kuba89 pisze:Hej
mam pytanko w sprawie 555, przechodzenia za głowę i swobodnego spadku. Otóż dziś pierwswzy raz rozłożyłem 555 12m (zapakowany ze sklepu) i niestety zauważyłem ten motyw ze spadkiem - wiało nierówno koło 12 węzłów. Czy ktoś wie jak dpasować długość linek przy takich warunkach , żeby kite nie spadał? Dodam, że spadałjak był w zenicie oraz że całkiem fajny na halsie
Ziomek można u ciebie wziąć lekcję w wake u kogoś kto pomógłby mi zrobić porządek z tym kitem?
dzięki
wengi pisze:Ja ostatnio miałem ten sam problem z 555 wiało około 12 knt. latawiec w zenicie przechodził za głowe, finał był taki że latawka mi spadła i się przewinęła, zleashowałem się na wszelki wypadek i tu kolejna niespodzianka bo latawiec cały czas miał moc. Finał był taki że musiał mi go kolega zebrać. Ja nie jestem za bardzo doświadczony - to jest mój pierwszy sezon na kitcie czyli totalnie zielony - ale bardziej doświadczeni koledzy stwierdzili że taka rzecz nie powinna mieć miejsca i po leashowaniu latawka powinna stracić moc.
No i dołączam się do pytania kuby89 czy ktoś wie jak odpowiednio trymować linki na dane warunki ?
Jakoś się dociągnąć do linki nośnej i mocno ją pociągnąć uważając na ręce (ktoś ma jakiś inny sposób?).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości