co by nam było śmieszniej .... znów....

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 19:03

:clap: :mrgreen: :notworthy: :shifty: :twisted: :oops:

Awatar użytkownika
-ala-
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 19:22

Ha ha, przypomniał mi się ten dowcip:

Prezydent Kaczyński wraz z małżonką udał się z nieoficjalną wizytą do prezydenta Juszczenki na Ukraine.
Po uroczystej kolacji, kiedy już trochę atmosfera się rozluźniła, po kilku toastach, prezydent Juszczenko jako dobry gospodarz zapragnął
nawiązać nić sympatii z Kaczyńskimi.
Pyta więc pierwszej "damy":
- A tiebia, Marysia, to czym truli?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2007, 22:15 przez -ala-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 22:14

Z pewnego forum foto/graficznego :D

"Napisano, że eksperci ****** odpowiedzą na moje każde pytanie- otóż mam problem, moja dziewczyna ja coraz więcej czekolady- czy może to oznaczać że jest w ciąży?
Kochaliśmy się tylko z użyciem antykoncepcji, ale obawiam się że czekolada może być symptomem ciążowym.
Najwięcej je tej z orzeszkami pistacjowymi. Czy to coś oznacza?
Eksperci! POMUSZCIE! "

no i odpowiedzi :wink: :

"Najbardziej w twym poście niepokoją mnie te pistacje. Jeżeli byłyby to orzeszki laskowe, bądź też fistaszki to ciąża byłaby możliwa zaledwie w 5,96%, jednakże pistacje podnoszą wasze szanse do 98,21%.
Pozdrawiam."

"A tak na poważnie... pistacje wg. wikipedii to: "Nie ma stron zatytułowanych "Pistacje". Możesz utworzyć tę stronę lub zaproponować jej utworzenie."... Także, to jest znak!!! A znaków nie można lekceważyć!!! Pamiętaj!!! Uważaj na znaki!!!"

"Wyniki 1-4 z 4
Pistacja właściwa
Trafność: 100.0% - -
Makia
Trafność: 67.9% - -
Terebint
Trafność: 53.1% - -
Vis (wyspa)
Trafność: 46.5% - -"

A skoro już o czekoladkach :D

"Jak donosi krakowska "Gazeta Wyborcza", w czekoladkach firmy Wawel znaleźć można żywe robaki. Od kilku tygodni do producenta zgłaszają się zbulwersowani klienci.
dalej »

Rozmówczyni "GW", pani Celina znalazła robaki w "Kasztankach" i "Mieszance Krakowskiej". - Mąż w trakcie popołudniowego objadania się słodyczami przełamał jedną czekoladkę i zobaczył, że w środku zamiast nadzienia jest zwinięty robak - opowiada. - Wolę nie myśleć, co było w tych, które zjedliśmy bez zaglądania do środka. Po takiej przygodzie na dłuższy czas straciliśmy z mężem ochotę na jakiekolwiek słodycze- dodaje.

Robaki w czekoladkach firmy Wawel odkryła nie tylko pani Celina. Miał już z nimi do czynienia we wrześniu supermarket Real. Kierownictwo sklepu zdecydowało się usunąć z półek w całej Polsce feralną partię czekoladek.

Jak informuje "Gazeta", sprawą zajął się już sanepid. - Nasi inspektorzy sprawdzili dokładnie zakład produkcyjny i nakazali zniszczenie wadliwych produktów - mówi Stanisław Pawlus, kierownik działu żywności małopolskiego sanepidu.

Firma Wawel potwierdza, że od kilku tygodni zgłaszają się klienci, którzy znaleźli "mięso" w czekoladkach. Traktowane jest to jednak jak "wypadki losowe". - Nasz zakład jest pod stałą kontrolą sanepidu, wynajmujemy firmę, która zabezpiecza produkcję przed szkodnikami, sprawdzamy też, czy dostawcy prowadzą odpowiednie zabiegi zabezpieczające - mówi "Gazecie" Teresa Figiel, kierowniczka działu technologicznego firmy Wawel. - Jednak jeśli mamy do czynienia z owadami, zawsze może dojść do wypadku, a jesienią zdarzają się one w branży spożywczej dość często. Żadna kontrola sanepidu nie potwierdziła skażeń na produkcji i w magazynie, zatem owady mogły równie dobrze pojawić się u nas, jak na przykład w hurtowni.

Innego zdania jest sanepid. - Wawel powinien zrobić bardzo dokładną dezynfekcję, poza tym jedyna rada to ciągłe i drobiazgowe sprawdzanie surowców, z których robi się nadzienie - mówi Pawlus.

Wawel tłumaczy, że stoi przed wyborem: albo w słodyczach będzie więcej chemii, albo może czasem dojść do takich przykrych niespodzianek. A robaki nie są szkodliwe dla zdrowia klientów - w przeciwieństwie do środków chemicznych."

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2007, 23:20

Jeśli to były "Kasztanki" to logiczne, że może je zaatakować
Szrotówek kasztanowcowiaczek (Cameraria ohridella) - motyl z rodziny kibitnikowatych (Gracillariidae). Szkodnik kasztanowców. Nie ma naturalnego wroga, jest nowym gatunkiem dla nauki opisanym po raz pierwszy w Macedonii w 1985.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szrot%C3%B ... wcowiaczek

...i wszystko jasne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post10 paź 2007, 00:31

jesteś biologiem? :wink: :D :D w życiu nie kupię kasztanków :wink: noo chyba ze będę miał okazję być w Paryżu :D

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2007, 10:00

Każdy ma takiego "kasztana" na jakiego zasłużył :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post10 paź 2007, 20:46

z basha :wink:

"<ona> kolega mi wyskoczył czy nie mam ochoty na niezobowiazujacy zwiazek;/ bo on do mnie nic nie czje (ja do niego tez, tylko sie kolegujemy a ten zwiazek mialby wygladac ze sie spotykalibysmy na calowanki, mizianki, seksik. chyba on jest smieszny;/ nigdy takiego czegos nie zrobilabym;/ zwlaszcza ze do kolesia nic nie mam, nic z nim nie robilam i nie mam ochoty!
<lizak> przynajmniej szczery ;p
<ona> ej a co bys zrobil jakbym Ci wyskoczyla z tekstem czy nie masz ochoty na zwiazek bez zobowiazan? ze nie jestesmy razem ale sie calujemy, miziamy i bzykamy? jakbys sie poczuł?
<lizak> umarłbym bym ze szczęscia ^^"

Awatar użytkownika
p4w
Kontaktowanie:

Post11 paź 2007, 09:19

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2
Dostał piwko: 2 razy

Post11 paź 2007, 22:24

p4w pisze:niezły piesek :)

:)

Zed
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Kontaktowanie:

Post11 paź 2007, 22:43

:P

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2007, 22:44

dobrze jest mieć zawsze coś ciekawego do powiedzenia, nie Zed? :lol: :evil: :evil:

Zed
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 15:28

Patron, opinie nie zawsze trzeba wyrazac słowami ;]

Awatar użytkownika
Zacky
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 15:31

pozatym slowa wymagaja myslenia, a wtedy juz nabijanie postow tak nie bawi ;)

Zed
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 15:36

Zacky, wiem ze niektórych myślenie boli ale ja sie do tych nie zaliczam ;] po co pisac ze fajne, wystarczy minka to oznaczająca ^^ sens ten sam

Awatar użytkownika
Zacky
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 16:19

juz zamknijmy sie oboje bo tylko zasmiecamy topic..;p

Wróć do „Offtopic”