co do przelapywania w czasie opadania - mozna, ale jest trudniej --- kiedy lecisz, za sprawa kite w gore, posiadasz pewien ped skierowany w tym samym kierunku w ktorym musisz wyrzucic nogi. Z tego wlasnie wzgledu moment kiedy konczy sie winda jest najbardziej odpowiedni do zaczecia hp ( wykorzystujesz ped jaki posiadasz, a w tym przypadku twoje nogi i deska, do wyrzucenia ich w gore)
jesli chodzi o przelapywanie baru i loopy to tak jak wspomnial belzebub zwykle to nie sa kolosalne kiteloopy, ktore wyrywaja z papci. Pamietaj jednak ze bardzije "poprawny" hp jest w momencie, kiedy ladujesz bez loopa ( masz wieksza kontrole, mozesz w przyszlosci wyjsc do podwojnego itp.) Wazne natomiast jest to, aby dolapac jak najszybciej 2 reke, a to wlasnie od niej zalezy czy zrobisz loopa czy nie ( mi niestety czesciej dolapuje sie reke tak, ze krece kiteloopa, co nie jest najlepsze) - jesli zlapiesz 2 reka bar po tej samaj stronie
to bez petli sie nie obedzie,( na zdjeciu prawa reka "zaraz" zlapie lewa strone baru i bede ladowal z kiteloopem czyli mniej poprawnie)
dlatego staraj sie probowac dokladac 2 reke po wlasciwej stronie

( tak wedlug mnie powinno wygladac ulozenie rak po wykonaniu hp)
Tutaj moja rada - kiedy cwiczysz na kiteroomingu nie zapominaj o tym , aby po wykoannym hp momentalnie dokladac 2 reke na bar. Ten nawyk zapewne przyda sie tobie w przyszlosci.
Co do twoich watpliwosci to trudno powiedziec bez zadnego filmu czy sekwencji. prz hp bar musi wykonac obrot o 360 stopni i w momencie przelozenia, dlonie powiny znajdowac sie po 2 stronach, trzmajac bar podchwytem?( nie jestem w 100% pewien jaka jest definicjia, wiec jak cos to poprawcie
na tym zdjeciu nogi sa bardzo nisko, ale jest zlapany moment zaraz przed przelozeniem baru, ktory wykonal polowe obortu (180) przed przechwyceniem. Kolejna polowa obrotu, nastepuje zaraz po przelapaniu
(reka na ktorej jest zegarek to reka lewa i na tym zdjeciu bar wedrowal od prawej ręki do lewej.
Pozdrawiam i mam nadziej ze cos zrozumiecie z mojego wywodu