...rozmyślania

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 03:49

Tyle szumu ostatnio jest wokół mistrzostw
Euro 2008 a ciekawy jestem jak to bedzie z
naszymi mistrzostwami.

Zastanawia mnie czy na nowo wybudowane
stadiony będzie przychodzic tak dużo osób aby
zająć wszystkie miejsca jakimi będą dysponować
owe obiekty. Na obecne mecze ligowe chodzi niewiele
osób.

Poziom naszej piłki pozostawia wiele do
życzenia. Jak myślicie do czego bedzie jeszcze
można użyc tak wielkich obiektów?

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 09:12

dobry temat ale jak zwykle polska mentalność musi zwyciężyć.

jak ja to wiedze..........

szlag mnie trafia kiedy Matys Ligocki wygrywa jako pierwszy Polak zawody pucharu św w BC albo jedzie jako pierwszy Polak na winter X games a polskie media........................ NIC !! mają to w dupie.

odbywają sie MP w KS a traktowane jest to jak dobry temat do programu...................... "kawa czy herbata" (sic!)

Rajdy samochodowe - na próżno szukać choćby wzmianki w wiadomościach sportowych o tym że wogoole odbywa się taki rajd a co dopiero marzyć o podaniu wynikoow

przykłady można mnożyć, często nawet na portalach trzeba się nagrzebać żeby znaleźć informacje na takie tematy.....

Ale jeżeli chodzi o piłke nożną ......... noooooooo to czas antenowy jaki jest przeznaczany na ten sport plus relacje na zywo z 3 i chyba nawet 4 ligii brakuje tylko ligi ławkowej ;o/ przez państwową tv jest poroownywalny tylko transmisjami z pielgrzymek i takich tam.
A w studiu zawsze siedzi grono "specjalistów" mających duuużo do powiedzenia ....

Czy budować stadiony piłkarskie ?? - NIE
czy budować stadiony ?? TAK !! ale stadiony wielofunkcyjne !!
z ktoorych będą mogli korzystać nie tylko piłkarze ale roownież lekkoatleci.

patrząc na moje dzieci zwłaszscza na roowieśnikoow mojego starszego syna (11 lat) wpadam w przerażenie - biegają praktycznie tylko do kibla.nadwaga stała się (wzorem ameryki w ktoorą tak jesteśmy zapatrzeni) normą !!

To obraz malowany w czarnych kolorach ale nie jest tak najgorzej.... patrzac nawet na KS czy inne sporty do niedawna uważane za wyłącznie za extremalne i zarezerwowane dla wąskiej grupy osoob.

dobra bo zaczynam iść w inną strone jak temat topiq .... :) i zaczyna mi wychodzić manifest w sprawie krzewienia kultury fizycznej :D

pzdr

JW

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post05 cze 2008, 10:15

Kurcze a ja bym chciał baardzo żeby polacy wygrali bo kupiłem z promocjii z MM telewizor plazmowy za 2700 i jeśli nasi wygrają to sklep zwraca koszt;D

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 10:21

Taki off, ale w wiekszości krajów na świecie mówi się, że piłkarze grają na boisku, a w Polsce występują :wink:

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 11:29

Von Belka pisze:Taki off, ale w wiekszości krajów na świecie mówi się, że piłkarze grają na boisku, a w Polsce występują :wink:

Zwłaszcza wtedy kiedy np. Żurawski martwi się o to jak wygladać w tv i czy np. żelik na włoskach ciagle się trzyma a wynik??/ Co tam wynik grunt to wygladac zawsze dobrze :twisted:

Awatar użytkownika
Zimoch
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 11:42

A gdybyśmy założyli że jednak wyjdą z grupy, że ugrają coś więcej :)

Myślicie że futbol w Polsce może być tak samo
popularny jak w innych państwach europy. Czy znajdzie się
tylu kibiców aby zapełnić kilkudziesięcio tysięczną "arene"...? Dajmy
na to taki 40tyś. stadion w Maślicach pod Wrocławiem czy Batlic Arena w Gdańsku.

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post05 cze 2008, 15:44

Zimoch pisze:A gdybyśmy założyli że jednak wyjdą z grupy, że ugrają coś więcej :)

Myślicie że futbol w Polsce może być tak samo
popularny jak w innych państwach europy. Czy znajdzie się
tylu kibiców aby zapełnić kilkudziesięcio tysięczną "arene"...? Dajmy
na to taki 40tyś. stadion w Maślicach pod Wrocławiem czy Batlic Arena w Gdańsku.

Jeśli będą odpowiednie mecze to 20 tysięcy pseudokibiców napewno się znajdzie bo to będą największe burdy historii wtedy a zatem epokowe wydażenia dla nich;D

Grzechu.

Post05 cze 2008, 16:05

Kuwa jak czytam te wypociny to mi sie rzygać chce.
Siedzicie sobie w tych waszych zapyziałych stereotypach.
Zauważcie delikatną, może dla was niewidoczną rożnice pomiedzy piłką ligową, kibolami i burdami a piłką miedzynarodowa z kibicami, wielkimi widowiskami i ogromnymi emocjami. Trzeba być kompletnym ignorantem, zeby tych roznic nie widziec, no chyba że chce podkreślic swoje nie do ogólnej piłki kopanej lub tę kejtową oryginalność.

ps juz po maturach?

Awatar użytkownika
Tommy Lee
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 16:48

Przede wszystkim 40 tyś. stadion w Maślicach nie jest pod Wrocławiem tylko we Wrocławiu :)
Poza tym co to za problem zapełnić 40tyś. stadion?
JAk teraz są mecze międzynarodowe w takim Chorzowie to jak myślicie ile ludzi przychodzi?
Gdzieś w okolicach 40 tyś właśnie bo jakoś tyle miejsc tam jest.
Co do piłki klubowej to trochę inna sprawa, ale może kiedyś poziom polskiego futbolu się podniesie na tyle, że i na meczach klubowych będą pełne trybuny ... :)
Faktycznie powinny być to stadiony wielofunkcyjne, bo nawet jeśli nie na widowiska sportowe to na koncerty ludzie przyjdą ;)
Co do małych nieruchliwych grubasków . . . nie ma co szukać winy daleko - niech te dzieci dziękują własnym rodzicom, bo to właśnie rodzice wykazują się nad wyraz dużą nadopiekuńczością i całą resztą zachowań doprowadzającą do psycho-fizycznego okaleczania własnych dzieci.

Zresztą cytat z jednego filmu świetnie oddaje ducha dzisiejszej kultury fizycznej "... Nie kop pana bo się spocisz..."

Z pozdrowieniami dla wszystkich dzieci-kulek :)

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 17:13

Tommy Lee pisze:na meczach klubowych będą pełne trybuny ... :)

mi sie wydaje ze stanie sie to jak podniosie sie stan materialny polakow..
Tommy Lee pisze:ale może kiedyś poziom polskiego futbolu się podniesie

moze moze o boze
sram na MOZE
mamy tyle dyscyplin w ktorych Polakom udaje sie cos osiagnac - ale nie pompujemy wszystkie pieniadze w jakas beznadziejna pilke nozna gdzie wielkim je**ym osiagnieciem jest dostanie sie do EURO 2008 wielka mi rzecz i tak z grupy nie wyjdziemy..
na wf widze to samo 99,9% lekcji te same 10 osob w porywach do 12(na 20-25 osob) gra w noge reszta siedzi i co jakis czas robi cwiczenia na zaliczenie LOL zygam juz ta noga przez te pieprzone wf-y juz mi sie nawet raz na tydzien do miesiaca nie chce grac w to scierwo... gram tylko gdzies na plazy ot takie zabawy pilka...
na przykladzie mojego dziurawego miasta 90% forsy na sport leci na co? no zgadnijcie - na cholerna noge, 4ligowy zespol seniorow i pare 4 ligowych juniorow trampkarzy BLA BLA BLA
mamy osiagniecia w judo(juniorzy) i jiu-jitsu(czyt. - dżu-dżitsu, seniorzy i starsi juniorzy) - dostaja grosze
mamy naprawde spore osiagniecia w lekkoatletyce takze malo dostaja (osiagniecia w randze swiatowej nawet, olimpijczycy mistrz europy itp)
w innych dyscyplinach takze ale nie tak dobre jak la
zrobili skatepark - zeby byl syf kila i mogila...
zrobili lodowisko no powiedzmy szczerze calkiem calkiem jak na taka dziure
zrobili basen - nonstop zasyfiony i plemniki i wszystkie rozne syfy grasuja co 2 miesiace zamykaja jacuzzi na odrobaczenie itd itp zero modernizacji...
ale kasa leci i tak na noge chociaz mamy potencjal

Rohu

Post06 cze 2008, 12:29

Pilka nozna sama w sobie nie jest zla... ale nie powinnismy przeginac ^^

jak to mowila moja babka: "co za duzo to i pies nie wpierdoli..."

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2008, 12:52

a tutaj http://pl.youtube.com/watch?v=oNCbp-RaUgw macie riposte na reklame meczu NIEMCY-POLSKA

Wróć do „Offtopic”