dobry temat ale jak zwykle polska mentalność musi zwyciężyć.
jak ja to wiedze..........
szlag mnie trafia kiedy Matys Ligocki wygrywa jako pierwszy Polak zawody pucharu św w BC albo jedzie jako pierwszy Polak na winter X games a polskie media........................ NIC !! mają to w dupie.
odbywają sie MP w KS a traktowane jest to jak dobry temat do programu...................... "kawa czy herbata" (sic!)
Rajdy samochodowe - na próżno szukać choćby wzmianki w wiadomościach sportowych o tym że wogoole odbywa się taki rajd a co dopiero marzyć o podaniu wynikoow
przykłady można mnożyć, często nawet na portalach trzeba się nagrzebać żeby znaleźć informacje na takie tematy.....
Ale jeżeli chodzi o piłke nożną ......... noooooooo to czas antenowy jaki jest przeznaczany na ten sport plus relacje na zywo z 3 i chyba nawet 4 ligii brakuje tylko ligi ławkowej ;o/ przez państwową tv jest poroownywalny tylko transmisjami z pielgrzymek i takich tam.
A w studiu zawsze siedzi grono "specjalistów" mających duuużo do powiedzenia ....
Czy budować stadiony piłkarskie ?? - NIE
czy budować stadiony ?? TAK !! ale stadiony wielofunkcyjne !!
z ktoorych będą mogli korzystać nie tylko piłkarze ale roownież lekkoatleci.
patrząc na moje dzieci zwłaszscza na roowieśnikoow mojego starszego syna (11 lat) wpadam w przerażenie - biegają praktycznie tylko do kibla.nadwaga stała się (wzorem ameryki w ktoorą tak jesteśmy zapatrzeni) normą !!
To obraz malowany w czarnych kolorach ale nie jest tak najgorzej.... patrzac nawet na KS czy inne sporty do niedawna uważane za wyłącznie za extremalne i zarezerwowane dla wąskiej grupy osoob.
dobra bo zaczynam iść w inną strone jak temat topiq ....

i zaczyna mi wychodzić manifest w sprawie krzewienia kultury fizycznej
pzdr
JW