Jesienny wyjazd szkoleniowy WAKE.PL - RAS SUDR :)

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
holender_
Dostał piwko: 2 razy

Post31 paź 2008, 01:20

Niezle, niezle :lol: A o ktorej to bylo? Bo my jak startowalismy o ok 3 nad ranem to wszyscy oni juz spali na stojaco i mogles miec ... slonia w nadbagazu, a pewnie i tak by cie puscili :wink:[/quote]

to mieliście szczęście, szczęścia nie mieli takiego Ziomek z Wojtasem :lol: ja się teraz śmieje ale wtedy nie było do śmiechu to była drama.
myśmy lecieli o 18-nastej i wtedy byli bardzo pobudzeni i nie przepuścili nikomu:)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 lis 2008, 22:03

los bizonos pisze:Napiszcie jak tam jest z jakimś sklepem albo z cenami w beach barach bo to HB w green sudr mnie nipokoi :lol:

beach bar :
małe piwo (0,33) - 35 pounds :shock: maj frends
duży cheeseburgler - 25
shisha - 10

miasto - "duże" piwo (0,5) - 9 funtów

HB nie przeszkadza jakoś..

pozdrawiam

Awatar użytkownika
holender_

Post03 lis 2008, 02:38

beach bar :
małe piwo (0,33) - 35 pounds :shock: maj frends
duży cheeseburgler - 25
shisha - 10

miasto - "duże" piwo (0,5) - 9 f

Ziomek
nie wiem coś ty pił ale my z Czarnym piliśmy piffko ichniejsze za 25 brudasów za puszkę i było całkiem cacy, a w Ras Sudr dyszka za 0.5!.
Heineken? raczej nie powinienem oczerniać tego piffka ale... mówią ze te piffko jest pędzone na sztucznym chmielu,co by to nie znaczyło bo sam tego nie rozumie?!
A! Holendrzy mówią ze jest to koop pijn bier co po ich niemu oznacza ze po tym piffku^ boli glowa^ :twisted:
http://pl.youtube.com/watch?v=p9Lw0BkoXpI&NR=1
http://pl.youtube.com/watch?v=BZMETulw-8c&NR=1
http://pl.youtube.com/watch?v=GJOdmmnMl ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=xLeeHRch9 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=WPk_FUr9TV8&NR=1
to jest link do bez wątpienia Najlepszej impry w nl 22listopad 20008
a jak by chciał ktoś zamienić kitesurfe na qlimax?
to bileciki kosztują?
http://www.marktplaats.nl/
wpisz qlimax:) ,ja juz bilecik mam;>

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 09:04

MArcinBe pisze:
MArcin - jeśli nie wierzysz moim słowom - JEDŹ TAM :idea: SPRAWDŹ osobiście :idea: dlaczego nie odpowiadało mi pozostanie tam dłużej niż kilka godzin

hehe, nie wiem ktorym slowom mialbym nie wierzyc, gdyz o Zaafranie z tego co wiem piszesz pierwszy raz 8) , nie wiem jak dlugo tam plywales, ale dziwi mnie twoja opinia, bo wszystkie inne opinie ktore zaslyszalem i czytalem (nie ze stronki szkolki), byly raczej bardzo pozytywne, i te dotyczace wiatru oraz plytkiej wody... Ale spoko, nie jest to takie wazne. Warto miec jak nawieciej opinii, zeby nie byc potem niemile zaskoczonym.

wracając do wave
mamy chyba inne pojęcie o nim :wink:
jeśli za "wave/ik" uznajesz jak piszesz glęboką wodę za rafą w El Gounie :shock: :doh:
to się nie zrozumiemy :shifty:

no wiesz, nie kazdy plywa tak dobrze jak ty, i nie kazdy plywa przy 45 wezlach przy sztormowym baltyku :hand: , ale leszcze jak ja, i mysle, ze jest nas sporo, lykendowych amatorow :lol: bedzie zadowolonych z fali 1-2 metry, nawet jezeli to 'tylko' falka powstala od mocnego wiatru, jak np. tu(Egipt-NabqBay):
Obrazek

za to w RAs Sudr może odkryjesz pływanie "jak po masełku" za rewami i nagle stwierdzisz że nawet skakać na kite nie musisz by być szczęśliwym..

hehe, "nawet skakac nie musisz by byc szczesliwym"... nie sadze... :wink:
plywalem nie raz po wodzie gladkiej jak lustro, np. w miejscu do ktorego juz nie pojedziesz - Magawish :lol: , 8) - ja w odroznieniu do ciebie mialem tam szczescie z wiatrem i powiem ci, ze akurat mnie nie kreci caly moj urlop tylko po takiej wodzie plywac, dlatego moje pytania o 'falke'. Co oczywiscie nie oznacza, ze laguna z plaska woda tez nie jest super.

Mimo wszystko dzieki za rownierz twoje opinie, gdyz na pewno sa nie tylko dla mnie przydatne.
Lecz jestem ciekaw jakie bylyby twoje recenzje spotow, gdybys.... w Magawish mial szczescie i przez 2 tygodnie fajnie by wialo, a w Ras Sudr mialbys pecha i 2 tygodnie by nie wialo.. :roll:

Fajnie bedzie jak ekipa Airmana tez pare fajnych fot wrzuci :)

Ja wczoraj wróciłem z tego zadupia i moje wrażenia są takie:
-na tydzień wiało 4 dni wiało 10-12 i jeden dzień 18wezłów
-źle trafiliśmy bo akurat przez tydzień odpływy były od południa do wieczora, a jak nie ma wody robi sie wilka laguna pełna błota i zero wiatru
-optymistyczne staty z bazy mistrala fakt ze oddaja warunki wiatrowe ale pokazują maksymalną siłe wiatru który zazwyczaj wije 2-3 godz popołudniu
-jeden dzień wiało 18 weżłów własnie popoludniu i ponieważ nie było wody do pływania została laguna przy hotelu- 10 osób na wodzie 100x100m

Ogólnie ja jestem sceptycznie nastawiony i raczej tam juz nie pojade chociaż jak wieje miescówka fajna(zaznaczam że 'JAK' :wink: )jak nie to jest to straszne zadupie i człowiek sie zastanawia co zrobić żeby bezwietrzny dzień minął.Ogólnie uważam ze miejscówka nie warta 12 godzinnej podróży(w naszym przypadku podróż tam wydłużyła sie do 25 godz :shock: ), a hotel i miescae napewno nie warte tej ceny 2250zł za tydzień. Co do hotelu to raczej obskórny z niedobrym jedzeniem(chociaż ja wcale nie jestem jakiś wybredny) na poziomie hoteli*** w hurghadzie za 1200zł/tydz.

TAkże ogólnie moja opinia jest na NIE(jak by wiało to może byłaby inna)

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 09:19

Od osoby która byla na wyjezdzie z Wake.pl też słyszałem że miejscówka ogólnie nie taka rewelacyjna jak na zdjęciach. Pływy dają znać o sobie codziennie a i organizacja na miejscu TRAGEDIA

Awatar użytkownika
Maslak

Post12 lis 2008, 10:39

Dobrze ze jest forum bo chociaz mozna obiektywnie podejsc do tematu i juz wiadomo ze zamiast tluc sie do Ras Sudr to jak ktos koniecznie chce Egiptu to lepiej juz ta El Gouna(przynajmniej szybciej) a w ogole to najlepiej obrac inny kierunek bo z wiatrem to tam nie jest tak rozowo jak to niektorzy opisuja,oczywiscie ze mozna trafic na super warunki ale na zatoce tez mozna trafic!!!Lepiej ubrac suchacza i na Rugi poplywac wyjdzie duuuuuzo taniej!!!!I wiatr jest!!!

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post12 lis 2008, 10:50

W długi weekend /07.11.2008-11.11.2008/ u nas na MM był wiatr i do tego słońce się ciągle do nas śmiało :lol: od 3 lat nie było takiego ciepłego listopada bez butów można pływać tylko tej opalenizny brak :? pozdrówka :wink:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 10:56

Maslak pisze:Dobrze ze jest forum bo chociaz mozna obiektywnie podejsc do tematu i juz wiadomo ze zamiast tluc sie do Ras Sudr to jak ktos koniecznie chce Egiptu to lepiej juz ta El Gouna(przynajmniej szybciej) a w ogole to najlepiej obrac inny kierunek bo z wiatrem to tam nie jest tak rozowo jak to niektorzy opisuja,oczywiscie ze mozna trafic na super warunki ale na zatoce tez mozna trafic!!!Lepiej ubrac suchacza i na Rugi poplywac wyjdzie duuuuuzo taniej!!!!I wiatr jest!!!

Ja nastepnym razem napewno wybiore el goune(i uważam ze tawila jest o niebo lepsza niż ras sudr-przynajmniej zawsze jest woda :wink: ) a co do wiatru to poprostu trzeba trafić, w październiku np. w el gounie tez cały czas wiało :roll: ...

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 11:32

los bizonos pisze:

..i właśnie dlatego my nie wróciliśmy "wczoraj" a 3 tygodnie temu :lol:

nie od dziś wiadomo że wczesna jesien jest zdecydowanie LEPSZA wiatrowo w całym Ecipcie
a także to , że warto śledzić pływy przez wyjazdem - jeśli lecisz tylko na tydzień..

a że Ci sie nie podoba - cóż: będzie więcej miejsca dla innych na wodzie w Ras Sudr :wink: , choć i tak póki co go tam nie brakuje..

pa :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 11:35

los bizonos pisze:.. a co do wiatru to poprostu trzeba trafić, w październiku np. w el gounie tez cały czas wiało :roll: ...

..no byłem tego paźdiernika 3 dni w El Gounie :idea: :wink:
..i zawinąłem sie do RAs Sudr stamtąd wlasnie :wink:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 11:39

Ziomek. pisze:
los bizonos pisze:

..i właśnie dlatego my nie wróciliśmy "wczoraj" a 3 tygodnie temu :lol:

nie od dziś wiadomo że wczesna jesien jest zdecydowanie LEPSZA wiatrowo w całym Ecipcie
a także to , że warto śledzić pływy przez wyjazdem - jeśli lecisz tylko na tydzień..

a że Ci sie nie podoba - cóż: będzie więcej miejsca dla innych na wodzie w Ras Sudr :wink: , choć i tak póki co go tam nie brakuje..

pa :wink:

no miejsce to wam sie przyda bo przy 25-30 osobach na wodzie robi sie tam tłok;)

Opinia to opinia ty masz inna ja mam inną, po to jest forum żeby sie nimi dzielić....

pzdr i do zobaczenia na wodzie

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 lis 2008, 11:42

los bizonos pisze:
no miejsce to wam sie przyda bo przy 25-30 osobach na wodzie robi sie tam tłok;)

"to prawda"
przy 30stu osobach robi się tam "tłok"
jak przy 5ciu na Tawili :wink:

Awatar użytkownika
fabi

Post12 lis 2008, 13:32

Nie ma co bic piany, bo byloby dziwna rzecza gdyby wszyscy byli zadowoleni, myśle ze lwiej wiekszosci miejsce i wyjazd spodobały się. Duza odległość od lotniska tez moze mieć swoje plusy bo prawie brak upierdliwych plażowiczów, sporadycznie pielgrzymi sie trafią, cisza i spokój, jedzenie jak to w Egipcie ma swoja specyfikę, ale i tak lepsze niz w Magawishu, przynajmniej wieczorem, jesli chodzi o hotel to gorsze widziałem, ale juz buduja obok sporo nowych, co mysle tylko moze wyjsc na gorsze, bo zadupie straci swój dziewiczy charakter. Zmienne poziomy wody? jak ktos bardzo chce to idzie na morze, a tak moze sobie dzien zorganizowac pod katem czasu przypływu lub pływac w stawiku rybnym gdzie jest mega głeboko.

Wiem, ze jest grupa osób, która ostrzy juz sobie zęby na nastepny wyjazd na wiosne, choc osobiscie wolałbym, zeby odbył sie on w marcu a nie w kwietniu, kiedy to juz o włos jestesmy od normalnieubraniowego pływania w naszych wodach, a marzec to niekoniecznie bo gdzieniegdzie jeszcze na sródlądziu lód sie zdarza a i człowiek po zimie bardziej wygłodniały.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post13 lis 2008, 00:15

los bizonos pisze:
-źle trafiliśmy bo akurat przez tydzień odpływy były od południa do wieczora, a jak nie ma wody robi sie wilka laguna pełna błota i zero wiatru
-optymistyczne staty z bazy mistrala fakt ze oddaja warunki wiatrowe ale pokazują maksymalną siłe wiatru który zazwyczaj wije 2-3 godz popołudniu
-jeden dzień wiało 18 weżłów własnie popoludniu i ponieważ nie było wody do pływania została laguna przy hotelu- 10 osób na wodzie 100x100m

Ogólnie ja jestem sceptycznie nastawiony i raczej tam juz nie pojade chociaż jak wieje miescówka fajna(zaznaczam że 'JAK' :wink: )jak nie to jest to straszne zadupie i człowiek sie zastanawia co zrobić żeby bezwietrzny dzień minął.Ogólnie uważam ze miejscówka nie warta 12 godzinnej podróży(w naszym przypadku podróż tam wydłużyła sie do 25 godz :shock: ), a hotel i miescae napewno nie warte tej ceny 2250zł za tydzień. Co do hotelu to raczej obskórny z niedobrym jedzeniem(chociaż ja wcale nie jestem jakiś wybredny) na poziomie hoteli*** w hurghadzie za 1200zł/tydz.

Czytam Twoją opinię, wiem że każdy ma do takiej prawo, ale niestety uważam, że nie wykazałeś się ani odrobiną obiektywizmu. Parę spraw:

Nie byłeś na wyjeździe z NAMI i post factum wypowiadasz się o nim tak, jakbyśmy Ci w czymkolwiek zawinili. Gdybyś pojechał z nami miałbyś:

- 2 z 3 tygodni z korzystnymi pływami
- 20 na 23 dni wiatrowych
- cenę o 150 pln niższą :wink:

Więc o co chodzi? ;)

Operowanie słowem masz opanowane:
- dobrze że laguna jest wypełniona BŁOTEM jak nie wieje, a nie RAFĄ jak w wielu innych miejscach w Egipcie :idea:

- wielkość laguny świadczy o Twoim pojęciu długości metra

Obrazek

- jeśli porównujesz TEN hotel do *** w Hurghadzie za 1200 to znaczy że
a) nie widziałeś hotelu w H. za 1200
b) musisz być bardzo rozgoryczony tym cholernym brakiem wiatru....

- jeśli piszesz że w El Gounie - przy całym szacunku dla spotu i RSZ - zawsze jest woda to :roll:

- zgodzę się co do jednego - to JEST pustkowie - bo jedzie się tam pływać, a nie zwiedzać Egipt wieczorami ( choć JEST to możliwe - nawet jednodniową wycieczkę do Sharm można sobie sprawić :lol: :idea: )

Jakby wiało, opinia na pewno byłaby inna - ale tak jest zawsze, nic nie poradzimy. Dziwi mnie tylko, że nie piszesz swoich żali w topicu odnoszącym się do tego wyjazdu ?...

Bigfoot : a właściwie znajomy znajomego - miejscówka nie jest "taka fajna jak na zdjęciach" - a JAKA :?: Mamy Wam film dokumentalny nakręcić? Grześ tak zrobił to też się nie podobało, bo umie chłopak lądować do blind i nie tylko "dość" dobrze :twisted: CO konkretnie można zarzucić miejscówce?:roll:

Maslak: W kwestii kosztów masz rację. Jeśli chodzi o naukę, to jakoś nie lubię się uczyć w 2 piankach, butach, kapturze, rękawiczkach i najlepiej słynnym już na tym forum impact vest...Chyba mi wygodniej w boardshortach :wink: Ale każdy pływa tam gdzie lubi i gdzie mu taniej.

Pozdrawiam zarówno zadowolonych jak i niezadowolonych ( z jakiegokolwiek :wink: wyjazdu )

:)

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post13 lis 2008, 08:18

przemass pisze:
los bizonos pisze:

Czytam Twoją opinię, wiem że każdy ma do takiej prawo, ale niestety uważam, że nie wykazałeś się ani odrobiną obiektywizmu. Parę spraw:

Nie byłeś na wyjeździe z NAMI i post factum wypowiadasz się o nim tak, jakbyśmy Ci w czymkolwiek zawinili. Gdybyś pojechał z nami miałbyś:

- 2 z 3 tygodni z korzystnymi pływami
- 20 na 23 dni wiatrowych
- cenę o 150 pln niższą :wink:

Więc o co chodzi? ;)

Operowanie słowem masz opanowane:
- dobrze że laguna jest wypełniona BŁOTEM jak nie wieje, a nie RAFĄ jak w wielu innych miejscach w Egipcie :idea:

- wielkość laguny świadczy o Twoim pojęciu długości metra

Obrazek

- jeśli porównujesz TEN hotel do *** w Hurghadzie za 1200 to znaczy że
a) nie widziałeś hotelu w H. za 1200
b) musisz być bardzo rozgoryczony tym cholernym brakiem wiatru....

- jeśli piszesz że w El Gounie - przy całym szacunku dla spotu i RSZ - zawsze jest woda to :roll:

- zgodzę się co do jednego - to JEST pustkowie - bo jedzie się tam pływać, a nie zwiedzać Egipt wieczorami ( choć JEST to możliwe - nawet jednodniową wycieczkę do Sharm można sobie sprawić :lol: :idea: )

Jakby wiało, opinia na pewno byłaby inna - ale tak jest zawsze, nic nie poradzimy. Dziwi mnie tylko, że nie piszesz swoich żali w topicu odnoszącym się do tego wyjazdu ?...

Bigfoot : a właściwie znajomy znajomego - miejscówka nie jest "taka fajna jak na zdjęciach" - a JAKA :?: Mamy Wam film dokumentalny nakręcić? Grześ tak zrobił to też się nie podobało, bo umie chłopak lądować do blind i nie tylko "dość" dobrze :twisted: CO konkretnie można zarzucić miejscówce?:roll:

Maslak: W kwestii kosztów masz rację. Jeśli chodzi o naukę, to jakoś nie lubię się uczyć w 2 piankach, butach, kapturze, rękawiczkach i najlepiej słynnym już na tym forum impact vest...Chyba mi wygodniej w boardshortach :wink: Ale każdy pływa tam gdzie lubi i gdzie mu taniej.

Pozdrawiam zarówno zadowolonych jak i niezadowolonych ( z jakiegokolwiek :wink: wyjazdu )

:)

Napisałem ta opinie tutaj ponieważ Marcinbe chciał wiedzieć jak by ktoś postrzegał ta miejscówke jak by nie wiało, to mu napisałem..
...napewno jak by wiało to miałbym inne zdanie i pewnie byłbym zachwycony, ale niestety taki sport ze mozna nie trafić i wtedy wszystko wkur....
Ja ogólnie życze wam tam wiatru bo moze jak byscie go nie miali to tak samo byście podeszli do tego miejsca jak ja....

PS. absolutnie nic do was nie mam(wręcz przeciwnie dużo sprzęu kupuje u Ziomka i nie mam żadnego ale... ), a na wyjazd z wami sie nie załapałem z braku czasu..

tymaczasem pozdro i do zobaczenia na wodzie...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”