SZCZECIN KTO/GDZIE/KIEDY?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze

Twoj ulubiony spot w okolicach Szczecina to?

Trzebież
19
6%
Nowe Warpno
6
2%
Miroszewo
5
1%
Podgrodzie
5
1%
Miedwie
101
29%
Międzyzdroje
62
18%
Świnoujscie
74
22%
Inne
72
21%

Liczba głosów: 344

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 08:29

El Comendante pisze:Waldi ja się zastanawiam czy Ty wogóle poza Wierzbno gdzieś się ruszasz?Co prawda rzadko ktoś mieszka 7 min. od spotu ,ale Ty poza Miedwiem nosa nie wychylasz.Dziś w Mieroszewie było super.5 kiterów na 9-ach,fale jak na morzu.My ze Szczecina do Wierzbna jedziemy tyle samo czasu co nad morze.Nie umniejszamy miejsca nad Miedwiem ,ale mamy sporo spotów do których dojeżdżamy w ciągu 1/2 dodz. i są naprawdę niezłe/ ale wymagają też nieco zaawansowania/.Ale z jednym się zgodzę, najwięcej szumu medialnego na kiteforum jest wokół Wierzbna ,a to za Twoją sprawą/ może sponsoruje Cię wójt Wierzbna?/ :twisted:
Czy ja się gdzieś ruszam hmmmm choćby w ostatni wtorek - Warszów. Na miedwiu pływam często bo blisko ale za miedwiem przemawia coś jeszcze - TO NIE JEST ŚCIEK Z CAŁEJ POLSKI ;) A o zalewie tego powiedzieć nie można. Jeżeli kogoś uraziłem że Miroszewo to nie spot to sorki ale brak miejsca do rozłożenia latawca (jak byłem na szczęście raz jedyny to mi wieśniak traktorem po linkach przejechał), zdechłe ryby, sterczące pręty, jakieś wielkie głazy ukryte pod wodą, pełno drzew, gruz namiast piasku na brzegu (którego jest może 1 metr przy skarpie) i warunki które nie dla zaawansowanych tylko dla zdesperowanych są raczej nie leżą mi. Co do Miedwia rozumiem zawiść, proponuję przeprowadzkę ;) To chyba nie jest dziwne że jeżeli mam blisko to tutaj pływam. Idąc dalej jak mam zrobić 70 km na jakikolwiek spot na zalewie to wybacz ale lepiej skosić trawę w ogrodzie. Z resztą nie wiem ale co się wybiorę na zalew (Wolin) to nie popływam :? jakiś pech chyba. Dlatego Pływam tylko na Miedwiu i nad morzem naturalnie nie tak często.
Nie reklamuje miedwia i nie mam jakiś układów z Wójtem - bez przesady. Poza tym to mi w graj że mniej ludzi tu przyjedzie bo nie jest tłoczno na wodzie.

Awatar użytkownika
El Comendante

Post20 mar 2009, 10:11

Waldi każdy chce być młodym.pięknym,zdrowym i bogatym, ale jak to w życiu, różnie bywa.My ze Szczecina /lewobrzeże/ mamy kilka spotów w zależności od kierunków wiatru.Pewnie. że najlepiej nad morzem ale to 110 km drogi,/ ok.godz jazdy sam./,Wierzbno również super/ 68 km i też godz.jazdy/.N.Warpno, Miroszewo, Podgrodzie,Trzebież, Czarna Łąka-te spoty leżą nad Zalewem ,ale nie jest tak żle, zwłaszcza teraz.Woda z roku na rok coraz czystsza/pojawiły się nawet raki/.I najważniejsze spoty na każde kierunki wiatru i w zasięgu ręki.Podsumowując zazdrościmy Ci bliskości i dostępności do spotu, nie można mieć wszystkiego, ale cieszymy się z tego co mamy.Inne regiony mają znacznie gorzej.Do zobaczenia na spocie, pozdrawiam./Dyskusję uważam za wyczerpaną/ :)

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 10:25

Panowie, po świetach wyprowadzam się do Białegostoku, najblizszy dla mnie spot to będzie miejsce w nowych gutach na Śniardwach, a to jest 140 km:) grubo ponad 2 godziny jazdy

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 12:19

bartesso pisze:Panowie, po świetach wyprowadzam się do Białegostoku, najblizszy dla mnie spot to będzie miejsce w nowych gutach na Śniardwach, a to jest 140 km:) grubo ponad 2 godziny jazdy
Ale za to będziesz miał dłużej śnieg ;) a tutaj jak na lekarstwo zimą śniegu, są jakies plusy!

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 mar 2009, 12:21

110 km drogi,/ ok.godz jazdy sam./,

jak ja wam zazdroszcze :lol:
pojawiły się nawet raki

haha nieboraki
w gorzowie raz w tygodniu pojawiaja sie nawet swieze ostrygi
:hand: luzik do zobaczenia na wodzie moze byc zalew obrzydliwy nie jestem :wink:

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post20 mar 2009, 13:46

Hej a ktoś może myślał o wyspie mieleńskiej jako o spocie :?: można pływać przy wschodnich północnych i południowych wiatrach.
w sumie to centrum Szczecina. Trudny dostęp bo autem nie ma dojazdu. Można tam się dostać łodzią. Jest tam cieć który pewnie z chęcią za parę groszy zabrałby swoją krypą. A może to temat dla magistratu Szczecina i promowania w ten sposób miasta? Jeżeli ktoś ma dojścia w UM Szczecin to może warto porozmawiać?

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 14:33

maniek1975 pisze:Hej a ktoś może myślał o wyspie mieleńskiej jako o spocie :?: można pływać przy wschodnich północnych i południowych wiatrach.
w sumie to centrum Szczecina. Trudny dostęp bo autem nie ma dojazdu. Można tam się dostać łodzią. Jest tam cieć który pewnie z chęcią za parę groszy zabrałby swoją krypą. A może to temat dla magistratu Szczecina i promowania w ten sposób miasta? Jeżeli ktoś ma dojścia w UM Szczecin to może warto porozmawiać?

gdzie to jest?

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 14:42

rolnik pisze:haha nieboraki
w gorzowie raz w tygodniu pojawiaja sie nawet swieze ostrygi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kinjar
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha, F-One

Post20 mar 2009, 14:45

maniek1975 pisze:Hej a ktoś może myślał o wyspie mieleńskiej jako o spocie :?: ...

Było by super. W praktyce może być problematyczny powrót - przewoźnik dyktował by warunki finansowe :)

jaceek
Deska: nbl
Latawiec: edge 11
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 16:19

bartesso pisze:
maniek1975 pisze:Hej a ktoś może myślał o wyspie mieleńskiej jako o spocie :?: można pływać przy wschodnich północnych i południowych wiatrach.

gdzie to jest?

ja nie wiem gdzie to jest, ale mam przeczcucie ze plywac to by wtedy trzebabylo w nasze odrze :P

Awatar użytkownika
macsurf
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 16:33

To juz chyba lepiej w zalewie, bo sciek sie troche rozchodzi i nie ma takiego stezenia.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 mar 2009, 16:46

To co robimy z sobota?

Mickey
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 16:52

Właśnie też nie wiem co robić ;P Gdzie będzie najwiecej wiało... :think: Może Wolin?

kowalm
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 16:58

My chyba na Wierzbno uderzymy

Awatar użytkownika
macsurf
Kontaktowanie:

Post20 mar 2009, 17:11

Ja poczekam do jutra, wykonam kontrolny tel. do Waldka i wtedy podejme decyzje :).

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”