Mazury

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2009, 14:46

Red pisze:górny zakres waroo 9m jest cienki prawie taki jak 12 rebel, a stabilność w górnym zakresie to już porażka.

komu Pan to tłumaczysz? KONIOWI Pan to tłumacz!

Wiadomo nie od dziś, ze NORTH is THE BEST :!: :lol: :twisted:

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 paź 2009, 17:13

na Śniardwach super, pływałem na 7, 18-25 węzłów , jak schodziłem ok 14 podwiało do 28 węzłów,

Maniek

Post10 paź 2009, 10:45

peg pisze:Pogadaj z Evolution - on ma zawsze dobre oferty Northa a to sprzęt, który warto mieć.

No tak.. tylko że pewnie mówimy o z goła różnych kwotach.. znalazłem kliienta od którego tego windblissa moge wyrwać z barem pompką leashe i tym całym badziewiem za 800zł! praktycznie nówka i bow:) ..ja praktycznie nic nie umiem, poza trzymaniem latawca w górze... więc boję się że wypakuję kasę w sprzęt, a po pierwszym ślizgu okaże się że poprostu tego sportu nie czuję.. głupio by było;/

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 10:51

Maniek pisze:... windblissa ...

Wolny latawiec z mega dołem. Myślę że szybkość latawca wybaczy ci każdą głupotę jaką zrobisz barem. Nie wiem jak z góra tego latawca.

Poszukaj w wątku z trójmiasta nicku Oskar48 i napisz PW. Na pewno z chęcią odpowie na wszystkie pytania.

Awatar użytkownika
prodegior
Deska: nobilka nhp
Latawiec: edge/wainman
Dostał piwko: 1 raz

Post10 paź 2009, 10:56

Maniek pisze:
peg pisze:Pogadaj z Evolution - on ma zawsze dobre oferty Northa a to sprzęt, który warto mieć.

No tak.. tylko że pewnie mówimy o z goła różnych kwotach.. znalazłem kliienta od którego tego windblissa moge wyrwać z barem pompką leashe i tym całym badziewiem za 800zł! praktycznie nówka i bow:) ..ja praktycznie nic nie umiem, poza trzymaniem latawca w górze... więc boję się że wypakuję kasę w sprzęt, a po pierwszym ślizgu okaże się że poprostu tego sportu nie czuję.. głupio by było;/

kup sobie cos uzywanego firmowego a jak Ci Ten sport nie podpasuje to opchniesz pozniej i tyle.Windblisa ciezko Ci bedzie sprzedac.

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 10:58

Maniek pisze:No tak... więc boję się że wypakuję kasę w sprzęt, a po pierwszym ślizgu okaże się że po prostu tego sportu nie czuję.. głupio by było;/

Nie znam nikogo kto się zaczął interesować kitesurfingiem a potem go " nie poczuł :D :D "
Na twoim miejscu w tym sezonie już nie brał bym się za wodę ,bo taplanie się w zimnej wodzie (a na samym początku to tylko to wchodzi w grę) może cię zniechęcić. Zacznij na śniegu przez zimę opanujesz deskę i latawiec na tyle że wiosną pierwsza wizyta w wodzie zaowocuje ślizgiem.
Na Winblisie da się spokojnie latać choć trudno go będzie kiedyś sprzedać, ale może mieć u ciebie dożywocie i na zimę nie będzie skoda jak się deko zniszczy.
North to inna bajka i w lataniu no i cenowo.

Awatar użytkownika
prodegior

Post10 paź 2009, 11:00

Red pisze:No i popływane, nie wiem jak na Śniardwach, ale na Darginie jak schodziłem było ponad 30 węzłów. Generalnie nieźle na 9m, ale górny zakres waroo 9m jest cienki prawie taki jak 12 rebel, a stabilność w górnym zakresie to już porażka.

ja plywalem na Nowych Gutach i calkiem niezle wialo ,a bylo tak zimno ze rece po 2 h plywania byly calkiem skostniale.

Maniek

Post10 paź 2009, 12:12

No właśnie teraz o tym pomyślałem.. że skoro gość ich już nie sprowadza, to może być lipa z tubami później chociażby ..a odsprzedaż to też ważny argument.
Jurgen pisze:

Wolny latawiec z mega dołem. Myślę że szybkość latawca wybaczy ci każdą głupotę jaką zrobisz barem. Nie wiem jak z góra tego latawca.

Czyli że hukowo czy jak? bo nie łapie pojęcia mega dół jeszcze;)) kiedyś bym pomyślał że dobrze chodzi w dolnym zakresie skali (w słabym wietrze) ale chyba nie o Tym mówisz..
A to że jest wolny to byłby dla mnie plus czy minus? tzn że stabilniejszy?

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 13:09

Maniek pisze:

kiedyś bym pomyślał że dobrze chodzi w dolnym zakresie skali (w słabym wietrze)

I dobrze byś pomyślał.
Z odsprzedażą to powiem ci tak:
Kupujesz latawiec za 800 i używasz go 2 sezony. Jak go nie sprzedasz to w najgorszym razie masz 2 sezony pływania za 8 stówek i dalej latasz aż się nie rozpadnie.
Kupujesz latawiec za 4 tysiaki, po dwóch sezonach jak dobrze sprzedasz weźmiesz za niego max 2 tysie, więc 2 sezony będą cie kosztować 2 tysiace.

Jeżeli nie masz kasy to winbliss za 800zł komplet to dobry zakup, no chyba że kajt jest po mega przejciach.

sirterminator
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 13:48

Maniek pisze:No właśnie teraz o tym pomyślałem.. że skoro gość ich już nie sprowadza, to może być lipa z tubami później chociażby ..a odsprzedaż to też ważny argument.
Jurgen pisze:

Czyli że hukowo czy jak? bo nie łapie pojęcia mega dół jeszcze;)) kiedyś bym pomyślał że dobrze chodzi w dolnym zakresie skali (w słabym wietrze) ale chyba nie o Tym mówisz..
A to że jest wolny to byłby dla mnie plus czy minus? tzn że stabilniejszy?

jeśli szukasz 12stki to mam do sprzedania Northa vegasa 12m 07-stan idealny-pomyśl

Awatar użytkownika
prodegior

Post10 paź 2009, 13:56

a ja legendarne Waroo 13m 2008 z barem ;)[/list]

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 14:10

Dokładnie - POMYŚL. Pewnie oba latawce są do wzięcia niewiele drożej niż windbliss, którego nie sprzedasz. Pozdrowienia!

Maniek

Post10 paź 2009, 16:55

Właściwie interesuje mnie wszystko w granicy 10, 12m ..stać to mnie na wiele ale jak nieumiesz jeździć to nie wsiadasz do mercedesa żeby go zaraz na drzewie rozkurw..:) pozdro

Awatar użytkownika
Red
Kontaktowanie:

Post10 paź 2009, 18:30

Maniek pisze: ..stać to mnie na wiele ..:) pozdro

To w takim wypadku zapomnij o winblissie.
Obie oferty wyżej są godne polecenia i przede wszystkim od lokalesów wiec można oblooknać latawkę na miejscu i zdecydować co lepiej pasuje.

Jak się uczysz daleko od brzegu i nie w warunkach overpower to wcale nie tak łatwo rozwalić latawiec.

Awatar użytkownika
prodegior

Post11 paź 2009, 20:31

jakis twardziel chetny na wtorek na Pieczarki? na srode raczej zbyt hardkorowo :shock:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”