Co zamiast RRD Passion?

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post11 lis 2009, 20:28

Obsessia jest fajnym latawcem :idea: :arrow: dlaczego :arrow:
1. Właściwości ten latawiec jest bardzo udany wszyscy go chwalą :!:
2. Cena to już sam oceń :arrow: może trafiłeś 6 w Lotkach Dużych :wink:
3. Serwis i dostępność części jak by się coś stanęło RRD dostarcza wszystko "Od podkładki do śrubki" :!:
I tyle.... ale wszystko zależy od Ciebie :idea:
Aloha :wink:

paveu27
Dostał piwko: 1 raz

Post15 lis 2009, 23:01

no cena ma znaczenie oczywiscie. za caly zestaw wyjdzie spora sumka co bym nie wybral. moze rzeczywiscie poczekam do 2010.
nad rozmiarem sie jeszcze zastanawiam, niby 13 passion sie najszybciej rozeszly wiec pewnie taki mul z niego nie jest.
tak w ogole abcsurf.pl sie linki pomieszaly ew. juz tylko na zimowe sporty sie przestawiliscie?

Abc Surf
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2009, 11:49

paveu27 pisze:no cena ma znaczenie oczywiście. za cały zestaw wyjdzie spora sumka co bym nie wybral. moze rzeczywiscie poczekam do 2010.

Latawce RRD na 2010r. są już dostępne od 2 miesięcy :idea:
A cena nowych latawców jest na pewno bardzo bardzo konkurencyjna :idea: :!: :idea:

paveu27 pisze: nad rozmiarem sie jeszcze zastanawiam, niby 13 passion sie najszybciej rozeszly wiec pewnie taki mul z niego nie jest.

To jest latawiec z najlepszym dołem w tym rozmiarze na jakim pływaliśmy :!: :idea: /w sobotę Pinio ok. 95 kg na 13m Passion przy 18-20 węzłach miał za momentami za dużo :!: :idea: / co do szybkości standard jak na ten rozmiar 8)

paveu27 pisze: tak w ogole abcsurf.pl sie linki pomieszaly ew. juz tylko na zimowe sporty sie przestawiliscie?

Jesteśmy w trakcie całkowitej zmiany strony www i wiadomo,
że teraz większe parcie mamy na zimę, ale na bieżąco w dziale giełda na KF latawce i deski :idea: :!:
piszemy o naszej ofercie dotyczącej kajta :idea:
Aloha :wink:

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2009, 12:07

Abc Surf pisze:To jest latawiec z najlepszym dołem w tym rozmiarze na jakim pływaliśmy :!: :idea: /w sobotę Pinio ok. 95 kg na 13m Passion przy 18-20 węzłach miał za momentami za dużo :!: :idea:

To świadczy, co najwyżej o tym, że to latawiec z najsłabszą górą w tym rozmiarze :)

Awatar użytkownika
Pinio

Post16 lis 2009, 16:05

JastrząB pisze:To świadczy, co najwyżej o tym, że to latawiec z najsłabszą górą w tym rozmiarze :)

Pływałeś kiedyś na Delcie :?: :wink:

Nie ma idealnych rozwiązań :idea: dlatego przy zakupie latawców typu Delta
warto wypróbować rozmiar mniejszy niż zakładany np. zamiast 12m SLE 11m Delte :idea:
Największą zaletą tego typu konstrukcji jest to, że rozmiar 13m „szybki” jest jak 13m :roll:
ale ciągnie znacznie lepiej i pływanie na nim może przysporzyć frajdę :twisted:
Wiało do 20 węzłów i musiałem sobie zmniejszyć moc co zdarza mi się..... :think: nigdy :idea:
Delta ma to do siebie, że ma lepszy dół gorszą górkę :idea:
Sumując 13m fajny latawiec dla Cięższych i na słaby wiatr. A lato u nas jest
kapryśne dlatego ja na pewno będę miał go w swoim zestawie bo na
13m SLE/Bow nie będę miał tego samego :wink:
Ale po co ja to piszę przecież Wszyscy inni wiedzą lepiej :lol:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2009, 16:15

Pinio pisze:Ale po co ja to piszę przecież Wszyscy inni wiedzą lepiej :lol:

To nie tak :arrow: Ty się nie znasz ;)

Awatar użytkownika
Pinio

Post16 lis 2009, 16:21

Jurgen pisze:To nie tak :arrow: Ty się nie znasz ;)

To mam z lewej napisane non-stop :idea: nie widzisz :idea: :wink:

paveu27

Post16 lis 2009, 17:15

tez bede cos takiego na pewno mial w moim zestawie.
w moim zestawie razem z deska, trapezem i pianka :)

dobieranie rozmiaru do wiatru to piesn przyszlosci, na razie dobieranie dnia mi pozostanie ;) wiec moze ktos wie jakie predkosci wiatrow przewazaja na rewie/polwyspie biorac srednia w ciagu roku?
no chyba nie ma tak ze jest dzien ciszy a na drugi dzien ludzie fruwaja przerazeni na 5m? :) kupel pokazal mi film z komorki z kims na kajcie w okolicy sopotu (orlowa?) podczas ostatniego sztormu...

...ze tak sobie pozwole pociagnac laicki temat, bo samo kupowanie dla mnie to tez niezly ceremonial, az sie bliscy czasem wnerwiaja, jak to bedzie postepowac to niedlugo chleba w spozywczaku nie kupie bez lektury testow porownawczych forow itp ;) taka moja zjebka jest i juz.

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2009, 17:27

Pinio pisze:To mam z lewej napisane non-stop :idea: nie widzisz :idea: :wink:

Widziałem ) Ale musisz się 1 wersji trzymać bo już zupełnie nikt Ci nie uwierzy :wink:

paveu27 pisze:... wiec moze ktos wie jakie predkosci wiatrow przewazaja na rewie/polwyspie biorac srednia w ciagu roku?

Raczej duże - średnie Kite. Kup 11-12 dobrym depowerem i ogarniesz 80% warunków całego roku.

paveu27 pisze:no chyba nie ma tak ze jest dzien ciszy a na drugi dzien ludzie fruwaja przerazeni na 5m? :)...

A bywa i tak :)

paveu27

Post16 lis 2009, 18:11

Jurgen pisze:
Pinio pisze:To mam z lewej napisane non-stop :idea: nie widzisz :idea: :wink:

Widziałem ) Ale musisz się 1 wersji trzymać bo już zupełnie nikt Ci nie uwierzy :wink:

paveu27 pisze:... wiec moze ktos wie jakie predkosci wiatrow przewazaja na rewie/polwyspie biorac srednia w ciagu roku?

Raczej duże - średnie Kite. Kup 11-12 dobrym depowerem i ogarniesz 80% warunków całego roku.

paveu27 pisze:no chyba nie ma tak ze jest dzien ciszy a na drugi dzien ludzie fruwaja przerazeni na 5m? :)...

A bywa i tak :)

Duze-srednie to jest ile wezlow mniej wiecej? (super ze jest dzial gdzie moge o to zapytac wprost bez stresu ;)To sobie ew. zakresy poprzegladam.
A jakbym w dziale gieldy napisal ze kupie 11-12 z dobrym depowerem to by chyba admin musial quote na to forum zwiekszyc. Nie lepiej jest w opisach producentow, kazdy ma super progressive depower itp. itd.
Czyli na razie wiem ze RRD jest dobry i w miare tani, jesli chce delta to mierzyc metr mniejszy a jesli nie-delta to tak jak piszesz 11-12m
Juz mialem passion lub obsession upatrzone, ale nikt o innych jakos nie chce napisac chociaz wszedzie widzialem pelno bestow i cabrinha.
a moze to jakies pancerniki szkolkowe byly - sam nie wiem.
najwyzej dozbroje sie w fachowe slownictwo i zapytam w innym dziale - recenzje sa ok ale malo jest zestawien z innymi. wiadomo ze kazdy bedzie swoj chwalil, tak samo dystrybutorzy.
co do kupowania to czy nie zdaza sie tak, ze tata kupi synkowi kajta na gwiazdke, matka mowi - chyba ci rozum odebralo, a potem taki ktos jak ja zgarnia nowiutki sprzet w styczniu z allegro za pol ceny? :):) to by bylo idealne rozwiazanie biorac pod uwage moj budzet...

Awatar użytkownika
Pinio

Post16 lis 2009, 18:24

paveu27 pisze:Juz mialem passion lub obsession upatrzone, ale nikt o innych jakos nie chce napisac chociaz wszedzie widzialem pelno bestow i cabrinha.
a moze to jakies pancerniki szkolkowe byly - sam nie wiem

Zadaj swoje pyt w dziale „recenzje” :idea: :!:
Ja ze swej strony "ze względu na" napiszę tam jako ostatni :wink:
Chyba, że ktoś jakieś bzdury będzie wypisywał :!:
A tu powiem tak :arrow: Latawek RRD jest coraz więcej
i tendencja nie ma się ku upadkowi :idea: :!: :idea: :wink:

Awatar użytkownika
Felix

Post16 lis 2009, 19:02

Chciałbyś jak każdy świeżak, żeby ktoś podjął za ciebie decyzje.
Tyle, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Jako, że za bogaty nie jesteś i pierwszy sezon przelatasz na jednym latawcu,
potrzebujesz taki który obrobi najwieszy zakres, żebyś jak najmniej siedział na plaży, a jak najwiecej pływał.
Ja bym celował w 12m2 sle(bow)nie starszy niz 2008. A firmy na siłe nie szukaj, bedzie odpowiedni w odpowiedniej cenie to go kup.
Minie sezon, nauczysz sie pływać, to pewnie zrezygnujesz z sle i kupisz delte.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2009, 19:13

Felix pisze:Minie sezon, nauczysz sie pływać, to pewnie zrezygnujesz z sle i kupisz delte.

tak bym zdecydowanie nie zakładał :wink:

Duze-srednie to jest ile wezlow mniej wiecej? (super ze jest dzial gdzie moge o to zapytac wprost bez stresu ;)To sobie ew. zakresy poprzegladam.

Zakresy producentów mogą się niekoniecznie sprawdzić, zbyt dużo czynników na nie wpływa.

co do kupowania to czy nie zdaza sie tak, ze tata kupi synkowi kajta na gwiazdke, matka mowi - chyba ci rozum odebralo, a potem taki ktos jak ja zgarnia nowiutki sprzet w styczniu z allegro za pol ceny? SmileSmile to by bylo idealne rozwiazanie biorac pod uwage moj budzet...

Na to raczej nie licz :wink: Jak chcesz w miarę tanio i w dobrym stanie to opłaca się kupować latawce potestowe, ale tych chyba dużo już nie zostało z sezonu 2009.

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post16 lis 2009, 19:27

Nowka- jak to nowka, tania nigdy nie bedzie (choc sa tansze np. rrd, co nie znaczy, ze gorsze).

Jak uzywke- to ceny mniej wiecej sie zrownuja (a w kazdym razie bardziej sa wyrownane niz nowek). Na poczatek i tak zbyt duzej roznicy miedzy poszczegolnymi latawkami nie odczujesz (chyba, ze to totalne nieloty, a tych juz prawie nie ma, a na bank z firm znanych i lubianych).

Tak wiec - przegladaj recenzje, szukaj okazji.

A nowki to dzieki dobrej polityce dystrybutorow - rrd i naish maja chyba najsensowniejsze ceny i wyrobiona marke.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 lis 2009, 19:29

jedi1 pisze:
paweu27 pisze:co do kupowania to czy nie zdaza sie tak, ze tata kupi synkowi kajta na gwiazdke, matka mowi - chyba ci rozum odebralo, a potem taki ktos jak ja zgarnia nowiutki sprzet w styczniu z allegro za pol ceny? SmileSmile to by bylo idealne rozwiazanie biorac pod uwage moj budzet...

Na to raczej nie licz :wink: Jak chcesz w miarę tanio i w dobrym stanie to opłaca się kupować latawce potestowe, ale tych chyba dużo już nie zostało z sezonu 2009.

ee, jeszcze trochę pozostało
i z modeli 2009 i nawet już z 2010 :]
---------> mail : wake@wake.pl

na tanie okazje/pomyłki z worka gwiazdora bym nie liczył
to zbyt drogie zabawki
by kupować je w ciemno , bez konsultacji
i do skarpety Mikołaja ani nawet do jego worka się nie mieszczą :wink:

..swoją drogą ynteresyjący avatar :idea:

Obrazek

pzdr

Wróć do „Pierwsze Kroki”