Co zamiast RRD Passion?

Forum dla początkujących
paveu27
Dostał piwko: 1 raz

Post16 lis 2009, 23:37

Ziomek. pisze:
jedi1 pisze:
paweu27 pisze:co do kupowania to czy nie zdaza sie tak, ze tata kupi synkowi kajta na gwiazdke, matka mowi - chyba ci rozum odebralo, a potem taki ktos jak ja zgarnia nowiutki sprzet w styczniu z allegro za pol ceny? SmileSmile to by bylo idealne rozwiazanie biorac pod uwage moj budzet...

Na to raczej nie licz :wink: Jak chcesz w miarę tanio i w dobrym stanie to opłaca się kupować latawce potestowe, ale tych chyba dużo już nie zostało z sezonu 2009.

ee, jeszcze trochę pozostało
i z modeli 2009 i nawet już z 2010 :]
---------> mail : wake@wake.pl

to prosilbym o liste pozostalosci na paveu27@gmail.com
z tym gwiazdorem to zartowalem :) kryzys przeciez kurcze jest... ;)
popytam moze jeszcze w dziale recenzji ew. poczytam zagraniczne fora.
mysle ze tak samo jak z np z motocyklami cos ciekawego mozna dorwac po sezonie wlasnie.
naish tez rozwazalem ale tu odnosnie modeli nie mam takiego zorientowania jak w rrd. wiem jedynie ze torch jest super z c-shape ale to juz podobno wyzsza szkola jazdy (do konca nie wiem o co chodzi-potrzebe ciaglego sterowania swirujacym latawcem sportowym czy co?).
moze jeszcze cos z cabrinha ale podobno drogie sa - czy ktos wie dokladnie dlaczego?

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 20:43

paveu27 pisze:naish tez rozwazalem ale tu odnosnie modeli nie mam takiego zorientowania jak w rrd. wiem jedynie ze torch jest super z c-shape ale to juz podobno wyzsza szkola jazdy (do konca nie wiem o co chodzi-potrzebe ciaglego sterowania swirujacym latawcem sportowym czy co?).

Z Naisha masz Culta i Heliksa z 2009. Oba powinny być ok.

moze jeszcze cos z cabrinha ale podobno drogie sa - czy ktos wie dokladnie dlaczego?

Convert kosztuje mniej więcej tyle co latawce "tańszych" producentów, reszta niestety droższa o dobrych parę stów. Kwestia producenta, jakie ceny ustali, raczej innej przyczyny nie ma.

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post17 lis 2009, 20:49

No i jesli chcesz dorzucic pare stowek wiecej niz RRD/Naish to pojawia sie opcja np. slingshota (oraz latawek innych producentow).

O ile dobrze pamietam core riot mozna za sensowne pieniadze wyhaczyc. Ok 500 euraczy za latawke bez baru w rozmiarach 'uniwersalnych=1 latawka/quiver'.

Poszukaj, a znajdziesz. Jest wiele opcji poza RRD/Naishem.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 22:32

O jakich spadkach mówimy, bo nie bardzo rozumiem... jeśli podjęto decyzję o bezpośredniej sprzedaży RRD i troche ludzi w okolicy sie nauczylo i je kupilo z racji Kargula i Pinia, to już stwierdzamy, że w zeszłym roku sprzedało się mnije Cabrinha i Ozone?
Myślę, że ciężka robota jeszcze przed Wami...

paveu27
Dostał piwko: 1 raz

Post18 lis 2009, 18:38

Wrogu pisze:No i jesli chcesz dorzucic pare stowek wiecej niz RRD/Naish to pojawia sie opcja np. slingshota (oraz latawek innych producentow).

O ile dobrze pamietam core riot mozna za sensowne pieniadze wyhaczyc. Ok 500 euraczy za latawke bez baru w rozmiarach 'uniwersalnych=1 latawka/quiver'.

Jaki jest odpowiednik RRD Obsession z ofert Naish, Slingshot i Cabrinha ? ew innych marek

Awatar użytkownika
Felix

Post18 lis 2009, 18:52

Ale już wymyślasz..
Moze przytocze pewien cytat:
"nie bedzie żadnych udziwnień, my jesteśmy normalni" :twisted:

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 19:42

paveu27 pisze:
Wrogu pisze:No i jesli chcesz dorzucic pare stowek wiecej niz RRD/Naish to pojawia sie opcja np. slingshota (oraz latawek innych producentow).

Jaki jest odpowiednik RRD Obsession z ofert Naish, Slingshot i Cabrinha ? ew innych marek

Idź chłopie do szkółki, przepłyń się na różnych modelach - bo twoja wiedza o kajcie jest zerowa - bez obrazy
pozdrawiam

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post18 lis 2009, 20:03

Tyle, że chyba kolega pływać nie potrafi. To szkolka nie da ot tak latawca.

Wiec kurs to podstawa (o bezpieczeństwie oraz oszczędności na katowaniu cudzego sprzetu można naczytać sie w innych tematach).

Dlatego, jesli wezmiesz dowolna konstrukcje, udana, to dasz rade (wiekszosc renomowanych marek nie konstruuje juz nielotow). Ja bym sie kierowal tym co raczej chce sie robic pozniej (o ile w wypadku osoby poczatkujacej mozna cos takiego powiedziec).To jesli sie uczysz na swoim sprzecie (o celowosci kursu wszyscy wszedzie pisali juz).

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post20 lis 2009, 11:39

paveu27 pisze:
Ziomek. pisze:
jedi1 pisze:Jak chcesz w miarę tanio i w dobrym stanie to opłaca się kupować latawce potestowe, ale tych chyba dużo już nie zostało z sezonu 2009.

ee, jeszcze trochę pozostało
i z modeli 2009 i nawet już z 2010 :]
---------> mail : wake@wake.pl

to prosilbym o liste pozostalosci na paveu27@gmail.com

to napisz CO konkretnei Cie interesuje?
jaki rozmiar? ile wazysz?
czy jeden czy dwie szt?
bo jesli ja mam pisać
to ..duzo pisania miałbym :idea:
jak powyżej: SPORO tego :idea:

pzdr

Wróć do „Pierwsze Kroki”