ISTOTNE dla wszystkich polskich zawodnikow

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 20:45

Nie wiem co wiecie na ten temat. Poniżej znajdziecie wszystko co się dowiedziałem w sprawie udziału w zawodach PKRA i IKA.

Jeśli planujecie startowac w powyższych zawodach to musicie być członkami narodowego stowarzyszenia zawodnikow KS oraz nie wolno wam będzie startowac w KPWT.

Pierwsze zawody PKRA 10 kwiecień. Do tego czasu musicie założyć sobie stowarzyszenie o charakterze non-profit i oczywiście stac się członkiem.
W miedzyczasie powyzsze stowarzyszenie ma stowarzyszyc się z IKA.

Jak widzicie czasu zostalo troche malo. Pisze o tym bo chyba nikt inny tego tematu nie poruszy. Markus Schwendtner (jeden z szefow IKA), zwrocil się do mnie z prosba abym wyjaśnił to na naszym podwórku.

Dodatkowo zalezy mi na tym aby mój syn wystartowal w PKRA i KiteTour Europe. Poza nim na pewno będą startowac inni KiteTeamowcy.

Mam gorącą prośbe do wszystkich czytelnikow KF.pl aby przekazac tą wiadomość zawodnikom, którzy nie koniecznie zaglądają na to forum.

Oczywiście powyższe nie dotyczy zawodow KPWT gdzie nie ma absolutnie zadnych ograniczen a startowanie w zawodach konkurencji nie jest brane wogole pod uwage.

W Polsce nie ma zadnej organizacji, stowarzyszenia KS. Jedynie są kluby lub towarzystwa wzajemnej adoracji. Kitesurfing u nas rozwija się normalnie i powstaje pytanie czy tego potrzebuja zawodnicy?
Wg mnie w tej chwili nie, bo wszyscy rozwija ja się indywidualnie. Jednak z czasem (olimpiada) takie stowarzyszenie zawodnikow może łatwiej pozyskiwac fundusze na przygotowania do zawodow, ubezpieczac zawodnikow na korzystnych warunkach i reprezentowac interesy samych zawodnikow w kraju i zagranica. Tutaj przede wszystkim chodzi o to, aby wszystkie zawody odbywaly się wg ustalonych standardow a nie widzi misie organizatorow (włącznie z sędziowaniem – co wg mnie jest dla was bardzo wazne)

Na dzisiaj uwazam, ze będzie trzeba powołać takie stowarzyszenie przede wszystkim w jednym celu – dac wam mozliwosc startu w poniższych zawodach w 2010:
http://www.internationalkiteboarding.or ... &Itemid=81

Wg wymogow IKA takie stowarzyszenie ma wyglądać tak:
Nazwa,
Siedziba glowna,
Cele,
Czlonkowie (Pelni, Wspolpracujacy, Stowarzyszeni),
Zarzadzanie poprzez Komisję Wykonawczą skladajaca się z prezesa, wiceprezesa, sekretarza wykonawczego i skarbnika (jeśli będzie potrzebny). Drugim cialem zarządzającym jest Zgromadzenie Ogolne czyli wszyscy czlonkowie),
Zasady wyboru KW i ZO,
Konstytucja.

Jeśli jesteście zainteresowani powstaniem takiego stowarzyszenia to się tutaj odezwijcie lub napiszcie do mnie na maila: BraCuru@interia.pl

Nie chciałbym się mylic ale uwazam ze sprawa jest pilna.

Awatar użytkownika
KamilG
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 21:58

Ja zdecydowanie byłbym zainteresowany :D

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 23:10

No i się freestyle dosłownie i w przenośni chyba skończył.

A pod PZŻ sie podpiąć nie mogą?

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post22 sty 2010, 23:18

eska pisze:

Lepiej pod PZPN :lol:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 23:37

eska pisze:A pod PZŻ sie podpiąć nie mogą?

Moze to tymczasowe rozwiazanie :idea:
Ale podejrzewam ze szybciej powola sie kajtowe stowarzyszenie dla paru chetnych zawodnikow niz w PZZ powolaja komorke kajtową.
Poza tym to ma byc kółko tylko dla zawodników.
IKA jest zainteresowane tylko zawodami i zawodnikami.
Nie mozemy sie rowniez przytulic do komorki WS bo to grubymi nicmi szyte.
Nie znam nikogo z PZZ. Jak ktos zna to niech sie przyzna i moze poruszy ten temat.

Osobiscie mysle ze wszyscy zainteresowani powinni sie zebrac i stworzyc takie cialo ad hoc...bo byloby obciachem jakby np Final Mistrzostw Europy IKA odbywajacy sie w Polsce nie widzial zadnego polskiego zawodnika :oops: :oops: :oops: :!: :!: :!:

Mevlana

Post23 sty 2010, 09:34

eska pisze:No i się freestyle dosłownie i w przenośni chyba skończył.

z racji takiej ze ja troche zegluje i znam srodowisko PZZ to nie robcie tego bledu i nie probujcie z nimi czegokolwiek robic, w PZZ jest gorzej niz w PZPN

MR Adam
Deska: North Cesar Pro
Latawiec: North Rino
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 11:04

eska pisze:No i się freestyle dosłownie i w przenośni chyba skończył.

Nie mylić światowego profesjonalnego freestyle który z Polską improwizacją ma tyle wspólnego ile PZŻ z PKRA :D

Podpiąć się pod kogoś to takie ambitne :wink:

MR Adam
Deska: North Cesar Pro
Latawiec: North Rino
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 11:53

Maslak pisze:
eska pisze:

Lepiej pod PZPN :lol:

Tak PZPN pasuje idealnie :wink: się ubawiłem ...dobre :D

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post23 sty 2010, 12:44

Witam!
w KPWT też wymagają licencji narodowego związku,
Kamil, Błażej, ja i kilku innych zawodników ma licencje PZŻ..
.. windsurfingowe :D
bo innych nie dało się załatwić, PZŻ nie uznaje takiej dyscypliny jak Kitesurfing.
BraCuru jestem z Tobą, niech może tu zgłoszą się Ci zawodnicy, którym na tym zależy i działamy.
Stowarzyszenie zawodników kajtowych przyda się niezależnie czy ktoś chce startować w PKRA czy KPWT czy na naszym podwórku.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KamilG
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 13:09

Z tego co wyczytałem do stworzenia takiego czegoś potrzeba 15 ludzi :D

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 13:58

KamilG pisze:Z tego co wyczytałem do stworzenia takiego czegoś potrzeba 15 ludzi :D

No to zabawmy sie w wyliczanke:

Ty, Ksiaze, caly KiteTeam (czyli 3xMaciejewscy, 2xDerleci, Maurycy, Filip i 2x Rowinscy) to jest juz nas 11. Mastersi oczywsicie jedynie w celu zrobionia "poruszenia" i dodania paru nazwisk wiecej.

Ksiaze - ciesze sie ze popierasz pomysl - licze na Twoje przywodztwo.

Za pare dni napisze swoją dokladna opinie na ten temat. Jednym zdaniem: polscy zawodnicy na pewno sobie tym nie zaszkodza a docelowa ulatwia sobie zycie dzieki zintegrowanemu kalendarzowi imprez IKA (w tym roku kilkanascie na swiecie) oraz krajowych, ktore nie beda sie zazebialy z miedzynarodowymi.
Wszystkie zawody IKA beda odbywaly sie wg jednej koncepcji klasy czyli wg jednych przepisow. Beda trzy rankingi IKA: narodowy, kontynentalny i swiatowy - czyli po ludzku.
Wg mnie to bardzo ulatwi decyzje zawodnikom, ktorzy beda mierzyc sobie w odpowiedni format.

Takze Eska to raczej nie koniec freestylu tylko przeformatowanie - ja to tak widze, ale moge sie mylic.

Czy ktos sie jeszcze decyduje? Jesli nie to tez dajcie znac :!:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post26 sty 2010, 00:25

Jak na razie cisza :cry: Spodziewalem sie zywszej dyskusji :?

Czy ta cisza wynika z braku zainteresowania czy tez innych pomyslow, z ktorymi nie chcecie sie dzielic?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post26 sty 2010, 09:12

Marek bez urazy ale cisza moze wynikac z piekna tego sportu ktore znika w momencie zawodowstwa . Zaczyna sie pogon .
Dla tych ktorzy wola pogon nieodzowne jest stworzenie jakiegos ciala i to im szybciej tym lepiej i kto pierwszyt ten lepszy . :wink: (iko)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post26 sty 2010, 09:17

rolnik pisze:Marek bez urazy ale cisza moze wynikac z piekna tego sportu ktore znika w momencie zawodowstwa . Zaczyna sie pogon .
Dla tych ktorzy wola pogon nieodzowne jest stworzenie jakiegos ciala i to im szybciej tym lepiej i kto pierwszyt ten lepszy . :wink: (iko)

Swiete slowa Rolnik :clap: :clap:

Juz wiem, ze to CISZA PRZED BURZĄ :cry:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post26 sty 2010, 12:18

BraCuru pisze:Czy ta cisza wynika z braku zainteresowania czy tez innych pomyslow, z ktorymi nie chcecie sie dzielic?

Stawiam na "wrodzoną lub wyuczoną" niechęć do polityki i jej podobnych :)

Wróć do „Forum Główne”