Triple-S Invitational 2010

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 17:33

Już od 2 dni kolejny raz z rzędu impreza TRIPLE S INVITATIONAL mająca miejsce w Cape Hatteras w Północnej Karolinie gości wybranych 24 najlepszych rajderów z całego globu .....

Obrazek

Więcej na :arrow: http://kiteportal.pl/news/1240/triples_ ... tart_.html

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 18:01

Ja tylko chciałam napisać ze swojej strony, że Ci z Triple-S to strasznie małe i chyba zakompleksione fiutki, bo:

Murphy także brał udział w zdobywaniu dzikiej karty i oczywiście jej nie dostał. W zasadach BYŁO wyraźnie napisane, że nie będzie oceniana jakość materiału video, tylko jazda zawodnika na sliderach, a tymczasem po ogłoszeniu wyników okazało się że zapis o sliderach i jakości materiału wideo znikł, za to jedną z dzikich kart dostał gość, w którego filmie nie pojawia się nawet jeden slider, tak więc oto cała prawda o wspaniałym Triple-S.

Mam nadzieje że nie będzie im wiało nawet przez pół godziny podczas tej imprezy.

Awatar użytkownika
djlepper

Post08 cze 2010, 19:00

Triple-S to impreza organizowana przez REAL Kitebaording (sklep na Hatteras) glownie po to zeby wypuscic z tej imprezy dvd i zarobic na tym kase wyciagnieta od sponsorow ktorych maja przyciagnac znane nazwiska. Oczywiscie nie ma nic zlego w tym ze ktos chce na tym zarobic kase skoro to organizuje, ale generalnie robi sie wokol tej imprezy duzo szumu jakby to bylo medialne wydarzenie a tak naprawde roztawiaja slidery/raile w roznych miejscach i genralnie chodzi o to zeby to troche pofilmowac, nic wiecej.

Co do wiatru na Hatteras to raczej wieje i to dobrze...co prawda wczoraj i dzis wieje srednio ok 10-12 ale reszta tygodnia zapowiada sie 20-30. Ponizej wykres z niedzieli (caly zeszly tydzien byl 20-30) :)
Załączniki
Picture 5.png
Picture 5.png (40.61 KiB) Przejrzano 2373 razy

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 21:30

Eska ja tam nie dywaguje czemu nie zaprosili Merfiego, a zaprosili kogo innego... Moze sponsor posypał, a może nie...
Ja ciekaw na przykład jestem dlaczego nie zaprosili Karoliny, a zaprosili Brunę.... i np. nie za bardzo znaną Laurę “Lulu” Vroman
My mamy swoje slidery i więcej miejsca jest dla nas :)

Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 21:35

eska pisze:Ja tylko chciałam napisać ze swojej strony, że Ci z Triple-S to strasznie małe i chyba zakompleksione fiutki.

mistrzowski tekst :clap: :lol:

I jeszcze pytanie. Zdaje się, że Karolina Winkowska też miała jechać na te zawody?

Awatar użytkownika
djlepper

Post08 cze 2010, 21:46

Smokie,
Dzieki ze poprawiles bo juz myslalem ze moze na jakies inne mierniki patrzylem:)
Wiatr jak widac sie zaczal podnosic ale jest dosc zmienny takze nie wiadomo czy dzisiaj cos bedzie sie tam dziac.
Załączniki
Picture 7.jpg
Picture 7.jpg (85.41 KiB) Przejrzano 2324 razy

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 22:14

Pierwszy filmik z relacji Triple-S Sama Medysky ;)

phpBB [video]

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 23:36

Smokie pisze:Eska ja tam nie dywaguje czemu nie zaprosili Merfiego, a zaprosili kogo innego... Moze sponsor posypał, a może nie...

To nie chodzi o Murphiego, ale o fakt że zaproszenie dostał gość, który w swoim filmie nie jeździ na sliderach co było głównym i chyba jedynym warunkiem wzięcia udziału w tym video - contescie o dziką kartę.

Jak dla mnie impreza nie warta funta kłaków za taką akcję.

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 23:37

REAL to generalnie robi mega zamieszanie, w zeszłym roku chyba Jimmy Lewis napisał oficjalnego newsa że przestaje z nimi współpracować bo zaczęli sprzedawać podróby jego desek :?

Ale z filmów które przesyłają im riderzy można zawsze znaleźć parę perełek :D

slimak

Post11 cze 2010, 00:22

eska pisze:Ja tylko chciałam napisać ze swojej strony, że Ci z Triple-S to strasznie małe i chyba zakompleksione fiutki, bo:

Murphy także brał udział w zdobywaniu dzikiej karty i oczywiście jej nie dostał. W zasadach BYŁO wyraźnie napisane, że nie będzie oceniana jakość materiału video, tylko jazda zawodnika na sliderach, a tymczasem po ogłoszeniu wyników okazało się że zapis o sliderach i jakości materiału wideo znikł, za to jedną z dzikich kart dostał gość, w którego filmie nie pojawia się nawet jeden slider, tak więc oto cała prawda o wspaniałym Triple-S.

Mam nadzieje że nie będzie im wiało nawet przez pół godziny podczas tej imprezy.

A ja dodam troszeczkę z mojej strony bo mam info prosto z Cape Hatteras :P

Murphy pływa bardzo stylowo i slidery też ogarnia ale nie tak jak większość z tych zawodników, którzy startują w Triple S. Brało wielu ludzi udział w walce o dzikie karty i było tam dużo wg mnie oczywiście lepszych i gorszych zawodników od Murphego.

Dlaczego wygrali zawodnicy, którzy w promo nie jeździli na sliderach, dla tego że oni się wszyscy znają i James jak i Sam ogarniają slidery bardzo dobrze, są niestety osobami bardziej medialnymi i bardziej znanymi na świecie. W każdym sporcie również w Polsce trzeba być medialnym lub mieć mega koneksje żeby coś osiągnąć lub dostać się na listę niektórych zawodów ale to chyba wszyscy wiemy.

Smokie pisze:Eska ja tam nie dywaguje czemu nie zaprosili Merfiego, a zaprosili kogo innego... Moze sponsor posypał, a może nie...
Ja ciekaw na przykład jestem dlaczego nie zaprosili Karoliny, a zaprosili Brunę.... i np. nie za bardzo znaną Laurę “Lulu” Vroman
My mamy swoje slidery i więcej miejsca jest dla nas :)

Nad Karoliną długo się zastanawiali i chcieli ją zaprosić ale jakby to powiedzieć wygrała kobieta z podwórak Laura "Lulu" Vroman klik
Mam nadzieję, że Karolina popływa w buciszach. na sliderach i złoży promo, może ją zaproszą lub dostanie dziką kartę na Triple S w kolejnym roku.

Nie można osądzać organizatorów imprezy po pierwszym razie gdy wszyscy walczyli o dzikie karty, nie udało się teraz wiec trzeba składać promo z lepszymi trikami i lepsze jakościowo na kolejne lata.

Mam nadzieje ze Murphy i Karolina lub ktokolwiek z Polski i naszych zagranicznych znajomych wystartują w tych lub podobnych zawodach, zawsze może to być Core Slider Jam czy Innych takich zawodach (np slideride). Imprez wakestyleowych będzie coraz wiecej :thumbsup:
djlepper pisze:Triple-S to impreza organizowana przez REAL Kitebaording (sklep na Hatteras) glownie po to zeby wypuscic z tej imprezy dvd i zarobic na tym kase wyciagnieta od sponsorow ktorych maja przyciagnac znane nazwiska. Oczywiscie nie ma nic zlego w tym ze ktos chce na tym zarobic kase skoro to organizuje, ale generalnie robi sie wokol tej imprezy duzo szumu jakby to bylo medialne wydarzenie a tak naprawde roztawiaja slidery/raile w roznych miejscach i genralnie chodzi o to zeby to troche pofilmowac, nic wiecej.

Co do wiatru na Hatteras to raczej wieje i to dobrze...co prawda wczoraj i dzis wieje srednio ok 10-12 ale reszta tygodnia zapowiada sie 20-30. Ponizej wykres z niedzieli (caly zeszly tydzien byl 20-30) :)

REAL Watersport jest jedną z największych szkółek na świecie kiteboardowych, sklep maja zajebisty i dobrze wyposażony. Oni również wkładają kasę w te zawody i są ich sponsorem !!! Na sprzedaży DVD nie wiele zarobią, a w Polsce również rozstawia się namioty, cyka zdjęcia, trochę filmuje i są to zawody, nic z tego więcej nie ma. Jak dla mnie zły przykład.
Była to pierwsza impreza między narodowa ze sliderami i robią ją dalej więc jak dla mnie to się liczy. To ile kto z tego zarobi to już jego sprawa, mało jest wolontariuszy i raczej nikt nie chce pracować, organizować zawodów za free.
Szuwar pisze:REAL to generalnie robi mega zamieszanie, w zeszłym roku chyba Jimmy Lewis napisał oficjalnego newsa że przestaje z nimi współpracować bo zaczęli sprzedawać podróby jego desek :?

Ale z filmów które przesyłają im riderzy można zawsze znaleźć parę perełek :D

Generalnie zawody robią zamieszanie, a że REAL je organizuje to zamieszanie jest w centrum REAL Watersport. :)

Gdyby nie te dzikie karty to mało kto w ogóle by wiedział o tych wszystkich riderach (np. w Polsce czy innych krajach) Jak dla mnie zajebiste promo dla samych zawodników ubiegających się start w zawodach. :clap:

Więcej zawodów więcej możliwości pływania z ludźmi, którzy chcą robić to co my. Cieszyć się KITEBOARDEM !!!!!!!!! :thumbsup:

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post11 cze 2010, 12:04

slimak pisze:
eska pisze:Ja tylko chciałam napisać ze swojej strony, że Ci z Triple-S to strasznie małe i chyba zakompleksione fiutki, bo:

Dlaczego wygrali zawodnicy, którzy w promo nie jeździli na sliderach, dla tego że oni się wszyscy znają i James jak i Sam ogarniają slidery bardzo dobrze

A nie, no to to wiele zmienia i daje nam absolutnie pełen obraz sytuacji :)

Czy tu na prawdę nikt nie widzi, że organizatorzy tej imprezy zrobili w CH*** zarówno kilkunastu zawodników, którzy nadsyłali filmy, jak i kilkanaście osób, które te filmy przygotowywały? Nie ma co ich tłumaczyć, na winnych trzeba się wypiąć i z nimi nie współpracować - jakieś zasady trzeba mieć, a nie puszczać tylko płazem w nadziei na lepsze jutro.

slimak

Post11 cze 2010, 19:13

eska pisze:
slimak pisze:

Dlaczego wygrali zawodnicy, którzy w promo nie jeździli na sliderach, dla tego że oni się wszyscy znają i James jak i Sam ogarniają slidery bardzo dobrze

A nie, no to to wiele zmienia i daje nam absolutnie pełen obraz sytuacji :)

Czy tu na prawdę nikt nie widzi, że organizatorzy tej imprezy zrobili w CH*** zarówno kilkunastu zawodników, którzy nadsyłali filmy, jak i kilkanaście osób, które te filmy przygotowywały? Nie ma co ich tłumaczyć, na winnych trzeba się wypiąć i z nimi nie współpracować - jakieś zasady trzeba mieć, a nie puszczać tylko płazem w nadziei na lepsze jutro.

Po rozmowie z eska stawiam "." w temacie :)

mkmiec
Kontaktowanie:

Post11 cze 2010, 19:21

haha, rozumiemy sie. Ja tez podobnie zostalem potraktowany przez TVP.

Awatar użytkownika
eska
Kontaktowanie:

Post11 cze 2010, 23:05

slimak pisze:Po rozmowie z eska stawiam "." w temacie :)

:) Dokładnie, ukręcamy łeb sprawie, niech się Amerykanie sami w swoim sosie bawią :D :D :D Pozdrowienia Slimak i do zobaczenia przy następnej "burzy" w Rewie :lol:

mkmiec
Kontaktowanie:

Post12 cze 2010, 09:36

Triple S Day 3 - raczej nic ciekawego tu nie ma...

phpBB [video]

A TUTAJ wiecej filmikow z eventu...

Wróć do „Forum Główne”