Best Kahoona czy RRD Religion???

Hydepark, oraz posty usunięte z innych działów przez admina.
julia_112

Post25 cze 2010, 13:31

witam
niedawno skończyłam kurs i teraz zastanawiam sie nad kupnem swojego sprzętu , jak narazie zainteresowały mnie 2 latawce :
Best Kahoona i RRD Religion . Którego bardziej polecacie jak na początek ?
z góry dzięki za odpowiedz ;)

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post25 cze 2010, 13:49

Nie jestem w stanie powiedzieć ci nic o tych latawcach bo na nich nie pływałem. Poradzę ci tylko żebyś raczej sama na tym forum poszukała opinii bo za chwilę zasypią cie tu postami osoby które związane są z daną marką i każdy będzie ci mówił że jego jest najlepsze i najlepszej cenie :D Jak masz okazję to sama przetestuj te dwa latawce bo każdemu też co innego pasuje

phileepek

Post25 cze 2010, 14:05

a ja nie powiem Ci nic na temat RRD Religion, za to mogę z czystym sercem polecić RRD Passion jako bardzo fajny latawiec dla osoby która pływa, robi zwroty, lubi freeride, marzy o skokach i cieszy ją przebywanie na wodzie.
małe siły na barze, fajna szybkość, łatwe wstawanie... no i cena :thumbsup:

Awatar użytkownika
jarul7
Deska: su2
Latawiec: torch
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 cze 2010, 14:24

Proponuje ci więcej o nich poczytac bo są dwa różne latawce i tak jak napisał kolega Kahoone lepiej porównac do RRD Passion są chyba bardziej zblizone konstrukcja a Religion to do wave chyba :D

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post25 cze 2010, 16:55

phileepek pisze:a ja nie powiem Ci nic na temat RRD Religion, za to mogę z czystym sercem polecić RRD Passion jako bardzo fajny latawiec dla osoby która pływa, robi zwroty, lubi freeride, marzy o skokach i cieszy ją przebywanie na wodzie.
małe siły na barze, fajna szybkość, łatwe wstawanie... no i cena :thumbsup:

Dokładnie to samo możesz napisać o Kahoonie, może poza tym że powiedziałbym że jest bardziej "zrównoważona" - tzn ciut bardziej nadaje się również do freestyle dla początkujących, powiedzmy z pierwszymi hp na powerze włącznie.
Siła ciągu "z dołu" niesamowita w obu konstrukcjach na przykładzie 11m i 11,5 kahoony - praktycznie to samo.

Co do ceny, Kahoony dostaniesz w tej samej cenie co Passion, z najnowszym barem Besta na 2010.

Tak więc latawce są bardzo podobne, moim zdaniem możesz kierować się grafiką i sympatią do firmy ;)

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post25 cze 2010, 23:02

julia_112 pisze:.... RRD Religion . Którego bardziej polecacie jak na początek ?

Zdecydowanie bardziej RRd Passion 2010 to latawiec dla Takich
jak Ty po kursie albo Obsession czy 2009 czy 2010 kajty podobne
2010 trochę szybsza ale w małych rozmiarach z regulacją więc spoko
Religia jest bardzo fajna ale może na początek trochę za szybka
Za to wzmocniona tak że na początku możesz śmiało walić nim o wodę :thumb:
Sprawdziłem wielokrotnie na lodzie zimą pozdrówka :wink:
Aha a Besta nie znam więc nie pomogę :idea:

akbluebird

Post26 cze 2010, 11:38

No właśnie - przyłączam się do pytania. Lepszy RRD Passion czy Best Kahoona (w - chyba najpopularniejszych - rozmiarach 11m i 11,5m)? Najfajniej jakby ktoś napisał w czym dany latawiec jest lepszy/gorszy od drugiego, to by naprawdę fajnie pomogło :)

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post26 cze 2010, 11:59

Jak juz ktos sie nad RRD zastanawia, to proponuje (jak Pinio napisał) również brac pod uwage obsesje. Nie jest to delta, ale tez ma b. dobry dol i jest to latawiec na ktorym na bank mozna sie nauczyc (sam sie na nim uczylem :D , bardzo łatwo wstaje z wody porownujac z waroo 2009 imo latwiej) mimo sporej szybkosci, a jego (imho) glowna zaleta jest to, iz jest latawcem postepowym - starczy na bank na rozwoj od poczatku do lepszych umiejetnosci i jest przy okazji uniwersalny. Ot udana konstrukcja SLE, a roznica cenowa miedzy pasja a obsesja jest minimalna.

Kahoone -> w wake.pl mozna przetestowac. Na bank warto. W aloha (chyba) tez. A RRD u Kargula na MM.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2010, 15:06

w tym celu powstał już specjalny temat: viewtopic.php?f=15&t=16987

przemass
Kontaktowanie:

Post28 cze 2010, 11:02

Niekoniecznie jest to latawiec na początek, tak więc pisanie we wskazanym wątku jest raczej off topem. Podobnie jest temat recenzyjny o slingu Key, jak wszyscy wiemy, super latawcu :wink: , ktory mimo wszystko spokojnie sobie egzystuje w recenzjach :roll: :?: :?: :?:

Wracajac do tematu - tak, Kahoony można również testować w Aloha.pl/

Poza tym, na Passion latałem krótko, więcej na nim szkoliłem w zasadzie - tak jak pisałem moim zdaniem latawce są bardzo podobne, jak dla mnie wciąż lepiej leży Kahoona, no ale można sobie przyjechać i potestować na własnej skórze.

pozdrawiam

RAFAŁ

Post29 cze 2010, 09:27

przemass pisze:Niekoniecznie jest to latawiec na początek, tak więc pisanie we wskazanym wątku jest raczej off topem. Podobnie jest temat recenzyjny o slingu Key, jak wszyscy wiemy, super latawcu :wink: , ktory mimo wszystko spokojnie sobie egzystuje w recenzjach :roll: :?: :?: :?:

pozdrawiam

W poście który podał Pablo było pisane chyba o wszystkich latawcach to nie widzę powodu dla którego nie miał by tam być Best.
A temat o KEY, w recenzjach jest tak samo jak Waroo ,Kahoona, Nemesis,Guroo czy Balance.
Więc nie rozumiem oburzenia.
Chociaż porównanie dwóch konkretnych latawcy mogło by zostać w recenzjach, to są fajne tematy :wink: i były by łatwiejsze do namierzenia.

przemass
Kontaktowanie:

Post29 cze 2010, 15:19

RAFAŁ pisze:Chociaż porównanie dwóch konkretnych latawcy mogło by zostać w recenzjach, to są fajne tematy :wink: i były by łatwiejsze do namierzenia.

Nie jestem oburzony, rozumiem "o co kaman" :wink: Dokładnie o to mi chodziło co piszesz, o nic więcej.

Mario.s74
Deska: Nie posiadam,chce kupic.
Latawiec: Nie posiadam,chce kupić.

Post29 cze 2010, 20:40

A czy ktoś słyszał o WAINMAN HAWAII 12M 2010,jak tak to dajcie znac bo dobra cena a jutro koniec licytacji :D
Oczywiście czy dla początkujaceg sie nadaje 90kg i tylko Level F2

Wróć do „Śmietnik”