z POZNANIA (i okolic) Kto/Gdzie/Kiedy?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 13:21

wojol pisze:Tuba szczelila...

co do samego wielimia - to tak informacyjnei dla ogolu, mialem okazje znowu tam poplywac tydzein temu i w porownaniu do kamienicy wypada chyba jednak korzystniej. Duzo wiekszy obszar płycizny, mnie jsze kopniecia chyba dlatego ze duzo wiekszy kwen i witr ma sie gdzei rozpedzic. no i z rozlozeniem sprzetu nie ma klopotu nawet jak turysci zalegaja plaze.. duza bardzo duza łaka przy samym jezioze - ale to tylko tak informacyjnie :o kamienica jednak blizej i pewnie z lenistwa czesciej tam bede jezdzil

Aha no i w szcecinku zawsze jest wyciag jako plan B w przypadku blednej porgnozy ;-) bylem ostanio kilka razy i nawet na desce do Kita mozna siobie smialo posmigac ;-)

no wielimie masz tylko jakies 30 km dalej niż kamienice a wygoda rozłozenia sprzetu, płycizna i cały akwen jest o niebo lepszy niz kamienica, na kamienicy jak byłem te kilka razy to dostawałem klaustrofobii z ta mała plaża i tymi trzcinami, kamienica wygrywa tylko jednym...czystością wody, a jadąc Wojtek jednym autem w 3 wychodzi psie pieniadze, my zawsze wyjezdzamy o 7-7:30 i plywanko rozpoczynamy o 9 a konczymy o ok 13-14 i jest mega, a sam zauważyłes ze wielimie sie rozwija, dzieciaki maja gdzi ebiegać rodzinka pod dachem moze sobei odpalić grilla, robia tez cos z szatniami przy boisku, moze jakiś sklepik sezonowy, no i ten pomost, na początku troszkę przeszkadzał teraz wogóle go nie zauważam.

Awatar użytkownika
czaman
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 10:13

Jechałem wczoraj przez Piłę
Przy dworcu PKS wisi baner reklamujący wyciąg w Margoninie
Wojol, Pepe wiedzą coś
http://www.wakeboard.com.pl/wkb/index.p ... tid=5:news

Awatar użytkownika
czaman
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 10:16

Awatar użytkownika
pepe191
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 10:22

o kurcze nawet nie wiedziaem juz jest czynny a baneru w pile wogole nie widzialem no to trzeba sie tam wybrac :) tylko czuje że jak będzie za friko to bedzie totalna masakra jezeli chodzi o liczbe uczestnikow :?

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 10:48

Od sierpnia rusza :thumbsup: Coś czuje ,że będziemy tam częściej niż na kajcie :roll:

Awatar użytkownika
Arik
Deska: Nobile
Latawiec: Sexi-Flexi
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 11:54

oXy pisze:...będziemy tam częściej niż na kajcie :roll:

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Panowie! Arik ogłasza wszem i wobec, że jest już gotów aktywnie spędzić każdy wietrzny dzień z Wami, z własnym sprzętem już :D
więc... napierdalajmy! :D :)

Awatar użytkownika
wojol
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 14:02

czaman pisze:Jechałem wczoraj przez Piłę
Przy dworcu PKS wisi baner reklamujący wyciąg w Margoninie
Wojol, Pepe wiedzą coś
http://www.wakeboard.com.pl/wkb/index.p ... tid=5:news

A to jednak prawda, a ja myslalem ze zona sobei ze mnie jaja robi :lol:

no jak nic pewnie w najblizszy weekend trzeba bedzei sprawdzic co to za wyciag tam zmontowali ;-)

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 16:14

Hmm to można przed oficjalnym otwarciem juz coś pośmigać czy nie?

Jutro jak nie będzie wiało na Kamienicy chce podskoczyć , zobaczyć wyciąg , fajnie jak by można było już sobie potestować :D

Awatar użytkownika
smok78

Post27 lip 2010, 18:31

oxy jak mozna o ktorej bedziez w kamienicy??

Awatar użytkownika
Arik
Deska: Nobile
Latawiec: Sexi-Flexi
Kontaktowanie:

Post27 lip 2010, 18:49

ludzie, jadący jutro do Kamienicy, wstają o 4. By być wcześnie w Poznaniu i dalej na Kaliszańskim ;p :D

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post27 lip 2010, 21:05

oXy pisze:chce podskoczyć , zobaczyć wyciąg , fajnie jak by można było już sobie potestować :D

Daj znać czy jest szansa na prapremierowe próby w czwartek czy piątek i w jakich godzinach. Wszyscy pewnie będą wdzięczni.
Ja mam nawet bardzo leciwą deskę do wake, taką z rozdwojonymi tipami :roll: Ile brać za godzinę wypożyczenia :lol:

Awatar użytkownika
wojol
Kontaktowanie:

Post31 lip 2010, 19:49

Margonin.

Dzisiaj bylem sprawdzic - wyciag jest juz na swoim miejscu, wyglada niezle, naprawde dlugoscia zblizony do szczecinka.

Porblem w tym ze obiekt jeszcze oficjalnie nie dziala, dzisiaj mozna bylo za darmo przejechac sie na nartach - i tylko na nartach miedzy 18 a 21, jutro ( niedzeila ) bedzie mozna jezdzic od 14 tej tez tylko na nartach.

Ze swoim sprzetem typu wakeboard, lub nawet deska od Kite - nie wpuszczaja !!!

Pan nie potrafil mi odpowiedzeic kiedy rusza pelna para - narazie traktuja to jako testy rozruchowe

ogolnie obsluga jeszcze nie ogarnia obiektu ;-)

Awatar użytkownika
abnoba
Kontaktowanie:

Post01 sie 2010, 23:16

wojol pisze:Margonin.

Dzisiaj bylem sprawdzic - wyciag jest juz na swoim miejscu, wyglada niezle, naprawde dlugoscia zblizony do szczecinka.

Porblem w tym ze obiekt jeszcze oficjalnie nie dziala, dzisiaj mozna bylo za darmo przejechac sie na nartach - i tylko na nartach miedzy 18 a 21, jutro ( niedzeila ) bedzie mozna jezdzic od 14 tej tez tylko na nartach.

Ze swoim sprzetem typu wakeboard, lub nawet deska od Kite - nie wpuszczaja !!!

Pan nie potrafil mi odpowiedzeic kiedy rusza pelna para - narazie traktuja to jako testy rozruchowe

ogolnie obsluga jeszcze nie ogarnia obiektu ;-)

da sie na desce do kite (np. nobile t555 137cm) plywac za motorowka ?
ktos probowal ?

Awatar użytkownika
Archie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 sie 2010, 01:38

Da się bez problemu ;)

Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post02 sie 2010, 09:20

Tak poszukując jeszcze alternatywy na zachodnie wiatry zastanawiam się nad jeziorami:

Jezioro Chrzybsko Wielkie (powierzchnia 305ha)
Jezioro Wielkie (powierzchnia 260ha)
dla porównania Kaminica (282ha) Powidz (1175ha)

Zdjęcia na google sa niezbyt wyraźne ze względu na chmury, ale z tego co widać to jeziora są raczej bez lasów na brzegach ewentualnie z pojedynczą linią drzew. Odległość z Poznania to 67 km czyli tyle samo co na Kamienicę (licząc z centrum). Zna ktoś te jeziora ? Jak tam wygląda ewentualne miejsce na start ?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”