NOBILE 2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post11 wrz 2010, 10:06

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post11 wrz 2010, 12:46

tamten link chyba nie chodzi.
może tu?: http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=1&t=2365893

siwy

Post11 wrz 2010, 12:51

nie ma najważniejszej 2HD - cacko :D

Awatar użytkownika
surfbabe

Post11 wrz 2010, 13:01

nie wiem tylko dlaczego WMN's zawsze muszą być takie cukierkowe?
ja z tego powodu wybieram męskie modele... a chyba nie o to NBL chodzi.
niechby jakieś focus groupy porobili, to może dowiedzieliby się czegoś więcej o jeżdżących dziewczynach.
w mojej opinii, jak dziewczyna wybiera taki sport to nie jest słodkim aniołkiem :naughty:
ale może ja mało wiem... :roll:

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post11 wrz 2010, 16:52

No, ja tez wole deski w jakichs normalnych kolorach - bez motylkow i kwiatkow ;)

Awatar użytkownika
Asia góralka
Deska: Nobile
Latawiec: Wainman, Best

Post12 wrz 2010, 10:48

daga pisze:No, ja tez wole deski w jakichs normalnych kolorach - bez motylkow i kwiatkow ;)

Zgadzam sie w 100%.
Te damskie modele, poczawszy od sprzetu - na ciuchach konczac - zawsze maja jakies motylki, kwiatki albo serduszka, albo sa rozowe :doh:
Te meskie modele i kolekcje jakos bardziej przyciagaja oko. Szkoda ze nie ma czegos "pomiedzy" - moze za malo jest nas plywajacych i jednoczesnie nie gustujacych w takim wzornictwie ???

Awatar użytkownika
surfbabe

Post12 wrz 2010, 11:47

Asia góralka pisze: moze za malo jest nas plywajacych i jednoczesnie nie gustujacych w takim wzornictwie ???

no właśnie to z pewnością ta sprawa.
grafę dla chłopaków się celebruje, a dla dziewczyn przebija tylko kolorek w cudny róż i basta. to takie cliché!
a Asia Litwin w różyku nie lata, tak?
ja to nawet nie wiem, czy oni pytają jakiekolwiek dziewczyny o zdanie...
jakiś czas temu rozmawiałam z chłopakami, którzy (zapewne w tłumie innych grafików) pracowali nad projektami grafy do tych właśnie NBLi 2011.
temat babskiej deski obchodzili "szerokim łukiem", mimo, że ich niemal przyciskałam do ściany!
no niestety, za mało nas !
ale w snowboardzie to samo. taki burton niby wypuści model babski, ale nic z wyższej półki, tylko same przeciętne i niższe modele.
eee tam... przecież już się przyzwyczaiłyśmy... żadna wielka sprawa.
tylko niech się potem Nobile nie dziwi, że babskie deski to taka rynkowa nisza.

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2010, 16:51

A może rynek kobiet "pływających" i tych co naprawdę pływają to dwa inne rynki? Gdyby nikt tego nie kupował to nie było by ani desek w kwiatki ani boardshortów w te same wzory. Pamiętajcie że dla dużej rzeczy ludzi liczy się nie to jak się prezentują na wodzie a właśnie to jak wyglądają na brzegu. Sam doświadczam ostatnio na plaży niezliczonej liczby ofert kupna spodenek pływając bez nich....

Awatar użytkownika
cex
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Vapor 10, Flexifoil Atom 12 15
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2010, 00:48

Mialem zamiar zamienic 50/50 2010 na 2011 ale jak zobaczylem grafe od spodu to mi sie odechcialo, jak dla mnie kompletny bubel ! ! ! Szkoda ze po srodku lub na skos teczy nie dodali :lol:
Gorna czesc spoko chociaz ciesze sie z tej 2010 bo bialy kolor uratowal ja juz 2 lub 3 razy :D
Raz koledze zginela ciemna deska i znalezlismy dryfujaca w morze po ok 20 minutach byl mega szczesliwy.
Powinni zachowac jakis dystans do grafy tej deski...

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2010, 17:54

surfbabe pisze:nie wiem tylko dlaczego WMN's zawsze muszą być takie cukierkowe?
ja z tego powodu wybieram męskie modele... a chyba nie o to NBL chodzi.
niechby jakieś focus groupy porobili, to może dowiedzieliby się czegoś więcej o jeżdżących dziewczynach.
w mojej opinii, jak dziewczyna wybiera taki sport to nie jest słodkim aniołkiem :naughty:
ale może ja mało wiem... :roll:

może dlatego że szczegół nie kryje sie w grafice :)
jasne że fajnie jak grafika trafiała by w gusta, no ale cóż o gustach sie nie dyskutuje :)
Badania były przeprowadzone i w dużej mierze przy projektowaniu grafik były one brane pod uwagę. Może w przyszłym roku będą bardziej satysfakcjonujące grafiki dla dziewuszek :)
Wracając do damskiego modelu to oprócz różnej grafiki zmieniona jest także budowa deski i bardziej zbliżona jest do damskiego stylu pływania, a nie ulega to wątpliwości, że dziewczyny pływają bardziej delikatnie.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2010, 17:58

cex pisze:Mialem zamiar zamienic 50/50 2010 na 2011 ale jak zobaczylem grafe od spodu to mi sie odechcialo, jak dla mnie kompletny bubel ! ! ! Szkoda ze po srodku lub na skos teczy nie dodali :lol:
Gorna czesc spoko chociaz ciesze sie z tej 2010 bo bialy kolor uratowal ja juz 2 lub 3 razy :D
Raz koledze zginela ciemna deska i znalezlismy dryfujaca w morze po ok 20 minutach byl mega szczesliwy.
Powinni zachowac jakis dystans do grafy tej deski...

Może kolega nie powinien sobie kupować deski dla zaawansowanych :D :wink:
A gusta różne są ;) Większość osób które oglądały nową deskę wypowiadały sie raczej pozytywnie na temat grafiki więc Twoja opinia jest dosyć odosobniona :D

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post15 wrz 2010, 18:16

Z tym zaawansowaniem to ja bym nie przesadzal. Akurat na nasze warunki 50/50 powinna byc mega wypasna dla zwyklych uzytkownikow. (mowie to jako uzytkownik customa) - duzy rocker, chyba nie jest mega twarda, concave - idealne na czopik.....no kosztem ostrzenia i predkosci, ale nic za darmo.

A co do grafiki - wiadomo, liczy sie, deska ma sie podobac...no ale bez przesady.....nie dla grafiki sie kupuje deske. Chociaz musze przyznac, ze kolorystyka desek kobiecych bardziej trafia w przedzial pozna podstawowka/wczesne gimanzjum :lol:

Awatar użytkownika
Asia góralka

Post15 wrz 2010, 18:43

Wrogu pisze:Chociaz musze przyznac, ze kolorystyka desek kobiecych bardziej trafia w przedzial pozna podstawowka/wczesne gimanzjum :lol:

no i podejrzewam, ze tu moze byc ta subtelna roznica w potrzebach na rynku kobiet "pływających" i tych co naprawdę pływają .

Smokie, to jaka to byla grupa reprezentatywna, na ktorej byly robione te badania ? :hand:

Ten sprzet dla dam - generalnie - takze snowboardowy - bardzo chetnie, niech bedzie lzejszy i bardziej dopasowany do naszych potrzeb ! Ale przeciez co stoi na przeszkodzie tego, zeby taki damski model odpowiadal wyzszemu modelowi meskiej dechy kite/snb ? (odpowiem sobie sama --> maly rynek zbytu :?: )

Wydaje mi sie, ze problemem jest wlasnie to, ze damskie modele z reguly nie odpowiadaja naszym potrzebom, zakladajac ze juz sie troche plywa /jezdzi i ma sie konkretne wymagania do sprzetu i nie zadowala nas najbardziej podstawowy model - w dodatku z grafa w rozowe serca. :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Asia góralka

Post15 wrz 2010, 18:48

aha, i oczywiscie nie chodzi mi o modele Nobile 2011 ( z racji ze wypowiadam sie akurat w tym topicu na zupelnie inny temat), to sa moje ogolne spostrzezenia à propos damskiego sprzetu kite / snb ...

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2010, 10:40

Smokie pisze:
cex pisze:Mialem zamiar zamienic 50/50 2010 na 2011 ale jak zobaczylem grafe od spodu to mi sie odechcialo, jak dla mnie kompletny bubel ! ! ! Szkoda ze po srodku lub na skos teczy nie dodali :lol:

A gusta różne są ;) Większość osób które oglądały nową deskę wypowiadały sie raczej pozytywnie na temat grafiki więc Twoja opinia jest dosyć odosobniona :D
Cex nie czuj się wyalienowany :D Mi też się nie podoba taka stylizacja. Ja mam tyle lat, że już to widziałem w latach 80-tych. Turkusy, żarówiaste róże i podobne oczobijne barwy są chyba kierowane do lansujących się gimnazjalistów lub ewentualnie do tych co przeżywają kryzys wieku średniego i potrzebują czegoś pasującego do czerwonego cabrio. Więc może mi się będą podobały za parę lat. :wink:

Wróć do „Recenzje & Opinie”