Prośba o wypełnienie ankiety.. WYNIKI

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
darass
Deska: Ronson Player
Latawiec: Naish Pivot

Post07 gru 2010, 13:55

Cześć
Potrzebna mi pomoc ;) studiuję ratownictwo medyczne i piszę pracę licencjacką na temat „Najczęstsze urazy oraz sposoby ich zaopatrzenia medycznego, podczas uprawiania sportów ekstremalnych na przykładzie kitesurfing’u”, i chciałem prosić o poświęcenie dosłownie paru minut na wypełnienie ankiety. Obiecuję podzielić się wynikami zaraz po opracowaniu.
Linki do ankiety: http://www.ankiety-online.pl/survey.php ... 7dc&page=0
Z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam darass
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 16:37 przez darass, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 15:20

nikt się nie dzielił a ankiet było kilkadziesiąt stąd chętnych do wypełnienia coraz mniej.

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 15:26

Wniosek z mojej ankiety - wypełniłem, wysłałem - jest taki, że jeśli rozgrzewasz się przed pływaniem, a dodatkowo ćwiczysz coś poza sezonem - to kontuzję się ciebie nie imają.

Niestety pominięta została kwestia czy pływam rekreacyjnie czy wyczynowo.... Zatem o kant d.... takie moje odpowiedzi.... To jakby zapytać czy moja mama złamała coś na rowerze.

Co nasuwa mi do głowy takie pytanie, po co wszyscy prawie już magistrzy czy licencjaci sporządzają te ankiety? Mam poważne wątpliwości czy ktokolwiek oprócz nich to przeczyta... nie łatwiej samemu wypełnić X ankiet? Zamiast zamieszczać, przygotowywać, czekać, prosić.... a efekt i tak psu na budę, bo ani to obiektywne, ani wymierne.

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 15:28

Wysłane ;)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 15:37

Brawo Ted ;)

Ja przez sekunde tego nie rozkminiałem, w koncu to nie doktorat, i tak wiekszość jest copy-paste z uwaznym przeredagowaniem ;)
Zatem po co sie spuszczać i tak bawic, kiedy mozna samemu "wypelnic" 20-40 zamiast czekać i prosić się ;/ zaśmiecając przy tym forum

I tak najbardizje, to mnie kiedys rozbawiła moja była notabene, która do głupiej pracy zaliczeniowej podeszła 5 razy lepiej niz ja do Magisterki.
Nie kumam takich ludzi, jakby to zawarzyło na jej życiu.
Zaliczyła wpadkę z dziadem 40 letnim i teraz będzie się z nim bujać :P Takie to wszystko ma znaczenie, jak zeszłoroczny śnieg.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 15:54

Crazy Horse pisze:Brawo Ted ;)

Ja przez sekunde tego nie rozkminiałem, w koncu to nie doktorat, i tak wiekszość jest copy-paste z uwaznym przeredagowaniem ;)
Zatem po co sie spuszczać i tak bawic, kiedy mozna samemu "wypelnic" 20-40 zamiast czekać i prosić się ;/ zaśmiecając przy tym forum

I tak najbardizje, to mnie kiedys rozbawiła moja była notabene, która do głupiej pracy zaliczeniowej podeszła 5 razy lepiej niz ja do Magisterki.
Nie kumam takich ludzi, jakby to zawarzyło na jej życiu.
Zaliczyła wpadkę z dziadem 40 letnim i teraz będzie się z nim bujać :P Takie to wszystko ma znaczenie, jak zeszłoroczny śnieg.

A Ty jak się z tym czujesz :lol: :hand:

A bardziej w temacie - niektórzy już tak mają, że jak już się za coś biorą to robią to porządnie - czasem takie podejście procentuje, chociaż z doświadczenia wiem, że poza pracą zawodową, która przynosi (o ile przynosi) jakieś korzyści oraz relacjami na których nam zależy - nie warto się za bardzo spinać...

Jak byłem w liceum to też myślałem, że ocena na maturze ma jakieś znaczenie ;)

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post07 gru 2010, 17:28

Ja lubie ankiety, wiec wypelnilam:) wyniki beda??

Awatar użytkownika
darass

Post07 gru 2010, 19:04

Dzięki za wypełnianie mam już 18 wypełnionych ankiet potrzeba jeszcze trochę, ale jak na początek to nieźle :D Wyniki będą jak obiecałem. :thumbsup: Co do wypowiedzi Teda i Konia to jasne można zrobić X ankiet samemu i mieć po problemie. Pewnie bym tak zrobił gdybym narzucili mi jakiś temat, który kompletnie mnie nie interesuje. Wybrałem jedna taki, który mnie interesuje i jak pisał Onzo niektórzy lubią jak się za coś zabiorą zrobić to porządnie. Ja w tym nic złego nie widzę.

Awatar użytkownika
briku
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 19:09

wypełnione :thumb:

House
Postawił piwka: 3 razy

Post07 gru 2010, 20:41

no to ja tez pozdr.

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 21:47

darass pisze:Dzięki za wypełnianie mam już 18 wypełnionych ankiet potrzeba jeszcze trochę, ale jak na początek to nieźle :D Wyniki będą jak obiecałem. :thumbsup: Co do wypowiedzi Teda i Konia to jasne można zrobić X ankiet samemu i mieć po problemie. Pewnie bym tak zrobił gdybym narzucili mi jakiś temat, który kompletnie mnie nie interesuje. Wybrałem jedna taki, który mnie interesuje i jak pisał Onzo niektórzy lubią jak się za coś zabiorą zrobić to porządnie. Ja w tym nic złego nie widzę.

Pasja jest spoko. Doceniam.
Niestety Twoja ankieta nie odpowie na żadne pytanie, a jak odpowie to błędnie ergo wnioski z Twojej pracy, te oparte na zamieszczonej ankiecie, w moim odczuciu, będą psu na budę.

Najważniejsza jest jednak pasja, o to chodzi w kitesurfing'u! :thumbsup:

Awatar użytkownika
cex
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Vapor 10, Flexifoil Atom 12 15
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 22:44

Poszlo i powodzenia w pisaniu pracy. :thumb:

Awatar użytkownika
3msto
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 45 razy

Post07 gru 2010, 23:10

jak ktoś nie chce niech nie wypełnia i tyle, lokalesom trza pomagać poszło.
pozdro

Awatar użytkownika
darass

Post07 gru 2010, 23:17

Ted... ankieta nie ma odpowiedzieć na żadne pytanie, ona ma mi dostarczyć materiału do opracowania. Piszę o urazach i sposobie ich zaopatrzenia z punktu widzenia ratownika medycznego. Po co wymyślać urazy skoro na podstawie takiej właśnie ankiety można wybrać te najczęstsze i najciekawsze. Osobie postronnej wyniki może nic nie będą mówiły, mi się przydadzą.
Dzięki wszystkim za wypełnianie;) oby tak dalej :thumbsup:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post08 gru 2010, 13:14

Ted dobrze pisze

ja od siebie dodam (bardzo ogólnie nie pile do tej ankiety z tematu), że dane do obróbki statystycznej muszą być dobrane odpowiednio, tak by miały sens.

większość piszących prace magisterską skupia się jedynie na pozyskanie danych po to by podstawić je do wzoru.

To że próba została źle dobrana to nie ma dla badającego znaczenia (chodzi właśnie np o rozdzielenie zawodowców od amatorów) a powinna! Same wyniki nawet jak będą zinterpretowane to i tak o kant dupy to rozbić bo powstały na podstawie wykorzystana statystyki jako suchego narzędzia i nie mówiąc nic o udowodnieniu czegoś innowacyjnego to nawet nie potwierdzą rzeczy oczywistych.

wracając do tej konkretnej ankiety, jest krótka i prawdopodobnie nada się do weryfikacji założonej hipotezy (domyślam się tylko jaka została postawiona). Jedyne co się przyczepie to do odpowiedzi dowolnej. Będzie prawdopodobnie za mała próba, żeby poprawnie zinterpretować prawdopodobnie każdą inna odpowiedz.

Wróć do „Forum Główne”