ZEEKO NOTUS 3 -2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2010, 14:21

no proszę! wyobraźnia na 5+ :thumb:

kolejna fotka( z dedykacją dla nieśmiałych) :wink:

Obrazek

Nowy Notus to nadal Notus, ten sam przyjazny i "wielozadaniowy" kite o sporym zakresie i systemem E.R.A., lecz z kilkoma ulepszeniami. Niebawem szczegóły i może mroźne testy 8) :?:

andrek
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 17:51

he! ktoś by pomyślałem że zapomniałem :mrgreen:

a maszyna losująca pokazała: konop , slawek i andi !gratuluję! podeślijcie wasze rozmiary s-xxl , wygraliście po ZE koszulce.

pozdrowionka!

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2010, 23:43

:D chyba pierwszy raz w zyciu cos wygralem, mysle, ze to znak sygnal, aby przesiasc sie na zeeko ;)

Awatar użytkownika
andi
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post08 gru 2010, 01:15

a i ja:) a najlepsze jest to ze do teraz czytam ten temat poraz pierwszy od mojego postu. rychlo w czas:)

kamszot
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post08 gru 2010, 10:30

a ja, a ja??

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post08 gru 2010, 10:39

Kurczaki i ja !!! SzOOOOOOOOOk.

andrek
Kontaktowanie:

Post10 gru 2010, 09:46

Właśnie dostałem wiadomość że pierwsze egzemplarze Notusa III juz za tydzień dostępne , na razie rozmiary 5.5,7 i 9 s pozostałe 10 i 12 oraz 14 LW na wiosnę .
I sympatyczne wideo promujące N3

phpBB [video]

pozdrówka

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post11 gru 2010, 18:08

To kiedy cos potestujemy? sniegu po pachy a dzisiaj jak MalkontenT smigal na moim dawnym notusie to az lezka sie zakrecila

Awatar użytkownika
MalkontenT
Deska: Jade By Coco one shot, bhoot
Latawiec: zeeko notus
Kontaktowanie:

Post11 gru 2010, 22:34

OJ!! jakis ty sentymentalny ;) mogemy sie pomieniać oddam notusa (choc niechetnie) za krusha ;)

andrek
Kontaktowanie:

Post19 gru 2010, 19:49

do ściągnięcia pdf z info na temat nowego Notusa plik do pobrania http://www.kite-planet.pl/cms/index.php ... id=34:news

Obrazek

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post23 gru 2010, 15:47

Dziękuję za koszulkę. Właśnie dzisiaj doszła, akurat pod choinkę.

Pozdrawiam
Życzę Wesołych Świat
(o wietrznych nie wspominam, bo to oczywista oczywistość)

Awatar użytkownika
rolnik

Post07 lut 2011, 21:47

Dla odswiezenia tak wyglada 14 notusa najbardziej dla mnie zjawkowy kite model ciagniety przez dwa lata z minimalnymi zmianami kosmetycznymi .Do peni szczescia wymagal mocnego pompowania (no nie ponad 8 haha bo to zabujstwo dla tuby jak pozazaly ozony ale minimum 6.5-7) Mozliwosc wytrymowania na hybryde z niesamowitym dolem ale zachowaniem spokojnego turystycznego kitea czyli do dlugich i wysokich lotow oraz szkowania innych lotnoscia w warunkach prawie bezwiatrowych orar bardzej w strone c-shape z ograniczeniem dolnego zakresu ale za to poprawa szybkosci na zaskakujaca w tak duzym rozmiarze .Co teraz Andzej ? Doszly mnie sluchy ze jakies wieksze zmiany? Znajac historie rozwoju marki ida ciagle z czasem i mocno do przodu na lepsze nie moge sie doczekac nowego pomyslu :thumb:

Obrazek

Obrazek

Bezstrapowa sesyjka na 14

Obrazek

andrek
Kontaktowanie:

Post07 lut 2011, 22:55

a no zmiany. Wiesz jak Nicolas podchodzi do tematu: zero ciśnienia sezonowego, zmienia gdy faktycznie jest zadowolony z nowego efektu. I tak jeszcze w październiku wspominał o kontynuacji modelu bez większych zmian ale widziałem że ciągle nad nowym pracuje . Pod koniec grudnia mówi mi "MAM!".

Z grubsza" na oko" zachowany duch ZE czyli zero bloczków , 3 tuby i ERA, nadal jeden z najlżejszych kite'ów na rynku odpowiednio wzmocniony.

Szczegóły ....

Niebawem oficjalne info.

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 17:27

Dzisiaj rozdziewiczyłem moją 9-ke notusa :thumbsup: Wiało miedzy 15 a 30 kts :shock: Przyznam że się obawiałem wyjść zwłaszcza że 30 kts przy 75kg ridera to praktycznie górny zakres tego latawca. Dodam że wszyscy latali na 7-kach. Startowałem trochę niepewny ale jak już był w górze okazało się że nie zabija ;) Z zaciągniętą taśmą wszedłem do wody. Kilkakrotnie w czasie pływania zaciągałem taśmę delikatnie ale przyznam że przyjemniej było na full powerze :twisted: Nawet jak przychodziły kopy nie ściągało mnie nagle z deski. Zero jakiegoś dziwnego szarpania. Rewelacyjnie odpuszcz szkwały. Miałem Notusa z pierwszej edycji i jego trzecia edycja mile mnie zaskoczyła. To co lubię najbardziej to wysokie skoki i tu ..... rewelka. Piękne wysokie i długie loty. Najfajniejsze jest lądowanie, zupełnie bezstresowe i miękkie. Skok wygląda książkowo > ostrzysz > zacinasz > lecisz > opadasz > kierujesz latawca w stronę w którą płynołeś > i lekko lądujesz w spokojnym ślizgu. Miód malina, zupełnie bez spiny. Nawet po bardzo wysokim skoku nie ma problemów z niewracającym latawcem który cię przelatuje. :idea: Zaskoczenie moje było największe jak zakręcilem delikatnego loopa na zwrocie - zupełnie bezstresowo, miałem wrażenie że zakręcił w miejscu. Postęp jaki widze w tym latawcu na przestrzeni 3 lat jest ogromny. Widać że tworzy to ktoś kto pływa ;) Wstępnie powiem że to latawiec na jaki czekałem. Nie mogę się doczekać następnego pływania. Mam nadzieje że 14 też mnie mile zaskoczy.

Awatar użytkownika
rolnik

Post09 lut 2011, 10:27

Witaj w klubie widze ze czas wracac do kraju :mrgreen:i drazyc majowy temat . Jak Tobie Notus pasuje to nie moge sie doczekac sprobowania Twojej 9 .Wreszcie masz kitea w ktorym na jakosc wykonania i materialy nie bedziesz narzekal jedyny element na ktorym widac w moich slad czasu to linka depowera .

Wróć do „Recenzje & Opinie”