ten latawiec nie jest "Kryzysowy" na 101%
to jeden z najprzyjemniejszych latawców które zrobił Roberto

Ostatnio podczas snowkajta wiele osób pytało mnie o nowy latawiec RRD Vision

Co to jest, jak lata, jak jest wykonane, bo niby to Latawiec „oszczędnościowo-kryzysowy”

Najbardziej zainteresowany byłem

Latawiec z przodu

Niczym się specjalnie nie wyróżnia wielkie logo RRD kolor kryzysowy niczym zielona wyspa

Latawiec z tyłu

Worek tzw. SandBag

Nie jest tak źle worek da się założyć jak normalny plecak wyjmowanie i wkładanie sprzętu odbywa się szybko i sprawnie do tego zrobiony jest tak, że powinien wytrzymać niejedne zakupy w biedronce koło MM

Tabliczka karta informacyjna jednocześnie miejsce na nasze dane jak mamy taką potrzebę

Przy okazji na tabliczce kartce dołączonej do latawca RRD zawsze podaje nr seryjny, który powinien się pokrywać z nr seryjnym w tym miejscu /nad wentylem spustowym/ może to być czasem przydatne w przypadku reklamacji i innych niefajnych wydarzeń losowych

Z nowości do latawca dołączają książeczkę instrukcję po angielsku, niemiecku i włosku.

Instrukcja polska jest do ściągnięcia ze strony abcsurf
Tu http://get.abcsurf.pl/RRD%202011/Kitebo ... al_ENG.pdf
Dalej wzmocnienia w punktach najbardziej narażonych na uszkodzenia i zużycie
Elementy są identyczne jak w innych latawcach RRD

Czyli jak najbardziej pozytywnie

Ciemniejszy materiał to grubszy dakron, czyli też wszystko jak trzeba
Dalej

Tu też tak samo jak w reszcie kajtów
Zmiany zaczynają się tu

Ciemniejsze miejsce grubszy dakron nie jest pociągnięty przez całość krawędzi spływu latawca jak w innych latawcach z 2011 roku, tylko podobnie jak w zeszłorocznych latawcach RRD do pierwszej tuby. Dalej wszyta jest taśma wzmacniająca krawędź spływu dokładnie takie samo rozwiązanie jak w latawcach z 2009 i 2010 roku.
Miejsce przejścia

I sama taśma

W 2010 roku taśma miała chyba dodatkowo srebrny napis z logo firmy.
I tak to mniej więcej wygląda pod względem konstrukcyjnym dla mnie jest ok
A jak lata

Aloha

Ps o barze nic nie piszę do latawca jest oczywiście global bar III generacji całkiem inny od poprzedników 2009 i 2010 ale temat już jest znany