SU-2 2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 11:30

Kowalm widać że wzbijasz się na wyżyny swojego obiektywizmu ale pozostajesz jednak stronniczy, wydaje mi się czy jednak nie masz w avatarze na nogach SU-2 tylko jedyną i poprawną pod każdym względem umiłowaną przez wszystkich deskę? Nie wiem po co zajmujesz stanowisko skoro nic nie wnosi do opinii o tej właśnie desce a o tym jest wątek :idea: Myślę że za dużo piszesz mało pływając (zwłaszcza na su2) i swoimi opiniami wprowadzasz "nowych" forumowiczów i tych szukających opinii od użytkowników SU-2 w błąd. Pozostaw tworzenie opinii osobom które więcej są na wodzie niż przy kompie lub minimum tyle samo :) - nie licytuj się bo nie często się widzimy. Nawet jeżeli opinie tu zawarte są subiektywne to wynika to z niczego innego jak z zachwytu nad sprzętem i nic poza tym. Kup / pożycz popływaj i zajmij stanowisko :thumbsup:

drwalu

Post13 mar 2011, 12:28

Cwiek pisze:https://picasaweb.google.com/drwaluwasal/DropBox?authkey=Gv1sRgCOrIraWQjNXqlgE&feat=directlink#5575063622931158178

Wrzucam obydwa kolorki :). Zdjęcia wykonał jeden z moich klientów.

Pozdrawiam

Widze ze moje deseczki juz zawitaly na forum :) Jak ktos chce więcej szczegolowych zdjec to pisac na priv. Ja osobiscie goraco polecam 'Cwieka'. Wszystko odbylo sie szybko i elegancko. Deseczki nowki, prosto z fabryki a cena? hmmm moge napisac tylko,ze wielu sie myli piszac o cena ze strony producenta:))). Pozdrawiam

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 12:44

Waldir: a co to wojna jakaś, że ja pozostaje stronniczy :roll:
Pływam na tym na czym mi się pływa najlepiej.
Technologicznie, serwisowo - stwierdziłem tylko fakty.
Stwierdzam tylko, że najlepiej byłoby przetestować, a nie szukać na forum.
Jedyne w czym masz rację to, to że nic nie wnoszę do tematu su-2 2011, bo ich po prostu nie opływałem jeszcze...
Wbiłem się tu tylko, dlatego że raziło mnie jak to sobie radośnie jedziecie po 666 (btw, nobile to nie tylko 666...) po "5 minutach testu", a opływałem 2010 wszystkie n i su , i parę innych marek, więc cośtam znam różnice...
A co do wycieczki prywatnej :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbsup:
z ilością h na wodzie i z nie opływaniem sprzętu moooocno średnio trafiłeś.
radośnie urywam się z tematu ;)
pzdr

Awatar użytkownika
waldir
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 12:54

Z radością poczytam o relacjach z twoich wypadów ... poważnie, bo szkoda takie zapału kiteowego co się marnuje przed kompem ;) Do zobaczyska na wodzie, dam ci popływać na fajnej desce :thumbsup:

bart_dr

Post13 mar 2011, 14:55

waldir pisze: Odnśnie tych 200 zł po co dokładać skoro za mniej mam lepiej???? Myślę że SU-2 ma za niską cenę w stosunku do jakości. To że nie sprzedawana była szeroko na zachodnich rynkach powoduje przekonanie rodaków że nobile jest lepsze takie amerykanskie :D. m

skad wiesz ze masz lepiej jak nie plywales na nowej nhp, , pozatym wchodzac na strone su-2 moge jedynie dowiedziec sie w jakim romziarze ja sprzedaja........,, gdzies wyczytalem jedynie o drewnianym rdzeniu ale to raczej zadna nowosc, deska wyglada na ta sama co rok temu wiec bez jaj, do tego zaden powazny rider nie plywal na deskach nie wiem czemu producenci nie zainwestuja w reklame i rozwoj , wydaje mi sie ze ktos z czolowki swiatowej moglby wniesc duzo w rozwoj firmy. no ale oczywiscie jesli chca kisic hajs to ich sprawa:) z ta cena to wroze wyprzedaz posezonowa jeszcze przed sezonem :)

pepek
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 16:37

waldir:
Nie wiem po co zajmujesz stanowisko skoro nic nie wnosi do opinii o tej właśnie desce a o tym jest wątek :idea: Myślę że za dużo piszesz mało pływając (zwłaszcza na su2) i swoimi opiniami wprowadzasz "nowych" forumowiczów i tych szukających opinii od użytkowników SU-2 w błąd.

Głupie gadanie jakie są sudwy.. Ciężko o jakieś konkrety w tym temacie oprócz grafik... Wiec sprowadźmy "nowych" forumowiczów i tych szukających opinii od użytkowników SU-2 na dobra drogę znaną od paru lat. Powiedzmy, że dziwne jest to że nobile nie potrzebuje takiego wątku ach oh.. Marka sama się broni.. a jakie są sudwy większość riderów wie.. I według mnie jeden rocznik tego nie zmieni.. Milo było by jakbym się zdziwił ale wątpię w to..Bez wątpienia najlepszą rzeczą w nich są strapy i pady (ale są albo byly robione przez SP nie wiem jak to w tym roku).. reszta.. kwestia gustu.. i może pozostawiać to wiele do życzenia.. Więc lepiej uprzedzić tych "nowych" forumowiczów i tych szukających opinii.

Po za tym osoby które wypowiadają się pozytywnie w tym wątku i nie są związane z marka (czyli nie są sprzedawcami lub kolegami sprzedawców) pewnie można by policzyć na palcach..

Pozostaw tworzenie opinii osobom które więcej są na wodzie niż przy kompie lub minimum tyle samo :)

Z radością poczytam o relacjach z twoich wypadów ... poważnie, bo szkoda takie zapału kiteowego co się marnuje przed kompem ;) Do zobaczyska na wodzie, dam ci popływać na fajnej desce :thumbsup:

Chyba bardziej ilość relacji z pływania świadczy o często marnowaniu się zapału przy kompie.. No ale fakt, zachęca to innych użytkowników.. i fajnie jest dopóki nie ma tłoku na Twoim świetnie relacjonowanym spocie..

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post13 mar 2011, 17:12

Wtrącę się trochę w dyskusję :).
rolnik pisze: co takiego wspanialego odkryles w 666 bo mnie niczym nie zabila :hand: Zreszta co tu sie zoladkowac czas pokaze i oceni
tak jak napisales

rolnik tak się zastanawiam pod jakim kątem testowałeś nhp?
nhp to deska do fs/ns/wake, z tego co się orientuje to nie bardzo preferujesz taki styl, więc się nie dziwie że NHP Cie nie zabiła 8)

Awatar użytkownika
waldir
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 17:31

Zaczynam was chłopaki rozumieć i waszą pianę na zębach jak się tylko nadmieni o nobile .... chodzi o te ciężko zapracowane pieniądze i wydane za jedynie poprawną deskę, nie wypada źle mówić o tak drogim sprzęcie ... i super. Tak trzymać ;) Przydało by się mniej spiny.
ps. Na "moich" spotach lubię towarzystwo, nawet na nobilach :thumbsup:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 mar 2011, 17:32

Technologicznie, serwisowo - stwierdziłem tylko fakty.

Prosze i mamy nowy autorytet w dziedzinie konstrukcji desek :lol: .Wiesz od kiedy Karas zajmuje sie tym tematem ? A ty jaka masz na ten temat wiedze ?
Taka?
edyne w czym masz rację to, to że nic nie wnoszę do tematu su-2 2011, bo ich po prostu nie opływałem

z ilością h na wodzie i z nie opływaniem sprzętu moooocno średnio trafiłeś.

Kowal oszczedz prosze :doh: wpadne kiedys na miejska ze szklem :doh:

A co do jazdy po 666 czytaj dokladniej posty bo sam sie z mojej opini wysmialem ...nie zmienia to faktu ze po pierwszych halsach na nowych SU bylem zachwycony i ten zachwyt poglebiam po kazdej sesji :thumb:

PusieK

Post13 mar 2011, 17:41

waldir pisze:Zaczynam was chłopaki rozumieć i waszą pianę na zębach jak się tylko nadmieni o nobile .... chodzi o te ciężko zapracowane pieniądze i wydane za jedynie poprawną deskę, nie wypada źle mówić o tak drogim sprzęcie ... i super. Tak trzymać ;) Przydało by się mniej spiny.

Waldi nie przeginaj :), ja nie jestem mega zwolennikiem nobile, są inne deski na których z chęcią bym popływał (nie mówie o SU-2). Po prostu się zastanawiam jak osoba pływająca bardziej oldschool/kiteloop niż freestyle/wake/new school może w sposób obiektywny ocenić możliwości deski typowo fs? :doh:

Awatar użytkownika
waldir
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 18:07

PusieK pisze:
waldir pisze:Zaczynam was chłopaki rozumieć i waszą pianę na zębach jak się tylko nadmieni o nobile .... chodzi o te ciężko zapracowane pieniądze i wydane za jedynie poprawną deskę, nie wypada źle mówić o tak drogim sprzęcie ... i super. Tak trzymać ;) Przydało by się mniej spiny.

Waldi nie przeginaj :), ja nie jestem mega zwolennikiem nobile, są inne deski na których z chęcią bym popływał (nie mówie o SU-2). Po prostu się zastanawiam jak osoba pływająca bardziej oldschool/kiteloop niż freestyle/wake/new school może w sposób obiektywny ocenić możliwości deski typowo fs? :doh:

Ja w sumie do Ciebie Tomku nie piłem ;) tylko do kolegi pepka specjalisty od su2 co sie tak spienił.
Ja oceniam deskę i nie piszę wcale że jest lepsza/gorsza od nobile ale że jest ekstra DLA MNIE i mojego stylu pływania. Wg mojej subiektywnej opinii rewelacyjnie się z niej wybija, rewelacyjnie ostrzy, super przyjmuje czop, bardzo miękko ląduje po skokach, nie chlapie, poza tym wykonanie, cena oraz serwis. Przecież nie stworze opracowania naukowego o desce. Tyle chyba zadowolony użytkownik może napisać. I tak samo mogę napisać (choć wątek nie o tym :idea: )że mi nobile nie leży bo ciężkie, słabo MI się na niej ostrzy, spada MI z nóg i jest zajebiście DLA MNIE za droga. Wolę tą różnice wydać dokładając do nowego kite'a, bądź drugiej deski. Pasuje chłopaki bo szkoda czasu pieniacze.

pepek
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 18:28

do specjalisty mi daleko..ale jak się czyta co napisałeś i dalej p* 3po3 to można się wkurzyć.. chociaż Twój post wyżej już troszkę lepiej brzmi.. Za pięknie nie może być :idea: Każdy ma swoje zdanie o su2, wiec napisałem moje żeby nowi wiedzieli że mogą się przypadkiem trochę zawieść :idea: od tego jest forum :idea:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 mar 2011, 18:38

Po prostu się zastanawiam jak osoba pływająca bardziej oldschool/kiteloop niż freestyle/wake/new school może w sposób obiektywny ocenić możliwości deski typowo fs? :doh:

Nie zyczyl bym Ci swojej histori pierwsze hp przechwycilem 4 lata temu potem sie fatalnie polamalem zle mnie zoperowali mialem porazona reke przez ponad pol roku neurolodzy nie widzieli wiekszych szans udalo sie .. :D nie jest calkiem moja bark tez ale wrazam do normy .Rok temu polamany nadgarstek na Boa bylem wbrew zakazom ortopedy razem cztery lata w plecy .Daj mi szanse w tym roku :wink: :mrgreen:
Z przyjemnoscia ogladam Wasz progres tak trzymac wreszcie to ja moge sie czegos od Was nauczyc :thumb:
Obrazek :hand:

sposób obiektywny ocenić możliwości deski typowo fs? :doh:
po 10 latach na wodzie (az dziw ze jeszce normalnie chodze) - potrafie rozroznic dobry sprzet

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post13 mar 2011, 19:09

nie wierze, że się dałem wciągnąć, ale ok serio ostatni post i znikam z tematu.
nie rozumiem czemu odbieracie moje posty co najmniej jakbym jechał po su-2.
więc czarno na białym: su-2 są b. dobrymi deskami i WEDŁUG MNIE (porównanie 2010vs2010) jednak ustępującymi nobile, nie wiem czemu tak ciężka jest do zniesienia opinia nie zgodna z własną ;)
jak opływam 2011 to pewnie coś napiszę, ale póki co tu chciałem się czegoś dowiedzieć, co zostało polepszone, zmienione, no i niestety odczytuje tylko, że "fajna deska", "dobrze ostrzy" itd...
Rolnik co do mojej znajomości technologii - to Ty też czytaj dokładniej, a do tego akurat nie trzeba być specjalistą...

a co do ilości pływania... jeśli chodzi Wam o to jak często bywam na miejskiej to pokornie chylę czoła - bywam tam rzeczywiście bardzo rzadko :lol: :lol: :wink:
pozdro ;)

PusieK

Post13 mar 2011, 19:16

tu mnie rolnik zaskoczyłeś, chylę czoła za hp'ki :thumbsup:, a o kontuzjach nie miałem pojęcia :oops: będę musiał zweryfikować sposób postrzegania Twoich opinii na temat sprzętu ;)

nie pozostaje mi nic innego jak przetestować nowe suczki 8)

Wróć do „Recenzje & Opinie”