Stawny pisze:Szpila pisze:Stawny Ty jedziesz na rewke czy mm?
Planowałem, na Rewkę ale jak patrzę na dane z Pucka i pogodę to spasuję.
Może jutro. Sprzęt w aucie i czeka...
MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:elo , ja nie wiem gdzie WY ogladacie te prognozy ????? Moim zdaniem będzie lipa przez najbliższe dni ....może nawet tydzień . Obym sie mylił .
pozdro , Janek
Stawny pisze:Jeżeli lipa to wiatr ok. 12-14KTS to rzeczywiście nie ma perspektywale jeśli nie
to:
Na jutro zarówno Model GFS (siatka 50km, oparty głownie o układy baryczne) jak i WF z modelem Superforecast z siatką 12km pokazują szanse na wiatr po robocie.
Ja tam chętnie urwę popołudnie.
UM z siatką 4km też powoli się klaruje. Wygląda, że jutro popołudniu przeważy wpływ wyżu i coś powieje z W.
Nie ma jeszcze dziś pewności bo ośrodek niżowy zaczyna się budować nad UK o 3 nad ranem i po 24h już się wypełni.
Mam nadzieję, że rozmiar niżu i tempo wypełniania pozwoli na wiaterek żeby polatać![]()
W razie co jak się w prognoza utrzyma jutro szykuję się na Rewkę ok. 16-17.
Stawny pisze:MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:elo , ja nie wiem gdzie WY ogladacie te prognozy ????? Moim zdaniem będzie lipa przez najbliższe dni ....może nawet tydzień . Obym sie mylił .
pozdro , Janek
Jeżeli lipa to wiatr ok. 12-14KTS to rzeczywiście nie ma perspektywale jeśli nie
to:
Na jutro zarówno Model GFS (siatka 50km, oparty głownie o układy baryczne) jak i WF z modelem Superforecast z siatką 12km pokazują szanse na wiatr po robocie.
Ja tam chętnie urwę popołudnie.
UM z siatką 4km też powoli się klaruje. Wygląda, że jutro popołudniu przeważy wpływ wyżu i coś powieje z W.
Nie ma jeszcze dziś pewności bo ośrodek niżowy zaczyna się budować nad UK o 3 nad ranem i po 24h już się wypełni.
Mam nadzieję, że rozmiar niżu i tempo wypełniania pozwoli na wiaterek żeby polatać![]()
W razie co jak się w prognoza utrzyma jutro szykuję się na Rewkę ok. 16-17.
Stawny pisze:Dzis wiatr nas już raczej nie zachaczy. Niz sie wypelni już o 18 i dodatkowo zsunie się na dół nad nasze wybrzerze...
Stawny pisze:MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:elo , ja nie wiem gdzie WY ogladacie te prognozy ????? Moim zdaniem będzie lipa przez najbliższe dni ....może nawet tydzień . Obym sie mylił .
pozdro , Janek
Jeżeli lipa to wiatr ok. 12-14KTS to rzeczywiście nie ma perspektyw
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości