Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 12:10

Fajna miejscówka, ale w zeszłym sezonie coś przez 2 miesiące czaiłem się, zeby popływać na Eurosee i ciągle nie było warunku. Chyba ciężko tam o wiatr.

Awatar użytkownika
wojtekWROC
Deska: ostatnio oheblowana 125cm
Latawiec: szyty w garazu 9m pomaranczowy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 19:41

mamy 2 miejsca na hel w aucie , wyjazd w srode lub czwartek , przyjazd do dogadnia kolo soboty niedzieli , bo nie mamy scislych planow ani zarezerwowanej miejscowki jeszcze ,
ja jade z kumplem tylko , auto combi z relingami wiec caly tyl auta wolny ,
jak ktos sie pisze to
tel 0729_1220_20 wojtek .

:thumbsup:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 14:25 przez wojtekWROC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 20:04

Iwan pisze:Fajna miejscówka, ale w zeszłym sezonie coś przez 2 miesiące czaiłem się, zeby popływać na Eurosee i ciągle nie było warunku. Chyba ciężko tam o wiatr.

Ano fajna, szkoda tylko że wprowadzili opłaty za korzystanie ze zbiornika i parkowanie. O wiatr na Eurosee może nie jest aż tak ciężko, bo Czesi tam jeżdżą i pływają, ale fakt że najczęściej jest tak że jak już jest prognoza na Eurosee to u nas ma wiać co najmniej tak samo mocno i dlatego nie często tam jeździmy. Z drugiej strony przy rzadziej występujących u nas i z reguły słabych kierunkach wschodnich czasami można trafić tam na dobre warunki, tak jak nam udało się ostatnio.

Awatar użytkownika
fronek

Post26 kwie 2011, 12:48

sander pisze:
Iwan pisze:Fajna miejscówka, ale w zeszłym sezonie coś przez 2 miesiące czaiłem się, zeby popływać na Eurosee i ciągle nie było warunku. Chyba ciężko tam o wiatr.

Ano fajna, szkoda tylko że wprowadzili opłaty za korzystanie ze zbiornika i parkowanie. O wiatr na Eurosee może nie jest aż tak ciężko, bo Czesi tam jeżdżą i pływają, ale fakt że najczęściej jest tak że jak już jest prognoza na Eurosee to u nas ma wiać co najmniej tak samo mocno i dlatego nie często tam jeździmy. Z drugiej strony przy rzadziej występujących u nas i z reguły słabych kierunkach wschodnich czasami można trafić tam na dobre warunki, tak jak nam udało się ostatnio.

Parking kosztuje 3 juro za dobę od osobówki a korzystanie ze zbiornika ? coś się ma w tej cenie ? bo wygląda konkretnie :)
pzdr

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2011, 13:33

W sobote jak będzie progno chyba wybieram się na Rozkos.
Jedzie ktoś?

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2011, 13:40

Za pływanie na kite płaci się 6 eur/doba (56eur/rok), poniżej cennik. A najlepsze jest to że jak napisali Czesi nie można tego zapłacić na miejscu, tylko trzeba jechać do mariny, która jest po drugiej stronie zbiornika.

http://www.wsv-baerwalder-see.de/files/gebuehren.pdf

Awatar użytkownika
wojtekWROC
Deska: ostatnio oheblowana 125cm
Latawiec: szyty w garazu 9m pomaranczowy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2011, 17:38

wojtekWROC pisze:mamy 2 miejsca na hel w aucie , wyjazd w srode lub czwartek , przyjazd do dogadnia kolo soboty niedzieli , bo nie mamy scislych planow ani zarezerwowanej miejscowki jeszcze ,
ja jade z kumplem tylko , auto combi z relingami wiec caly tyl auta wolny ,
jak ktos sie pisze to
tel 7 _291220_20 wojtek .

:thumbsup:

no to jeden kolega juz jest , wiec jeszcze jedno miejsce WOLNE .
wyjazd bedzie w nocy ze srody na czwartek rano o 3 .

Czy ktos sie orietuje czy jakies surfshopy sa juz czynne ? i czy z kierunku NE da rady plywac od strony zatoki ?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 14:18 przez wojtekWROC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post26 kwie 2011, 18:14

jeśli chodzi o sklepy ze sprzętem to powinna być czynna Hydrosfera.

Awatar użytkownika
alektyb
Deska: roznie to bywa
Latawiec: jw
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2011, 18:57

Hydrosfera: "bedziemy otwarci 30.04.2011 ( sobota )"

niestety :(

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2011, 10:58

sander pisze:Za pływanie na kite płaci się 6 eur/doba (56eur/rok), poniżej cennik. A najlepsze jest to że jak napisali Czesi nie można tego zapłacić na miejscu, tylko trzeba jechać do mariny, która jest po drugiej stronie zbiornika.

http://www.wsv-baerwalder-see.de/files/gebuehren.pdf

Czyli lipa, na Eurosee sie płaci za parking na dobę i samo pływanko, a z tego co czytam właściwie jest zakaz rozbijania namiotów...

Na szczęście w okolicy jest cała masa podobnych, może mniejszych zalewów, trzeba będzie sprawdzić który sie jeszcze nadaje w mniej może wietrzny dizonek;)

Awatar użytkownika
Iwan
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Cabrinha Crossbow
Postawił piwka: 4 razy
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2011, 11:02

wojtekWROC pisze:
wojtekWROC pisze: czy z kierunku NE da rady plywac od strony zatoki ?

Oczywiście, że się da. Tylko, że w razie jakiś problemów spływasz w głąb zatoki. Mały plus, że to kierunek na Puck a nie na Gdańsk. Najlepiej byłoby więc pojechać na drugą stronę, np. pechowe ostatnio Rzucewo albo znacznie bezpieczniejszą Rewę. Jeszcze lepszą opcją jest po prostu wyjść na morze. Wiatr będzie pchał cię do brzegu po skosie. Klasyczny side on shore.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post27 kwie 2011, 12:12

minusem wiatru z północy jest jeszcze to że nie wieje przy brzegu i trzeba wejść głęboko w zatokę :-( I Z POWROTEM PODOBNIE i temperatura 5 stopni . tylko dla hardorowców . Można pojechać do Pucka i startować z plaży , ale nigdy nie udało mi się fajnie popływać w Pucku . Mam dylemat jechać czy odpuścić , Fajna prognoza była na Wiek temp, podobna ale kierunek i siła wiatru OK , ale prognoza się spiepszyłą i teraz podają że od niedzieli już nie wieje :-((( może ktoś ma jakiś fajny pomysł ?????

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2011, 18:25

Prognoza dla wybrzeża na długi weekend rzeczywiście na razie nie specjalna, zarówno pod względem wiatru jak i temperatury.
Dla tych którzy nie jadą nad morze opcją może być Rozkos lub Eurosee. Przy NW i takiej prognozie powinno być wietrznie na Rozkoszy, ale nie jest to najłatwiejszy spot nawet jak na warunki śródlądowe. Na Eurosee też jest szansa na wiatr, a spot dużo łatwiejszy i bezpieczniejszy, tyle że kierunek najgorszy z możliwych, ale jest szansa że jeszcze coś się zmieni, wystarczy żeby odkręciło bardziej na E i już byłoby ok.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post29 kwie 2011, 18:25

Prognoza mnie pokonała :-( w tym roku pierwszy raz od chyba 6 lat Hel musi się obejść na długi weekend beze mnie:-(
Aby sobie poprawić humor ---- sprawdziłem archiwa i zabukowałem za miesiąc Hurghadę na dwa tygodnie ,codziennie wieje , temp.30stopni .po prostu ludzkie warunki do puszczania kita:-)a cenowo nie wyjdzie wcale drożej niż dwa tygodnie na Helu .Jakby Ktoś miał podobne plany , to mogę doradzić fajną miejscówkę .

pozdrowienia dla Hardcorowców którzy zdecydowali się jednak na majówkę Helową szczególnie CIEPŁO pozdrawiam moich dwóch kolegów którzy od tygodnia wbrew prognozom wypatrują wiatru na Helu , szacun za konsekwencję :-)

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 22:06

No tak... po takiej majówce wątek Wrocław snowkite. mógłby odżyć;) Ocieplenie klimatu wyraźnie nas omija.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”