witam!
Mam pytanie odnośnie filmiku. Czy North Evo rzeczywiście sam potrafi wstać z wody? (czy to efekt doczepienia piątej linki?) oraz jakie inne latawce polecacie wstające łatwo z wody i mające bardzo dobry dolny zakres wiatrowy, od 2008r.
kiteman pisze:witam!
Mam pytanie odnośnie filmiku. Czy North Evo rzeczywiście sam potrafi wstać z wody? (czy to efekt doczepienia piątej linki?) oraz jakie inne latawce polecacie wstające łatwo z wody i mające bardzo dobry dolny zakres wiatrowy, od 2008r.
przemass pisze:To, że EVO jest bardzo dobrym latawcem ( w kategorii freeride z oferty Northa śmiem twierdzić że NAJLEPSZYM ) nie ulega wątpliwości - a tych nieprzekonanych zapraszamy na testy.
W silnym wietrze NIE JEST to może problem ze wszystkimi deltami ( z Kahooną również ) że wstają same - natomiast trzeba na to uważać i się z tym liczyć.
Co do 5 tej - EVO BARDZO dobrze lata na 4 linkach![]()
i wstaje z wody podobnie
więc nie 5tej linki jest to zasługa, tylko kształtu tuby głównej oraz układu bloczków. Im szybciej North odejdzie od 5tej linki - tym lepiej. MY - już odeszliśmy.
W momencie kiedy North WYMYŚLAŁ patent 5 tej linki nie było jeszcze latawców bow i w zasadzie na tamte czasy był to NAJSKUTECZNIEJSZY system bezp. - sam na nim pływałeś ZiomkuPotem przeniesiony na torche itd...
Za EVO ręczę podobnie jak za Kahoonę - moim zdaniem wstają bardzo podobnie.
pzdr
przemass pisze:Drogi Wenzlu - NIE WIEM czy daje, bo po co restartować na wstecznym skoro wystarczy pociągnąć za linkę i wstaje NORMALNIE? Restart na wstecznym nie jest wbrew pozorom super łatwym manewrem, na kursach ( nawet na Slingu
) mam nadzieję się go nie uczy - a rozmawiamy o latawcach dla średnio zaawansowanych
Obiecuję że następnym razem podczas testów postaram się startować delty tylko na wstecznym
![]()
![]()
pretensje do garbatego...![]()
![]()
przemass pisze:
W momencie kiedy North WYMYŚLAŁ patent 5 tej linki nie było jeszcze latawców bow i w zasadzie na tamte czasy był to NAJSKUTECZNIEJSZY system bezp. .
przemass pisze:
sam na nim pływałeś Ziomku.
przemass pisze:
Potem przeniesiony na torche itd...
kordi123 pisze:
Myślałem o jednym latawcu na Prasę... i ewentualnie dopożyczeniu jeżeli warunki wiatrowe byłyby gorsze.
Waga: 79 kg.
Myślałem o jednym latawcu na Prasę... i ewentualnie dopożyczeniu jeżeli warunki wiatrowe byłyby gorsze.
Waga: 79 kg.
kordi123 pisze:Nie... nie widzę sensu w kupowaniu nowego... szkoda sprzętu na początkującego. Tu walne o wode, tam pocioram po piasku, i sprzęt po roku będzie wyglądał jak 3 latek. Zdecydowanie chcę kupić używkę i chyba zdecyduję się na Kahoonę 9,5 2010, bo mam rozsądną propozycję na nią, a znam już ten latawiec.
Pozostaje jeszcze otwarta kwestia dechy. Jest coś na co powinienem zwrócić uwagę? Na dechę prędzej bym niż na latawiec zdecydował się nówkę... ale też zastanawiam się czy warto.
kordi123 pisze:. Zdecydowanie chcę kupić używkę i chyba zdecyduję się na Kahoonę 9,5 2010, bo mam rozsądną propozycję na nią, a znam już ten latawiec.
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości