Amatorszczyzna.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ethanolriver

Post10 maja 2011, 17:46

Witam :) jestem tu nowy, dlatego tez prosze o wyrozumialosc :) Od prawie roku siedzi mi w glowie ten sport - jakim jest Kitesurfing. Z racji tego ze nie zarabiam, z bogatej rodziny tez sie nie wywodze, odkladalem sobie caly rok zeby kupic sprzet do tej dyscypliny. Sprzet bede kupował uzywany, ze wzgledu na ograniczona kwote pieniedzy. Moglibyscie mi doradzic co uzywanego najlepiej kupic? Nie pogardze takze latawcami ktore beda mialy male pekniecia - gdyz tata pracuje w firmie zajmujacej sie szyciem skrzydel do motolotni, zawsze beda mogli mi zalatac uszczerbki. Mam 170 wzrostu i waze 60kg. Mieszkam w Nasielsku - 60km od warszawy. Kite'a pewnie poczatkowalbym na Zegrzu, gdyz jest niedaleko mnie. Moze ktos buja sie na wodach w tamtym rejonie? Moze ktos mialby kiedys czas pokazac mi chociaz podstawowe rzeczy? Jestem typem czlowieka ktory jesli czegos chce to dazy do tego mimo wszystkich przeszkód. Czesto wole nauczyc sie czegos samodzielnie, majac z tego wieksza satysfakcje. Jak narazie, jestem pewny ze nie jest to 'chwilowa zajawka' mlodego wieku. Pozdrawiam was wszystkich! Ethanol River.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 18:56

Ryzyko śmierci na zegrzu może znacznie utrudnić Ci plany rozwoju w tym sporcie. Czasem nie warto szarżować.

A jeśli to nie przemawia do wyobraźni, to pomyśl że na zegrzu masz praktycznie gwarancję zniszczenia sprzętu podczas nauki.

Jedź nad zatokę.

Ethanolriver

Post10 maja 2011, 19:00

zegrze jest az tak tragicznym miejscem ? widzialem tam kilka osob uprawiajacych ten sport, dlatego myslalem ze jest miejscem idealnym do tego. Moglbys napisac cos wiecej na temat tego miejsca w polaczeniu z Kite'm?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 19:07

weź to coś obok klawiatury co się nazywa myszką i przejedź na górę, gdzie masz napis szukaj - kliknij
następnie wpisz zegrze wypadek - kliknij szukaj
i poczytaj.

Awatar użytkownika
Lukas
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 19:09

Ethanolriver pisze:zegrze jest az tak tragicznym miejscem ? widzialem tam kilka osob uprawiajacych ten sport, dlatego myslalem ze jest miejscem idealnym do tego. Moglbys napisac cos wiecej na temat tego miejsca w polaczeniu z Kite'm?

Nauka na Zegrzu odpuść SOBIE!! Śmigaj na Hel - śledź wątek Wawa-Chałupy i wpisuj się odzywaj, a miejsce się zorganizuje.
Kliknij Zegrze 07.07.07 przeanalizuj czy warto na tym akwenie się uczyć.

Pozdrawiam

Ethanolriver

Post10 maja 2011, 19:25

Przykra sprawa.

Moglibyscie mi powiedziec, jak mozna okaleczyc sie, badz co gorsza stracic zycie uprawiajac ten sport? (nie to nie jest ironiczne pytanie, chce wiedziec wszystko na ten temat gdyz nigdy nie mialem do czynienia z osoba ktora sie tym zajmuje i moglaby mi powiedziec cos na ten temat).

Kasiunia
Deska: 50/Fifty WMN Nobile
Latawiec: 50/Fifty Nobile
Dostał piwko: 8 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 19:29

Wyglądasz na człowieka który lubi przyjemności. Zrób sobie jeszcze tę jedną i uzbieraj parę stówek więcej na kurs, na Helu.
Pożycz od rodziców, popracuj w weekendy, sprzedaj stary rower... WARTO

unhooked
Dostał piwko: 23 razy

Post10 maja 2011, 19:45

Kasiunia pisze:Wyglądasz na człowieka który lubi przyjemności. Zrób sobie jeszcze tę jedną i uzbieraj parę stówek więcej na kurs, na Helu.
Pożycz od rodziców, popracuj w weekendy, sprzedaj stary rower... WARTO

Kilka stowek... :lol: :lol: :lol: I pamietaj ze jest tylko JEDNA wlasciwa szkolka do nauki :lol:

Kolego, jak powiedziales: nie zarabiasz, nie masz bogatych rodzicow. Czy przemyslales, w jaki sposob bedziesz dojezdzac z calym sprzetem na najblizszy akwen? To nie jest tak, ze wezmiesz latawiec pod pache i pobiegniesz 20km nad jeziorko. Te wyzej wspomniane kilka stowek, to tak naprawde jedynie dojazd na Hel. Sam kurs i nocleg - to tyle, co teraz uzbierales. Jak beda zimniejsze dni, to bedziesz mial parcie na plywanie w kazdych warunkach. A to sie wiaze ze sporymi wydatkami... Moja skromna rada: zacznij pracowac -> zaprzyjaznij sie z lokalesami lub idz na kurs -> kup 4 kola i jakis uzywany sprzet.

Co na poczatek? Przeczytaj uwaznie 2 dzialy: "Pierwsze kroki" i "Bezpieczenstwo".
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, 20:00 przez unhooked, łącznie zmieniany 1 raz.

patron
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 19:55

Ethanolriver pisze:Moglibyscie mi powiedziec, jak mozna okaleczyc sie, badz co gorsza stracic zycie uprawiajac ten sport?

Tak i na wiele innych sposobów:
viewtopic.php?f=22&t=31457

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2011, 16:28

unhooked pisze:Kilka stowek... :lol: :lol: :lol: I pamietaj ze jest tylko JEDNA wlasciwa szkolka do nauki :lol:

Nie jedna moze, za to JEST jedna z NIEWIELU w ktorych w ogole warto zaczynac ;)

Konkurencje i domoroslych myslicieli pozdrawiamy i dziekujemy za reklame.
8) :lol:

Molo Surf

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post11 maja 2011, 17:07

Kolego nie wnikaj za wiele...
Chciec to moc !!!
Nie koniecznie kurs na helu - choc to niezla opcja,
jednak doswiadczona osoba do pomocy na poczatek... bezcenne.
Powodzenia...

Pozdro...

Awatar użytkownika
Asia góralka
Deska: Nobile
Latawiec: Wainman, Best

Post12 maja 2011, 01:13

Nie zrob tego bledu, ze za cala zaoszczedzana kase zainwestujesz w sprzet na ebayu albo na allegro i bedziesz probowac o wlasnych silach. Tak sie da, tez kiedys tak zrobilam, i mimo ze sie wczesniej informowalam w najdrobniejszych szczegolach, to nie byly to dobre zakupy. Zanim je potem uplynnilam, minelo troche - straconego - czasu. Zrob kurs. Bedzie dla Ciebie bezpieczniej, przyjemniej, zlapiesz jeszcze wieksza zajawke i spotkasz ludzi z identyczna pasja. To jest inwestycja, a nie kasa wyrzucona w bloto.

Wróć do „Forum Główne”