Paracuru czy Cumbuco ?

Miejscówki Kitesurfingowe
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2011, 15:34

No i widzisz, dla każdego co innego jest mile a co innego nie...Ze wszystkich które wymienilem TYLKO w Pecem jest szkwalisty wiatr, na reszcie idealny, im dalej od Fortalezy na północ tym lepiej.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2011, 10:21

Troche foto-info z naszego pobytu w listopadzie w Cumbuco. Bylismy oczywiscie i w Para ale wszystkim duzo bardziej podobalo sie w Cumbuco zarowno pod wzgledem samych spotow jak i wieczornych klimatow. Jak widac jakiegos mega tloku w lagunkach nie ma. Poza tym codziennie fajny downwind do lub z lagunki sie robilo).
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=24923&start=345

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2011, 13:10

szed pisze:Troche foto-info z naszego pobytu w listopadzie w Cumbuco. Bylismy oczywiscie i w Para ale wszystkim duzo bardziej podobalo sie w Cumbuco zarowno pod wzgledem samych spotow jak i wieczornych klimatow. Jak widac jakiegos mega tloku w lagunkach nie ma. Poza tym codziennie fajny downwind do lub z lagunki sie robilo).

..tyś widzioł :shock: :lol:

..my również - podobnie , nawet mieszkając na jednym z wyjazdów w Para - JEDNAK dokładaliśmy drogi , czasu, paliwa by codzieńwracać do Cumbuco na pływanie i wieczorki..
i CAŁA ekipa jednogłośnie była ZA..

pzdr

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post13 cze 2011, 10:53

Tak było - po tygodniu spędzonym w Cumbuco przenieśliśmy się do Paracuru. I po dwóch dniach pływania zadecydowaliśmy, że będziemy jeździć autem z powrotem w okolice Cumbuco bo warunki dużo bardziej nam odpowiadały. Wieczorny klimat zresztą też.
Choć w Paracuru ślimaki i polędwica w "Formule" i "patyki" na rynku... :thumb:
Swoją drogą ciekawe dlaczego w Cumbuco nie ma praktycznie "patyków" (tak, wiem jedna budka w centrum - ale to nie to samo)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post13 cze 2011, 16:30

FilipN pisze:Swoją drogą ciekawe dlaczego w Cumbuco nie ma praktycznie "patyków" (tak, wiem jedna budka w centrum - ale to nie to samo)

a na Caupie? :]

pzdr

przemass
Kontaktowanie:

Post14 cze 2011, 01:44

O gustach nie dyskutuję. O tym, że Waszymi słowami - Cauipe obsługiwała tylko jeden hals - też nie. Klimaty wieczorne rozumiem doskonale :wink:

Celu jakiegoś w krytyce Cumbuco też nie mam...po co?

Znam więcej osób niż było na obu wyjazdach Wake.pl do Brazylii razem wziętych, które wyjeżdżały z Cumbuco do Paracuru i dalej na północ, głównie z powodu tłoku.

Dla mnie w Brazylii naprawdę nie ma się do czego przyczepić - dlatego najlepiej chyba zobaczyć i to i to i tamto.... :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post14 cze 2011, 11:20

przemass pisze:
Znam więcej osób niż było na obu wyjazdach Wake.pl do Brazylii razem wziętych..

a nie , to na pewno .. :thumb: :clap: :shifty:

pzdr

przemass
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 16:21

....na bank rzekłbym...

lehsurf
Deska: north Xride
Latawiec: north fuse

Post21 paź 2011, 00:53

Witajcie. Panowie jestem tym starszym panem w klapkach co to potrafi tylko tam i z powrotem,który zamierza jednak z kitem , a nie z d... wybrać sie do Cumbuco. Czy początek grudnia to dobra pora na pływanie ( mam 9 i 14 waga 90) , czy poradzilibyście jakąś sympatyczną miejscówkę bezp. przy plaży , blisko spotu w której nie będę musiał zostawić fortuny . Znalazłem ofertę do Clubu Santa Fe , ale na mapce nie wygląda zachhęcająco . Pozdrawiam . lehsurf.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post22 paź 2011, 10:00

lehsurf pisze:Witajcie. Panowie jestem tym starszym panem w klapkach co to potrafi tylko tam i z powrotem,który zamierza jednak z kitem , a nie z d... wybrać sie do Cumbuco. Czy początek grudnia to dobra pora na pływanie ( mam 9 i 14 waga 90) , czy poradzilibyście jakąś sympatyczną miejscówkę bezp. przy plaży , blisko spotu w której nie będę musiał zostawić fortuny . Znalazłem ofertę do Clubu Santa Fe , ale na mapce nie wygląda zachhęcająco . Pozdrawiam . lehsurf.

Sunset Beach
1-sza linia brzegowa, przy samej plazy, wychodzisz furtka na spot i plywasz. Spot pusty bo to jeden z ostatnich hotelikow na lewo od centrum.
http://www.flybrazil.nl/strandhotel-sun ... o-brazilie
:hand:

Wróć do „Spoty”