szkoła LAVIDA na ZEGRZU???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 16:39

OK - więc podsumujmy czarno na bialym:
- tych co chcą w 2 godz "załatwić" teorię + sterowanie + body dragi - osobiście zapraszam do Przemassa :hand:
- tych, którzy wolą jednak przeznaczyć na to w spokoju 3-4 razy więcej czasu chętnie przyjmiemy w WAKE.PL :idea:

pzdr

Slawek-Kopiec
Deska: Su-2 Custom.Airush Livewire
Latawiec: Airush Varial X
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 17:29

Neverending story jak w kazdym topicu.

Awatar użytkownika
bola
Deska: Tyrant
Latawiec: RPM

Post07 lip 2011, 18:20

" liga rządzi , liga radzi , liga nigdy cię nie zdradzi "
a niech się dziewczęta szarpią po rajstopach

na zdrowie :evil:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 16:05

Ziomek. pisze:OK - więc podsumujmy czarno na bialym:
- tych co chcą w 2 godz "załatwić" teorię + sterowanie + body dragi - osobiście zapraszam do Przemassa :hand:
- tych, którzy wolą jednak przeznaczyć na to w spokoju 3-4 razy więcej czasu chętnie przyjmiemy w WAKE.PL :idea:

pzdr

Co za BZDURA Ziomku, i KAŻDY z instruktorów pracujących u Ciebie kiedyś, a wielu pewnie i obecnie powie Ci to prosto w oczy :lol:

Podsumujmy z mojej strony inaczej

- na 2 osobową teorię z późniejszym kursem u tego samego instruktora - zapraszam do Molo Surf. My nie tracimy czasu na brzegu jeśli wieje.

- 8mio osobowe kursy teoretyczne i 3 osobowe grupy na wodzie od dawna reklamują się na KF - powyżej.

Zapraszamy do nas :wink: :idea:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 00:11

przemass pisze:
Zapraszamy do nas :wink: :idea:

no to choć raz się zgadzamy - jak już pisałem, ja również:

Ziomek. pisze: osobiście zapraszam do Przemassa :hand:

:wink:

akbluebird

Post09 lip 2011, 12:17

Pamiętam, że jak robiłem kurs to rzeczywiście ciężko jest słuchać teorii na sucho. Nie wie się wówczas jaką moc ma latawiec, jaki jest groźny, nie czuje się przez to że teoria jest ważna, nie czuje się co z tej teorii najbardziej się przyda. No i przede wszystkim jak się płaci ogromne pieniądze za kurs to chce się dostać ten latawiec do łapy w miarę szybko, bo gdy za tyle kasy przez większość czasu słucha się wykładu to człowiek może czuć się lekko oszukany.

przemass
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 14:38

akbluebird pisze:Pamiętam, że jak robiłem kurs to rzeczywiście ciężko jest słuchać teorii na sucho. Nie wie się wówczas jaką moc ma latawiec, jaki jest groźny, nie czuje się przez to że teoria jest ważna, nie czuje się co z tej teorii najbardziej się przyda. No i przede wszystkim jak się płaci ogromne pieniądze za kurs to chce się dostać ten latawiec do łapy w miarę szybko, bo gdy za tyle kasy przez większość czasu słucha się wykładu to człowiek może czuć się lekko oszukany.

Może dlatego nie wylądowałeś jednak w wake.pl ;), tylko w szkole gdzie teoria trwała tyle, ile trzeba.

Uczyłem w 2 szkołach polskich ( jedną prowadziłem ) przed Molo Surf, oraz w 3 szkołach zagranicznych, nie po miesiąc czasu, ciut więcej - i NIGDZIE na świecie nie spotkałem się z tym, że kursant przychodzi na kurs i pierwszą rzeczą jaką robi jest słuchanie na plaży 2 godzinnego wykładu teoretycznego. Takie praktyki - jak dotąd - tylko w Wake.pl.

Powtarzam, wszystkie elementy tak zwanej "teorii" u Ziomka, można a nawet trzeba przerabiać w trakcie zajęć praktycznych, nie tylko na brzegu. Czekam na wypowiedź kogoś zorientowanego w temacie, czy również robi w swojej szkole 2-godzinne teorie ;P?

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 22:25

akbluebird pisze:.. bo gdy za tyle kasy przez większość czasu słucha się wykładu to człowiek może czuć się lekko oszukany.

w WAKE.PL teoria zajmuje około 1/4 czasu oraz zakresu IKO 1 :idea:
czyli DOKŁADNIE TYLE SAMO co w MOLO - również 1/4 - z tego co pisze Przemcio
z tym że w MOLO jest to 0,5 godz - w WAKE.PL 2godz..

również możemy polecieć teorię po łebkach - w pół godziny
tylko nie piszczcie więcej na forum, że
- powinny się na niej znaleźć podstawy meteorologii
- mocno zakrojone bezpieczeństwo
- różnice w budowie i przeznaczeniu latawców i desek itd
- etc etc etc

bo nie wypada przeczyć samym sobie :idea:

druga sprawa: JEŚLI nie wieje - CO traci kursant, wysłuchując 2 godz teorii - w której aktywnie uczestniczy?
może o wszystko zapytać, a zwykle pytań jest wiele, ludzie czekają niecierpliwie na urlop i kurs - a w ich głowach pojawia się wiele pytań
na teorii mogą i POWINNI :idea: uzyskać spokojnie odpowiedzi..
nie wyobrażam sobie takiego sprzężenia zwrotnego w zajęciach półgodzinnych :idea:
ale moja wyobraźnia może być ograniczona - skończyłem AWF, a na nim MIĘDZY INNYMI przedmioty:
- METODYKĘ
- DYDAKTYKĘ
- PEDAGOGIKĘ
- PSYCHOLOGIĘ NAUCZANIA I SPORTU
- MEDYCYNĘ SPORTU
..i kilkadziesiąt innych przedmiotów, które mam wrażenie dość profesjonalnie w ciągu 5ciu lat studiów przygotowały mnie do wykonywania zawodu
poza 10cioma latami doświadczenia w nauczaniu kite
i 15stoma w nauczaniu snowboardu
więc byle Przemcio :hand: , który chwycił pierwszy raz latawiec 5? lat temu (a którego wciąż mam w SWOICH arkuszach kursów :lol: ) nie będzie mnie uczył ile wg niego winna trwać teoria :lol:

..NOTA BENE POŁĄCZONA Z PRAKTYKĄ :idea:

bo ROZKŁADANIA , POMPOWANIA, PODŁĄCZANIA, TRYMOWANIA, PRZENOSZENIA, ZABEZPIECZANIA, USTAWIANIA DO STARTU, STEROWANIA ITD
TEORIĄ nazwać nie można - chyba , że na studiach prawniczych :hand: ..to może, nie wiem.. adwokatem nie jestem :naughty:

tym bardziej nie wypada WAKE.PL wypominać zbyt długiej teorii, JEŚLI ..kursant nie płaci za nią więcej
w WAKE.PL kursy odbywają się DO SKUTKU - kursant NIE PŁACI za godzinę - pół - dwie na plaży
tylko za EFEKT :idea:
..wybaczcie: w WAKE.PL wolimy ten efekt osiągnąć SPOKOJNIE, BEZ POŚPIECHU i PORZĄDNIE przede wszystkim :idea:

inną sprawą jest, że jeśli np prognoza jest siadająca - czyli np wieje do 12tej tylko
wtedy nawet zerowi kursanci wchodzą od razu na wodę - tam odbywają się zajęcia
a dopiero gdy już wiatr siądzie - zapraszamy na teorię..
jeśli jeszcze Przemcio pamiętasz - to było 4 lub 5 "twoich" baz temu :hand: ..więc mogło Ci umknąć

na koniec - ciężko polemizować z typem, który zmienia zdanie jak chorągiewka:

przemass pisze:
Podsumowując - NIE DA się nauczyć IKO I w rozsądny sposób ( no chyba że mega fuksem się trafią super warunki na Zegrzu ) za 99 pln
- dlatego 350 osób po prostu wpłaciło tą kasę i teraz dadzą się naciągnąć, bo nie wiem jak to inaczej nazwać, na więcej. Gdybym miał się tak uczyć, wolałbym już kumplowi zapłacić te 200 pln i walczyć samemu.

..cóż dodać : :shifty:
..JUŻ się DA :idea: - ale "wyłącznie w molosurf" :lol: inne szkoły jeszcze do tego nie dojrzały ..molosurf jest jedyne :hand:

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post09 lip 2011, 22:34

Ziomek. pisze:

..cóż dodać : :shifty:

nic...
juz wszystko wiemy o szkole LAVIDA na ZEGRZU :lol:

Pozdro...

Awatar użytkownika
Kaunertal

Post09 lip 2011, 22:52

Ziomek. pisze:skończyłem AWF, a na nim MIĘDZY INNYMI przedmioty:
- METODYKĘ
- DYDAKTYKĘ
- PEDAGOGIKĘ
- PSYCHOLOGIĘ NAUCZANIA I SPORTU
- MEDYCYNĘ SPORTU

A przysposobienie biblioteczne pisane dużymi literami też?

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 23:00

cytat z początku tego sezonu:

przemass pisze:
Grupy na teorii jasne, mogą być nawet i 8mio osobowe ...

cytat z dziś:

przemass pisze:
- 8mio osobowe kursy teoretyczne od dawna reklamują się na KF - powyżej. [WAKE.PL ]

dalej:

przemass pisze:
irek pisze: Nie potrafiłbym tak nabić ludzi w butelkę. [grupon]

Wreszcie nazywamy rzeczy po imieniu ;)

..mi zaczyna brakować fantazji, by nazwać "rzeczy po imieniu"
Hitchcock nakręcił już w 1960 film o rozdwojeniu jaźni: Psychoza - polecam :idea:
..czy może ktoś się loguje w międzyczasie i popisuje za ciebie?

przemass pisze:W tym roku prowadzę Molo Surf na Kempingu Chałupy 6...

a CO i GDZIE prowadzisz w przyszłym?
..ja nadal WAKE.PL na Ekolagunie :idea:
..niezmiennie 10ty sezon będzie, niezależnie od wszelkich klakierów :hand:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 23:02

Kaunertal pisze:
A przysposobienie biblioteczne pisane dużymi literami też?

Ziomek. pisze:.. niezależnie od wszelkich klakierów :hand:

przemass
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 23:20

W czym zmieniłem zdanie powiedz proszę ;) ????

Owszem NIE DA się nauczyć IKO I za 99 pln, DA SIĘ za to zrobić 2 h efektywnego szkolenia za 99 pln - w CZYM widzisz problem, czy może na AWF zapomnieli o matmie i nie nauczyli dzielić na pół ? :lol:

Nasze szkolenie w ramach grupona, być może jest skromniejsze w ciągu 45minut-godziny ( nie wiem, skąd wziąłeś PÓŁ godziny - wklejasz mi nie moje słowa w usta czy wymyślasz po prostu kolejne brednie ?) natomiast ZAWSZE uczymy:

- rozkładania i przygotowania sprzętu, jego budowy
- opanowania systemów bezpieczeństwa
- kierunków wiatru i ich wpływu na wybór spotu
- prawa drogi
- podstaw fizyki latawcowej ( okno wiatrowe, zasady trymowania latawca, teoria niezbędna do sterowania )

I NA TYM KONIEC - dlaczego? Dlatego że reszty rzeczy, ważnych, o których tak się rozpisujesz, kursant nie jest w stanie zapamiętać naraz - dlatego też są przerabiane w dalszej części kursu - kiedy kursant ma JAKIEKOLWIEK pojęcie o tym, o czym się do niego mówi.

Jest to zresztą zgodne z programem IKO, zakładam że poradzisz sobie z tłumaczeniem

Kiteboarder Level 1 on land (2-4 hours)

i level teoretyczny, pierwszy:

Level 1A

* Know safe wind directions and conditions for kiting
* Know hazards on a spot
* Set up a trainer kite
* Know the use of safety systems

Jak widzisz, na CAŁY level IKO I przewidziane są 2-4 h. My wolimy zdecydowanie UCZYĆ sterowania przez 3 a mówić przez godzinę.

U Ciebie - z tego co pamiętam - teorie są kilku ( nasto >?) osobowe, u nas - max 2 - nic dziwnego, że samo "przerabianie" zrywki na każdym osobno twa z 15 minut...

U nas - również nie płaci się za godziny, o czym wiesz ( wyjątkiem jest grupon, ale oni i tak lecą normalnym programem ), lecz za efekt, tyle tylko że my dochodzimy do efektu

- zgodnie z programem IKO
- szybciej, w mniejszych grupach

To, że byłem kursantem Wake.pl ( podobnie jak TY Kitezone - każdy kiedyś był czyimś kursantem btw ) nie przeczy wcale temu, że od 15 roku życia byłem instruktorem żeglarstwa, przez ostatnie 5 - kite, a przez ostatnie 3 - robię to na okrągło, przez cały rok, z zagranicą włącznie - podważanie tego przez Ciebie świadczy tylko o Tobie samym/

Z Tobą - nie chce mi się dyskutować, proponuję jedynie pilnować interesów WŁASNEJ szkoły i kursantów, dbać bardziej o jej wizerunek niż cudzych - ale widzę że wciąż nie możesz się tego nauczyć :wink:

przemass
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 23:28

Ziomek. pisze:cytat z początku tego sezonu:

przemass pisze:
Grupy na teorii jasne, mogą być nawet i 8mio osobowe ...

Dokładnie - skoro tyle osób dało radę się tak nauczyć, nie przeczę. U nas - jest inaczej.

Ziomek. pisze:dalej:

przemass pisze:
irek pisze: Nie potrafiłbym tak nabić ludzi w butelkę. [grupon]

Wreszcie nazywamy rzeczy po imieniu ;)

..mi zaczyna brakować fantazji, by nazwać "rzeczy po imieniu"
Hitchcock nakręcił już w 1960 film o rozdwojeniu jaźni: Psychoza - polecam :idea:
..czy może ktoś się loguje w międzyczasie i popisuje za ciebie?

Jak zwykle wyrywasz z kontekstu - ile razy mam się powtarzać, że kurs zajawka za 99pln nie może być porównywany do robienia ZA TYLE SAMO całego kursu IKO I - czy możesz zacząć czytać ze zrozumieniem, a nie nagłówkami? :)

Co do rozdwojenia jaźni - Ziomku :hand: daruj sobie, masz jedną z najbardziej wykręconych "jaźni" na tym forum i nie musisz tego wcale udowadniać :lol:

Ziomek. pisze:
przemass pisze:W tym roku prowadzę Molo Surf na Kempingu Chałupy 6...

a CO i GDZIE prowadzisz w przyszłym?
..ja nadal WAKE.PL na Ekolagunie :idea:
..niezmiennie 10ty sezon będzie, niezależnie od wszelkich klakierów :hand:

Gratuluję :thumb: Ja niestety i tak dość późno ogarnąłem się z rozpoczęciem mojego biznesu, nie byłem do końca zdecydowany GDZIE chciałbym go robić ( gdyby nie osoby takie jak Ty, Hel byłby wciąż niezaprzeczalnie nr 1 ), jeździłem troszkę po świecie i uczyłem siebie i innych - w niczym nie czuję się gorszy od Ciebie, a to co sobie piszesz, obrażając mnie i innych mam w serdecznym poważaniu :)

Awatar użytkownika
Boruch
Deska: SU-2
Latawiec: RRD
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 23:46

przemass pisze:W czym zmieniłem zdanie powiedz proszę ;) ????

U nas - również nie płaci się za godziny, o czym wiesz ( wyjątkiem jest grupon, ale oni i tak lecą normalnym programem )

Czyli, że co w końcu przemass?

A o jaźniach to może niech żaden się z Was nie wypowiada, skoro jeden po AWF, a drugi po prawie, a z tego co wiadomo to psychologia niewiele w waszym życiu miejsca zajęła.
pozdro

Wróć do „Forum Główne”