Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2011, 11:10

Kosek pisze:
kowal pisze:Moja propozycja:
1. Fuu Janek Master
2.???
3. Przepłynięcie Bałtyku przez Janka
4.???
5.???
6.???
7. Relacja Janka z przepłynięcia Bałtyku
Kto jest za a może ktoś jest przeciw ??
Porozmawiajmy...

Serdecznie Dziękuje ,ale proszę może poczekajcie na to czy faktycznie dojdziemy do realizacji konkursu . Już dość wrogów sobie narobiłem tym crossem a zawiści w " środowisku Psk" też było co niemiara i pewnie z każdym NAGRODZONYM w TYM konkursie może być podobnie. Taka już jest TA Polska kraina...
Ostatnio zmieniony 06 gru 2011, 17:45 przez MASTER KITEBOARDING fuu1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2011, 11:35

tak czytam ten wątek i czytam, i mam dla was propozycję.
Może byśmy zrobili tak: PSK wybiera:
1. zawodnika/zawodniczkę roku
2. debiutanta/objawienie roku
3. najlepiej zorganizowane zawody roku
3a najgorzej zorganizowane zawody roku
4 Największy postęp
5. Relacja

a na kiteforum wybralibyśmy
1. wydarzenie roku
2. film
3. foto
4. gleba roku
5. najciekawszy pomysł
6. forumowicz roku (osoba która najwięcej się udzielała (czytaj była pomocna, wnosiła dużo do tematów) na forum
7. kitesurfer roku (osoba która zrobiła największy postę, dokonała czegoś w kitesurfingu na skalę krajową lub skalę światową) może to być zarówno zawodni jak i zwykły szary amator / hobbysta.

dla zwycięzcy proponuję jakiś zwykły mały puchar lub jeżeli znaleźli by się dodatkowo sponsorzy to jakąś nagrodę

co do głosowania to myślę że ankieta forumowa lub jak pablo proponował stworzyć jakąś stronkę i tam głosowanie ewentualnie wybrać np 30 osób z forum którzy będą przyznawać punkty (np w skali 1pkt takie sobie 10pkt - to jest zwycięzca,) które po zsumowaniu dadzą zwycięzcę.

BraCuru pomysł dobry, ale zaczyna się spina niestety, dlatego proponuję rozdzielić to na dwa głosowania PSK wybierze kategorie "zawodowe" kiteforum "hobbystyczne"

edit:
nominacje oczywiście przez internautów i psk z uzasadnieniem
co do naj filmu to można jeszcze zrobić podział (to o czym wspominał BraCuru tzn pod jakim względem ten a nie ten film) na pomysł filmu i montaż.
Myślę że każdy mógłby zgłosić max.1 nominację do danej kategorii i żeby uniknąć czegoś takiego że zakładane są nowe konta to nominacje przez użytkowników zarejestrowanych np do 1 grudnia.

Moim skromnym nic nie znaczącym zdaniem tak to powinno (może złe słowo) a raczej mogłoby wyglądać. Oczywiście inne pomysły można wdrożyć w ten i wyszłoby naprawdę fajne przedsięwzięcie.

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2011, 15:03

moim zdaniem dobry pomysł przemjas :thumbsup:

moja wizja była bardziej zajawkowa niż w formie spiny, więc ja z chęcią zajmę się przygotowaniem wszystkiego gdzie będą głosowali zwykli forumowicze: czyli najlepszy film, foto, kitebabe itp :). Głosować będą mogli wszyscy, zrobimy do tego specjalną aplikację i filmy będą zgłaszane poprzez aplikację.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2011, 16:38

:clap:
no i tak trzymać, jak coś to mogę w czymś pomóc, o ile będę umiał.
Mam nadzieję że BraCuru dołączy w sprawach zawodowych jednak do tego, bo jakby nie było to jego pomysł.

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post06 gru 2011, 17:09

Witam. Rolnik. Na moim komputerze wyświetlają się napisane przez Ciebie dziwne teksty, których ja niestety nie rozumiem i w związku z tym nie będę się na ich temat wypowiadał.Oczywiście przykro mi, że w tak bezpardonowy sposób krytykujesz moje działanie, wykazując równocześnie brak zrozumienia napisanego przeze mnie tekstu , ale może to ja napisałem bzdury i Ty masz rację.Niech więc tak zostanie. Ale równocześnie, jeśli na Twoim monitorze wyświetlają się napisane przeze mnie negatywne o Tobie opinie to ja Cię bardzo serdecznie przepraszam, nie tylko ich nie napisałem, ale nawet o tym nie myslałem. Na moim komputerze one się nie wyświetlają. Widocznie to jakieś zawirusowane przed Świąteczne komputerowe żarty.Wracając do tematu. Chętnie oddam głos na którą bąć propozycję. Zakończmy więc spory, ktora jest najlepsza. Może zrobić głosowanie na zgłoszone propozycje i czas na oddanie glosow na najlepszych.
Rolnik, ja nie wiedziałem, że Ty jesteś członkiem PSKite.W sumie to Ci zazdroszczę. Ty przynajmniej wiesz, że jesteś członkiem, ja obawiam się, że jestem, ale członkiem wywalonym.Znaczy się, nie członkiem nie schowanym tylko zwolnionym.Swoją drogą, członek zwolniony ze swoich naturalnych obowiązków.cyt.Jak tu żyć Panie Prezesie :lol: Pozdro.

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post06 gru 2011, 17:34

Ps ;a Bronek fajny jest ...swojski

:mrgreen: Pewnie że jest fajny ! GŁOSUJCIE NA BRONKA :thumb: :D

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post06 gru 2011, 19:55

6. forumowicz roku

:lol:
bez jaj...

Pozdro...

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2011, 23:07

Jacku, wydaje mi sie, ze jury powinno składać sie tylko z PSkite gdyz wszyscy wiemy,ze jedni uzytkownicy lubia innych bardziej, a drugich mniej :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post07 gru 2011, 00:30

jakoś mi nie pasują tutaj te tańce z gwiazdami i tym podobne got talenty :oops:
natomiast "ostatnie zawody race" to jest typ imprezy/współzawodnictwa, który kapitalnie wpisuje się w naszą filozofię :thumb:
imho

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post07 gru 2011, 12:40

bronix pisze:

Ps ;a Bronek fajny jest ...swojski

:mrgreen: Pewnie że jest fajny ! GŁOSUJCIE NA BRONKA :thumb: :D

:thumbsup: :thumbsup:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 08:56

Jak widzicie zmierzamy donikąd mimo tego, że pomysł wszystkim się podoba :idea:

Ja bym proponowałbym się skupić na priorytetach. To pomaga w sytuacjach awaryjnych w jakich się znaleźliśmy :? Zróbmy wszystko po kolei.
Musimy ustalić najpierw KATEGORIE na 2011.
Bez tego nie ma sensu brnąć dalej i dyskutować np czy Kowalski powinien być w jury czy nie, skoro nie ustaliliśmy ilości członków jury.
Znając kategorie będziemy mogli dobrać skład i ilość jury, które będzie w stanie je ocenić.

Proszę wyjdźcie z założenia, że robimy to dla siebie, z dobrej woli, dla potomnych oraz z szacunku dla pracy, wysiłku, talentu, pomysłu, umiejętności każdego nominowanego a nie w celach skoku na kasę, promocji własnych dzieci czy funfli. Więcej pozytywu plis.

Na koniec moje aktualne propozycje i czy ktoś ma inne pomysły? Pamiętajcie, że mają to być kitesurfingowe Oskary pozytywnie promujace ludzi, kitesurfing, wartości.

1. Kitesurfer
2. Wydarzenie (zdarzenie okołokitesurfingowe, które przejdzie do historii np. Błękitna Wstęga, pierwsze wspólne zawody WS i KS w randze Mistrzostw Europy, powstanie PSKite, publikacja miesięcznika kitesurfingowego, powstanie szkoły talentów KS, etc.
3. Wyczyn (Baltic crossing, skok przez Hel, potrójny HP, etc.)
4. Zawodnik
5. Zawodniczka
6. Największy postęp (wcale nie musi być to zawodnik! Może to być np kolo który 5 miesięcy temu zrobił pierwsze kroki a teraz jeździ unstrap w bałtyckich sztormach)
7. Fair play
8. Film
9. Zdjęcie
10. Relacja

Jestem przeciwny kategoriom kitebabe i glebie. Obie kategorie nadają się świetnie na konkurs na KF.pl i sam tam umieszczę parę nominacji :lol:
Gleby nie promują zbyt dobrze KS a celem tego konkursu jest pozytywna promocja środowiska.
Poza tym znajdzie się jakiś debil co dla Gleby Roku będzie gotowy się dosłownie zabić.
A duże cycki mają niewiele z promocją KS i raczej przypominałoby to wszystkie polskie portale informacyjne gdzie gołą dupą zwieksza się oglądalność (a co to ma wspólnego z jakością to ja nie kumam. Czy ktoś widział laskę w stringach na portalu BBC? :idea: )

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 10:05

BraCuru pisze:2. Wydarzenie (....powstanie PSKite....)

Sorry za mój sceptycyzm ale już wiem kto wygra w tej kategorii...W sytuacji kryzysowej PSKite uratuje wszystkich ;)

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 10:20

Marku, katygorie : 6 ,7,8,9,10 mają małe szanse na solidną weryfikacje (np nagroda FP powinna być rozdana na zakończeniu każdych zawodów) Zdjęcia,filmy ,relacje to szeroki pojęcie i możliwość setek katygorii a i tak znajdą się niezadowoleni. Progress? Kto to zweryfikuje? Moja rada , jak chcesz to stworzyć i ma przetrwać to zacznij od podstaw i małymi kroczkami rozwijaj w przyszlych latach. Pzdr janek . Ps. To jest moje osobiste zdanie.

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 10:36

Progres faktycznie jest strasznie trudno ocenic i porownac, ale film i zdjecie to zwykle glosowanie powinno wystarczyc.

Ja uwazam ze kategoria gleba mimo wszystko powinna byc. Nie wszystko musi byc takie powazne

Chyba trzeba zrobic ankiete z kategoriami i zaczac glosowac, lub zostawic to do przygotowania przez psk.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 10:50

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze: Moja rada , jak chcesz to stworzyć i ma przetrwać to zacznij od podstaw i małymi kroczkami rozwijaj w przyszlych latach.

Co dokładnie rozumiesz przez "małymi kroczkami"?
Tak mi się wydaje, że zrobimy coś prostego w 2011 a potem zobaczymy jaki będzie odzew i ile osób zagłosuje. Zobaczymy gdzie były błędy i poprawimy to w kolejnym roku.

Progress? Kto to zweryfikuje?

Wybrane przez internautów jury. Jeśli wybierzemy dobrze jury to nie powinno być problemu z trafnym wyborem laureatów. Im lepiej wybrane jury tym lepsza zabawa i trafniejsze wybory. Chyba każdy (poza Jurgenem :lol: ) wychodzi z założenia, że jury bedzie starało się wybrać najlepsze wartości.

Czy ktoś ma inne pomysły na kategorie?

Wróć do „Forum Główne”