** KKŚ Aeroklub Gliwice **

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2011, 08:27

Pozwolę sobie zauważyć, że to jest wątek o spotach kitesurfingowych :!:
Jakoś nie widzę możliwości uprawiania kitesurfingu na lotnisku w Gliwicach :D Chyba Panowie pomyliliście dyscypliny. Tam poniżej na głównej forum jest taki specjalny dział.. nazywa się 'landkiting'. Sugerowałbym tam w takim razie prowadzić dyskusję i zastanowić się nad zmianą nazwy klubu :wink: Pozdro :hand:

starplanet
Postawił piwka: 1 raz

Post25 lis 2011, 21:37

Ludzie nie kumam takiego podejścia. Chcesz jeździć po polach to jeździj nikt ci tego nie broni. A w zimie jeżdżę i na rybnickiej i na lotnisku i nie ma żadnej różnicy w tych spotach (a już na pewno jeżeli chodzi o wiatr) tym bardziej że od niedawna Auchan zmienił charakterystykę na rybnickiej.

Różnica jest jedynie taka że od tego roku wjazd na lotnisko jest sformalizowany - i nie pasuje Ci to nie przyjeżdżaj i po sprawie.

starplanet

Post25 lis 2011, 21:38

Dla twojej wiadomości - klub KKŚ to ludzie którzy bawią się w Snowkiting, Landkiting, Kitesurfing i zresztą wiele onnych zaczynających się od Kite....

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post25 lis 2011, 22:00

noooo... widać OGROMNE zainteresowanie tym twoim 'projektem' także na tym forum:
http://landkiting.pl/forum/viewtopic.php?t=6698

starplanet

Post16 gru 2011, 20:26

Jutro znakujemy spot - prognozy też całkiem, całkiem - to też zapraszamy z kajtami...

więcej na: http://www.facebook.com/kiteklubslaski

starplanet

Post17 gru 2011, 11:18

Jedziemy montować oznakowanie - wiertarkę już mamy .... Do zobaczenia na spocie

nitroludek

Post19 gru 2011, 02:11

Co do "OGROMNEGO" zainteresowania to co z tego że 50 ludzi się wypowie w temacie jak realnie przyjdzie na umówione spotkanie 5-10 osób
Projekt NIE jest jednoosobowy, bo zebrała się grupa ludzi, którzy ruszyli dupska dalej niż do lodówki po browara i do komputera (na czym większość takich akcji niestety się kończy) i zorganizowane było zebranie z odpowiednimi osobami odpowiedzialnymi za ruch i wstęp na teren lotniska na które każdy mógł przyjść - tak z ciekawości osoby krytykujące były ? Bo coś mnie się nie wydaje żebym widział któregokolwiek z Was.
Opłata jest i dobrze bo symboliczna za przyzwolenie na korzystanie z takiego obiektu. Czas pokaże czy się nie zwiększy, miejmy nadzieję że nie.

W całym temacie widzę więcej spiny i krytyki niż to wymaga normalna rozmowa - byliście na zebraniu organizacyjnym - NIE !
To tyle wiecie co nic, ale byle zgnoić, skrytykować i robić na złość. To nie jest instytucja zarobkowa dla nikogo - ale widać w was siedzi utarta zaściankowość że jak płacić za coś co mogę mieć za darmo to głupota.
Autobusem też można jechać bez biletu, w końcu ci co bilet kupili płacą za transport no nie ?
Ciekawe tylko czy na tankowanie samochodu też wam się inni zrzucają i jak daleko na tym zajedziecie...

Nikt nikomu na siłę nie każe latać tu czy tam, w przeciwieństwie do coraz większej ilości zakazów wstępu i ostrzeżeń ze strony właścicieli gruntów - do czasu aż posypią się mandaty albo ktoś na was poszczuje psami na jego własnym polu ...

Zainteresowanie spotem jest i dobrze. Chętnych zapraszamy

a tak na marginesie 25zł dajmy na to za rok składki na koszenie trawy i utrzymanie obiektu w należytym stanie - żałosne, normalnie zacznijcie wpierniczać suchy chleb bo wam do 1szego nie wystarczy ... to za latawce pewno sprzedaliście nerki i wątroby

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post19 gru 2011, 07:21

Nitroludku malutki.. jak na pierwszego posta na tym portalu to 'ładnie się Pan przedstawił milionom słuchaczy'..
Co do meritum sprawy to jeszcze raz powtarzam, że ten żałosny spot (o ile w ogóle miejsce bez zbiornika wodnego spotem kitesurfingowym można nazwać :D ) nie jest przysłowiowego centa warty i tak naprawdę to pomyliliście mocno grupę docelową. Wasze tzw. spotkania organizacyjne wybacz ale w ciemnej dupie mam. Spot znam i wiem jakie tam warunki wiatrowe i terenowe panują. Jak dla mnie nędza z biedą. Poza tym ten sport/hobby trochę innymi prawami się rządzi, a tu jak widzę sami społecznicy i działacze.. Najlepiej ogrodźcie się tam jeszcze 25 metrowym murem i nie wychodźcie poza ten zajebisty teren z Waszymi pożal się Boże inicjatywami :doh:

starplanet

Post19 gru 2011, 13:56

nitroludek - w pełni się zgadzam

A co do OGROMNEGO zainteresowania to na dzień dzisiejszy mamy blisko 30 osób. I to nie osób które mówią a tych co robią ! Bo każda z nich opłaciła wpisowe (czyli domniemuje że pojawi się w zimie na spocie przynajmniej 1 raz).
A po tym "o ile w ogóle miejsce bez zbiornika wodnego spotem kitesurfingowym można nazwać " to padłem z krzesła. Chłopie ! Kto tu mówi że to jest spot kitesurfingowy ?

To jest spot do sportów latawcowych.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post19 gru 2011, 14:15

No to ja jestem bardzo ciekaw ilu kitesurferów z tego forum się do Was zapisało.
Chłopie! To jest forum kitesurfingowe! Może nie zauważyłeś tego.. Założyłeś swój denny wątek w dziale Kitesurfing/Spoty :!: Też tego nie zauważyłeś??
Jeśli to spot do landkitingu (bo jedynie do tego się wg mnie nadaje) to POMYLIŁEŚ FORA lub przynajmniej Działy tego forum. Tyle w tym temacie.

starplanet

Post19 gru 2011, 19:44

10 osób to kitesurferzy - a forum nazywa się Kiteforum.pl a nie Kitesurfingforum.pl (chciałbym zauważyć)

A tak swoją drogą spot może nie jest idealny - ale jest za to bardzo uniwersalny, legalny, jest łatwy dojazd i blisko miasta. Tyle na temat i moim zdaniem nie warto ciągnąć dalej tego wątku.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post19 gru 2011, 21:19

starplanet pisze:... moim zdaniem nie warto ciągnąć dalej tego wątku.

I tu się z Tobą zgodzę :thumb: pzdr.

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post20 gru 2011, 15:00

Nie pyszcz bo cie na spot nie wpuszczą jak śnieg spadnie i znowu bedziesz musiał jeżdzić po tym ciulatym polu przy A4 z przeszkadzającym parkingiem zaraz przed i latarniami :wink:

mar3k

Post25 gru 2011, 15:58

los bizonos pisze:Nie pyszcz bo cie na spot nie wpuszczą jak śnieg spadnie i znowu bedziesz musiał jeżdzić po tym ciulatym polu przy A4 z przeszkadzającym parkingiem zaraz przed i latarniami :wink:

Ej Bizon bo zdradzisz secret spot i co będzie? pojawi sie starplanet z identyfikatorami po 35zl na sezon :mrgreen: i miejscówka spalona...

Awatar użytkownika
grzechu1984
Deska: Voelkl Styla
Latawiec: RRD Passion 2010
Kontaktowanie:

Post10 sty 2013, 11:16

Kiedy ktoś wbija na lotnisko ?
Byłem dziś na spocie , śniegu mało, szukałem oznaczeń kiter.pl niestety albo rozkradzione albo nie zauważyłem . Pozwiedzałem okoliczne tereny i do domu.

Wróć do „Spoty”