Butcher pisze:- natomiast dalsza czesc ni diabla mi nie pasuje do video...

Właśnie miałem już parę podobnych opinii.
Trochę zaryzykowalem i chciałem dodać "klasycznej" świeżości do racingu ostatnio pokazywanego w bitach niemieckiego rock-gotyku. Dzięki Mleczny
Dlatego wybrałem piękną klasyczną niemiecką opowieśc o Williamie Tellu
Pomyślę dwa razy zanim następnym razem odjadę w takie klimaty
W następnym epizodzie będzie za to już "po normalnemu"
Ile składałem? Zajawka - to chyba tydzień po 4-5 godziny dziennie. Powiedzmy 30 godzin przed lapem. Masakra.
Nastepne epizody zajmują połowę tego a może nawet 10 godzin (bo mam wstęp i koniec oraz konkretny temat do przedstawienia - mało szukania w materiałach video).
Weź pod uwagę, że jestem naturszczykiem i wiekszość rzeczy nie rozumiem w grafice.
Wszystkiego uczę się na zasadzie prób i błędów.
Mleczny czy Borian na pewno teraz się ze mnie brechają czytając moje statystyki.
Używam Pinnacle Studio 14 i szczerze odradzam. Trzymaj się tego z daleka jeśli pracujesz na Windowsie. Badziewie potrafi zawiszać mi się co minute. Potem działa 3 godziny bez przerwy a potem znowu horror. Płakałem z nerwów jak bóbr patrząc setny raz na napis "Not responding..." Mysłe że 1/5 czasu marnuje na butowanie programu.
Mój syn używa jakiś program Sony Vegas - jest zadowolony.
Ja mam dosyć Gatesa i spółki i zmieniam środowisko.
Kupuję Maca i Final Cut Pro
Myślę, że jakościowo nic się nie zmieni bo nic więcej nie wymyślę ale zaoszczędzę kupę zdrowia i czasu.