Średnio przyjemny koniec sezonu.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
KRS
Deska: Skywalker
Latawiec: Ozone Edge 11 2007
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2005, 21:45

Sobota zapowiadała się całkiem fajnie. Wiaterek 11 -12 węzłów południowo wschodni w Rewie - będzie dobre pływanie 8) . Wlazłem do wody i zdążyłem tylko trzy halsy wykonać - bo właśnie w coś wdepnąłem w wodzie :? .
Zaszczypało, więc wyłażę. Jakiś dziwnie czerwony piasek lepi mi się do stopy. Otrzepuje z piachu i widzę rozoraną stopę. Dokuśtykałem na jednej nodze do szkółki wind i kajta - tej po wschodniej stronie krzyża.
Tam właściciel pomógł mi przemyć nogę i zrobił profesjonalny opatrunek przy dostępie prowizorycznych środków opatrunkowych, a windsurfer pokrzepił kubkiem gorącej herbaty :P . WIELKIE DZIĘKI DLA OBU PANÓW

Szybka decyzja i Artur zostawia nasz sprzęt pod okiem dziewczyn z ALOHY, a my pędzimy na pogotowie do Gdyni.
Tam dostałem zastrzyk przeciwko tężcowi i pan chirurg szybko pozszywał nóżkę (na żywca – bez znieczulenia). Wszystko poszło tak sprawnie , że wróciliśmy jeszcze na pływanie (ja niestety już tylko w roli obserwatora). :evil: :evil:
Niby nic nadzwyczajnego, ale…

Następnego dnia noga napie…, zimno mi jakoś i szczękam zębami. Przespałem prawie cały dzień, bo w nocy nie bardzo mogłem spać.
Po piętnastej wracamy do Warszawy. W samochodzie czuję się coraz gorzej, telepie mną niemiłosiernie, noga wielka jak u słonia i na dodatek drętwieją mi obie nogi, ręce i nos. :shock: Dzwonimy po wszystkich znajomych z pytaniem co robić w takich przypadkach.
W Ostródzie Artur decyduje zjechać do miasta i szukać szpitala.
W końcu trafiam ponownie do chirurga i po raz pierwszy mogę zobaczyć jak wygląda zakażona rana :? (opisu oszczędzę, bo może niektórzy jedzą czytając moje wypociny :wink: ).
Mamy dzisiaj wtorek, a ja siedzę w domu na antybiotykach. Przez następne jeszcze kilka dni będę miał atrakcje typu czyszczenie rany wymiany sączków i takie tam.
Gdybym w niedzielę poczekał z decyzją odwiedzenia lekarza ze trzy godziny (bo za tyle planowaliśmy być w Warszawie), to skutki mogłyby być o wiele poważniejsze. :idea:

:naughty: Dlatego ostrzegam! Nie bagatelizujcie najmniejszej rany zrobionej w naszym morzu.
Jak widzicie niepokojące objawy od razu walcie do lekarza.

Dzięki jeszcze wielkie dla Artura, który z wielkim poświeceniem obwoził mnie po wszystkich szpitalach i dla mojej kochanej dziewczyny, która cały czas podtrzymywała mnie na duchu. :notworthy: :notworthy:

Sezon już niestety zakończyłem :(
Teraz przyjdzie mi poczekać aż Zalew Zegrzyński zamarźnie to dopiero wyciągnę latawca. :evil:

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2005, 21:52

ładny syf !
Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
powrotu do 100% kondycji
i pozdr

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 07:48

no to nie ciekawie...
Rzeczywiście po wschodniej stronie cypla w Rewie dno jest lekko syfiaste - i pewnie to było szkło.

tak czy siak, szybko wracaj do zdrowia!!!

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 08:00

... i zawsze szukaj lekarza a nie przypadkowego Pana z wąsikiem... Czy jest dobry lekarz w okolicach płw, ale bliżej niż w Gdyni :?:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 12:59

onzo pisze:.... Czy jest dobry lekarz w okolicach płw, ale bliżej niż w Gdyni :?:

Doktor jakiś to by się i znalazl , ale lekarz... :roll: :roll:

:wink:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 18:24

Widać trzeba wozić ze sobą jakiś mocny zajzajer - trunek znaczy - i nie dopijać do końca, żeby móc polać nogę w takim przypadku... Ale przygoda nader niesympatyczna - szczęście, że udało się uniknąć bardziej ponurego scenariusza: gangrena, amputacja i śmiarć...
Bez żartów.

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 19:10

A może warto by było zarządzić jakieś ogólne sprzątanie??
Bo jak tak dalej pójdzie to wszyscy będziemy potrzebować lekarzy??
Co wy na to??

Awatar użytkownika
Geezer

Post28 wrz 2005, 20:06

Pisze sie na to!!!
W ostatnia niedziele moj kolega rozwalił sobie noge w podobny sposob. Dwa równe ciecia na ok 4-5 cm i 2 cm głebokości. J tez mialem w tym sezonie dziury po pływaniu od strony Helu (jakiek kurestwo tam siedzi).
Swoja droga plaża też nie należy do najczystszych - pełno szkieł itp.

JAK DORWE KAIEGOŚ CO TŁUCZE BUTELKE...

Na razie nie ma rady - trzeba bedzie wdziac jakis bucień, może to chociaż troche ochroni.

wracając do sprzątania to chyba przed przyszłym sezonem trzeba sie bedzie ustawic bo jak znam zycie to przez zime znajdzie sie jakis palant (palantka) którzy zasyfia nam akwen.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2005, 13:09 przez Geezer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 20:06

sampan pisze:Widać trzeba wozić ze sobą jakiś mocny zajzajer - trunek znaczy - i nie dopijać do końca, żeby móc polać nogę w takim przypadku...

stary piracki sposób - ale jaki skuteczny ;-)

:thumb:

Awatar użytkownika
swistak
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 20:26

no w tamtym sezonie wylowilem z rewy 4 swieze tulipany ;/ i z 3 cale flaszki

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 21:07

To chyba bedzie trzeba np: w następnym roku połączyć impreze na otwarcie sezonu ze sprzątaniem!!!
Ja też mam niemiłe wspomnienia dotyczące blizn na nogach!!!
A swoją drogą publiczny lincz złapanego na wyrzucaniu syfu do wody może by pomógł!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 21:38

Adam_GeoNET pisze:To chyba bedzie trzeba np: w następnym roku połączyć impreze na otwarcie sezonu ze sprzątaniem!!!

ok, tylko JAK technicznie chcecie to zrobić :idea: :?:
chętnie się przylączymy..
(bo czujęze znów na gadaniu li się skończy... :? )

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 21:47

Ziomek

Narazie rzuciłem pomysł.
Może tu pod patronatem KF coś pomyśleć :?:
Oczywiście to narazie myśł :idea: :idea:

Tak czy inaczej wydaje mi się że to we wspólnym interesie żeby mniej takich przykrych wypadków było :!:

Może tu wake.pl np: właśnie temat nakręciło :wink:

Awatar użytkownika
mikucha
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 22:12

witam.
jeśli chodzi o sprzątanie dna to mozna zaprosić kilku płetwonurków którzy powyławiaja to i owo w zamian za jakąś wspólna impre albo darmowe lekcje kite. Dało by sie to jakos załatwic bo znam kilku :D (sam tez pomogę) Przy okazji jakaś reklama wspólnej akcji "sprzątania świata" przez miłośników wody :D

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2005, 22:18

Tak sobie mysle ze to raczej nie wykonalne :(
ale moze kiedys zrobimy zebranie i zaczniemy sami sprzatac i za znalezienie np 1 kompletnej butelki bedzie 1 browar :)
tylko kto go kupi ?? :lol:

Wróć do „Forum Główne”