Windsurfing na Igrzyskach w Rio (jednak nie kitesurfing)

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post23 lis 2012, 03:10

The Prizes for the Ho’okipa Kite Surf Pro Fantasy game are:
1st place: 2 nights for 2 at the Hotel Wailea on Maui, HI.
2nd place: Naish Kites backpack
3rd place: Best Kiteboarding Laptop Sleeve
4th place: Cabrinha Hoodie
5th place: North T-Shirt
6th place: ION T-Shirt

lista nagród pucharu swiata KSP na Maui

to nawet nie jest żenujące- nie mogę uwierzyć ze zawodnicy do tego dopuścili

t-shirt za miejsce w pierwszej piatce-hahaha

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post23 lis 2012, 10:08

ESKA, cytując klasyka wojny: Nie ma wojen wygranych. Pozdro.

KasicaM
Deska: Nobile, Airush
Latawiec: North Dice, Wainman
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 lis 2012, 18:17

eska pisze:Coś mi się przypomniało - taka mało znana impreza w Polsce z 2011 :) Race i Formula w Sopocie na jednym placu zabaw.

FAKTEM jest to, że KITE jednak lata jak tamci na WS stoją i pompują zaciekle.

I ten przystojniak w 1:36 sec też jakby lekko zaskoczony:

phpBB [video]

Powiem wam jedno - nikt z Was nie wygra tej wojny o to co jest słuszne i słuszniejsze.

Miałam okazje być wtedy w Sopocie i zobaczyć tą imprezę na żywo. Naprawdę fajna sprawa, niestety wiart praktycznie nie dopisłi i jak jeszcze windsurfingowcy byli w stanie troszkę sie pościgać to kajciarze tylko w pierwszy dzień coś popływali. Im pozostało tylko czekanie na wiatr.. szkoda... ale świetna imprezka i połaczenie obu tych sportów to bardzo dobry pomył.. wkońcu chodzi tu o to samo: wiatr i wodę! 8) pozdr.

Awatar użytkownika
swistak
Kontaktowanie:

Post23 lis 2012, 19:19

Z tego co pamiętam to popływałem na tych zawodach trochę więcej niż WS :)

piorek

Post29 lis 2012, 09:36

Wyścig kiterace w odpowiedzi na wcześniejszy filmik ;-) Pozdro

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UTAjW5CQjY

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post29 lis 2012, 10:37

:lol: dobre usmialem sie

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 11:20

piorek pisze:Wyścig kiterace w odpowiedzi na wcześniejszy filmik ;-)

A co ma to wspólnego z pompą WS?
Na filmiku pokazujesz splątanie, które są wciąż popularne a to za sprawą tych co nie posiadają umiejętności pływania w tłumie.
Do historii przejdzie na pewno bałagan jaki zrobił nie kto inny a złoty medalista RSX z Londynu podczas MŚ w Cagliari.
Przeczytać można o tym w najnowszym KiteWorld. Może ktos wygrzebie z sieci ten filmik?
Zdarzają się również z innych powodów.
Będą zawsze się zdarzać, bo zawsze znajdzie się ktoś nowy. Musiałbyś zobaczyć jak nasi złomiarze radzili sobie na startach w regatach w PL :lol:

Nie wiem czy zauważyłeś że oprócz 5-6 zczepionych peleton jakimś cudem przesuwał się bez pomocy żałosnej pompy i to z prędkością powyżej 20kts.
I to jest zasadnicza różnica między wizją widowiska kajciarzy a windsurferów.

Awatar użytkownika
Kristoff
Deska: Shinn Bronq Heritage, LF Foil
Latawiec: Flaj Speed 3, Flaj Boost
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 28 razy

Post29 lis 2012, 14:14

Może skoro już wiadomo, że na igrzyskach będzie windsurfing a nie kitesurfing, temat do archwizacji i ewentualnego odgrzebania za 3-4 lata?

Inaczej komuś pęknie żyłka, stanie pompka, albo co gorsza "fin sflaczeje" :mrgreen:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post29 lis 2012, 15:04

Kristoff pisze:Może skoro już wiadomo, że na igrzyskach będzie windsurfing a nie kitesurfing, temat do archwizacji i ewentualnego odgrzebania za 3-4 lata?

Mam nadzieję, że się mylisz.
A w międzyczasie czyż nie fajnie poszerzać horyzonty wymieniając się metodycznymi filmikami?
Dzięki temu ludziska mają okazję zobaczyć rzeczy, których nie widują na codzień.

Awatar użytkownika
Kristoff
Deska: Shinn Bronq Heritage, LF Foil
Latawiec: Flaj Speed 3, Flaj Boost
Dostał piwko: 28 razy

Post29 lis 2012, 16:34

Ale biorąc pod uwagę temat wątku (zwłaszcza to, że jest o igrzyskach w Rio, a nie ogólnie), nie ma już za dużo do powiedzenia w tym temacie. A filmy można wrzucać we właściwych tematach.
To tyle co mam do powiedzenia w temacie tego tematu.

surfoteka
Deska: North Gonzales
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 8 razy
Kontaktowanie:

Post09 gru 2012, 22:07

a wiec tak ten filimik z desek to akurat nie RSX...., ale akurat w takich warunkach RSX nie wyglada lepiej i filmowanie desek bez wiatru powinno byc zakazane bo chyba nie ma brzydszej dsycypliny olimpijskiej, na pocieszenie powiem tylko ze wyscigi bez wiatru na zawodach sie nie odbywaja i ponizej 6 wezlow sedziowie na powaznych zawodach na wode raczej nie wypuszczaja ( ale zdarza sie) i jest to jaks przewaga nad kitem ze da sie na sile rozegrac regaty
RSX w slizgu jest bardzo atrakcyjny co mozna by zobrazowac wieloma filimkami :)
Wracajac do meritum: ISAF podjal w koncu rozsadna decyzje, osobiscie bardzo nisko cenie szeroko pojeta etyke dzialacza wiekszosci tej zbieraniny lesnych dziadkow, najpierw skrzywdzono deskarzy a teraz zrobiono kuku kiteracerom. MInal pierwszy szok i mysle ze jednak kiterace na tym calym zawirowaniu skorzystal i poszedl mocno do przodu, jestem pewien ze flota scigaczy na kite w przyszlym sezonie bedzie wieksza i poziom tez odpowiednio wyzszy.Kwestia czasu jest to ze kite bedzie na IO i oby obok a nie zamiast windsurfingu.
Na pocieszenie kajciarzom powiem ze w nastepnym cyklu olimijskim deskarzom bedzie juz ich dogonic duzo trudniej niz teraz ( bedzie duzo wyzszy poziom w Polsce i na swiecie) i jeden cykl olimpijski moze nie starczyc aby wygrac np krajowe eliminacje olimijskie. A wiec panowie glowa do gory, trenowac a marzenia o Igrzyskach moga sie spelnic. A jesli ktos z kiciarzy koniecznie chce wziasc udzial w RIO to mam tez dobra wiadomosc: niech wezma przyklad z kolegow deskarzy ktorzy po pierwszym szoku i zalamaniu majowa decyzja ISAF zaczeli masowo zmieniac naped z mysla wlasnie o RIO, i kupia sobie RSX i podejmie olimpijskie wyzwanie. W koncu olimpijska kadra czeka na kazdego..
no wlasnie to moze dlatego Niebrzydki juz trenuje z kadra Kowala :)

no i na koniec: 2 plusy tego calego zamieszania:
- deskarze zobaczyli ze musza sie otworzyc na kite i juz nie moga stac obok tej dyscypliny - co jestem pewien zwiekszy ilosc startujacych zwodnikow
- chore decyzje ISAF bardziej zblizyly niz oddalily te 2 srodowiska, a zdrowa rywalizacja zawsze rodzi postep
medali wszystkim w najblizszym sezonie 2013 zycze, najwazniejsze aby bialo-czerwoni byli na czele, ja akurat tak bardzo lubie

Awatar użytkownika
Adam S
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2012, 09:29

no i na koniec: 2 plusy tego calego zamieszania:
- deskarze zobaczyli ze musza sie otworzyc na kite i juz nie moga stac obok tej dyscypliny - co jestem pewien zwiekszy ilosc startujacych zwodnikow
- chore decyzje ISAF bardziej zblizyly niz oddalily te 2 srodowiska, a zdrowa rywalizacja zawsze rodzi postep
medali wszystkim w najblizszym sezonie 2013 zycze, najwazniejsze aby bialo-czerwoni byli na czele, ja akurat tak bardzo lubie

Dałbym plusa, ale że nie można, to tylko:
:thumbsup:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post10 gru 2012, 10:36

No i chyba koniec tematu :wink: :thumbsup:

Wróć do „Forum Główne”