Marzec??? - szukam ekipy

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 lut 2013, 18:49

Ktoś gdzieś nie chce się ruszyć w marcu? Wypad samolotem czy moim autem. Miejsce dowolne, ale z nastawieniem na rozsądny budżet. Generalnie chodzi o to żeby spakować już snowboard razem z kurtkami i wskoczyć do wody, odpalić nowe kajciki. Ludzie z mocną zajawka najmilej widziani.

Urlop mam w miarę elastyczny więc od początku marca do kwietnia mogę kombinować wyjazd.

Kierunki jakie rozważam to egipt, grecja, kanary, sardynia. Jestem też otwarty na propozycje. Nie nastawiam się na katowanie przez 7/7 dni lub 14/14 choć miło by było jakby sie tak udało.

Jak ktoś coś planuje to walcie tutaj bądź na prv.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wetkite
Deska: NobileNHP134, Clash 138
Latawiec: Ozone C4, Core xr4

Post18 lut 2013, 10:32

hej w marcu lecę do El Medano na Teneryfie testować nowe ozony :D

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 10:34

masz jakiś zorganizowany wyjazd?? czy sam organizujesz sobie przelot i hotel?

Barosz21
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 10:57

Hej przemjas. Raczej sam ogarniam wyjazdy ale jakby się trafił jakiś last konkretny to też jestem otwarty na propozycje. :)

wetkite - wrzuć jakieś szczegóły kiedy lecisz, za ile, na ile, co to za spot bo szczerze niewiele o nim wiem :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wetkite

Post18 lut 2013, 11:54

Sam organizuje przelot i apatament nie polecam linii Iberia - zdzierają za quiver 300 € w dwie strony, Air Berlin lub Condor w dwie strony 100 € na początek spróbuj hotel El Medano (biuro Alfa Star) na miejscu pooglądaj apartamenty i inne hotele na następny raz wiatr zobacz na lokalnej stronie muchoviento.net do zobaczenia ja będę od 8.03

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 12:05

Z Condorem radzę uważać na loty łączone, bo nam np. kazali dopłacić w drodze powrotnej we Frankfurcie kolejne 70 euro. Co najśmieszniejsze znajomi, którzy tak samo lecieli, ale odprawiali się przy innym oknie nie musieli dopłacać...

Awatar użytkownika
wetkite

Post18 lut 2013, 12:20

wklejam Ci urywek z forum na temat El Medano , nie mam teraz kompa i nie mogę się rozpisywać jeżżę tam od 2000 r {najpierw WS teraz kite od 2004) i kocham to miejsce
"PLUSY El medano;
- bardzo fajny klimat, miasteczko poprostu na spocie, o każdej porze dnia tętni życiem Kite i WS, fajne knajpki
- sama Teneryfa daje duzo wiecej opcji alternatywnych jakby nie wiało
- główny kierunek wiatru side onshore - nie potrzebna generalnie asekuracja(i generalnie takowej na spcie nie ma)
- fajny wave'ik , ale nie jakiś mega wielki, dobry do nauki
- jest spot La Tejita, z płaską wodą na offshore sie pływa.
- możesz wychylic browarka w kafejce przy pracowni marka Shinn'a , a jak ci sie przyfarci to pobajerzyć z mistrzem

Minusy El Medano;
-spoot nie jest zbyt duży, jak bedzie powiedzmy ze 30 kitów to juz jest tłok
-do pierwszych kroków na kicie jest napewno trudniejszy niż płaska woda, jak juz ogarniasz dobrze restart i selfreskju to spoko. Ale nie mozna zbyt daleko wypływać, bo zejście na brzeg w razie jakiejs akcji awaryjnej jest skaliste
-plaża nie jest zbyt ładna, taki "brudny" piasek, sporo kamieni
- wspomniany spot La Tejita z plaską wodą przy tym samym kierunku wiatru 3 km od Medano (takze bez auta lekki spacer). pływanie na offshore i asekuracja kosztuje u chłopaków ze szkółki 30 Euro za 3 h (pływanie tam jest przewaznie od 14 , a 17 chłopaki sie zawijają). Nie ma tu opcji niestety wykupienia asekury na tydzień, ponieważ pływa się tam tylko przy sprzyjającym kierunku, jak taki jest to szkóółka z el medano tam sunie motorówka no i wtedy jeat asekuracja. jak nie maja kursantow , to w ogole tam nie jadą:( szkoda, bo fajne miejsce i zajebista jasno-piaszczysta plaża, jedyna taka jaką na teneryfie widziałem emat El Medano wklejam urywek z forum, bo nie mam kompa przy sobie i nie mogę teraz się rozpisywać - ogólnie jeżżę tam od 2000 r kite od 2004 i kocham to miejsce
"

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 14:41

Wpadnij po drodze do Tarify. Tu zawsze jest jakaś ekipa.
Lądujesz w Maladze, albo na Giblartarze.

Barosz21
Kontaktowanie:

Post18 lut 2013, 20:26

mandaro pisze:Wpadnij po drodze do Tarify. Tu zawsze jest jakaś ekipa.
Lądujesz w Maladze, albo na Giblartarze.

Myślałem też o Tarifie ale chyba jako alternatywie do tych kierunków podanych wcześniej. Jakoś mnie tam nie ciagnie.

Ktoś jeszcze ma wolne i chce coś zorganizować?

Barosz21
Kontaktowanie:

Post21 lut 2013, 15:19

ktoś coś jeszcze planuje?

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”