Soelden Wielkanoc w obiektywie GoPro

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post08 maja 2011, 16:40

BraCuru pisze: ..były ze 3 dni kiedy lało się ze mnie :lol:

..właśnie dlatego omijam góry w kwietniu i latam w ciepłe kraje :hand: :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 maja 2011, 18:38

surfbabe pisze:czekamy BraCuru na filmik :thumbsup:

O to proszę coś małego na niedzielny wieczorek.

Epizod 3 - moja córuś w akcji:
phpBB [video]

Podejrzewam, że muzyka nie będzie większości się podobała ale to specjalna dedykacja dla Agi (clouds of sulfur in the air, bombs are falling everywhere :twisted: :wink: )

Troche lepsza produkcja może jeszcze załaduje sie dziś wieczorem.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post08 maja 2011, 19:55

Udało się. Teraz klip gdzie muzyka odgrywa główną rolę.
Dlatego bardzo, bardzo, bardzo proszę załóżcie słuchawki i dajcie full rower zanim nacisniecie play.

Proszę Pań i Panów - najlepszy rock&roll wykonany kiedykolwiek przez 4 laski:
phpBB [video]

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post22 maja 2011, 20:32

Na kolejny niedzielny wieczorek następny epizod z Soelden. Tym razem to Nr.1
Bardzo długi - prawie 11 minut i dla cyrkowców ski i sb bardzo nudny ale to video pokazujace całą sympatyczną grupę bawiących sie na śniegu.

Aby nie było aż tak bardzo nudno to umieściłem zgodnie z holy-łódzkim wzorcem 15 trupów w tym 6 samobójstw :lol:
Scen erotycznych brak więc dozwolony od lat 15 (pod warunkiem nadzoru przez pełnoletnią osobę) :wink:

phpBB [video]

Więcej już nie będę zaśmiecał KF swoimi śnieżnymi produkcjami co by mnie tutaj nie ukrzyżowano (choć kolejne epizody powstały i powstają) :oops:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post03 cze 2011, 22:26

Na weekend dla przesiadujących przed lapem ostatni epizod z Soelden:
phpBB [video]

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2013, 16:56

W niedzielę wróciłem z kolejnej Wielkanocy w Soelden. Było jak zwykle bosko. 5 dni lampy w 7 dni, puchu prawie po pachy :D
Zanim umieszcze tegoroczny filmik z DJI Phantom pokażę zeszłoroczną produkcję pt "Even the skis get rough":
phpBB [video]

a na przystawkę zobaczcie co się teraz w Alpach wyczynia dzięki Skiline.cc:
phpBB [video]

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2013, 17:31

Karnet ponoć już 260E - to prawda? Chociaż teraz pewnie po sezonie więc taniej...

To Ty na tych bramkach? Coś chyba niepotrzebnie zaliczasz tyczki - to się przecież przejeżdża w pozycji zjazdowej ;) a trącenie tyczki tylko spowalnia. Ale ładna sylwetka, prowadzenie nart... ;) :thumbsup:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2013, 19:08

onzo pisze:Karnet ponoć już 260E - to prawda? Chociaż teraz pewnie po sezonie więc taniej...

To Ty na tych bramkach? Coś chyba niepotrzebnie zaliczasz tyczki - to się przecież przejeżdża w pozycji zjazdowej ;) a trącenie tyczki tylko spowalnia. Ale ładna sylwetka, prowadzenie nart... ;) :thumbsup:

Oszaleli z tymi karnetami to fakt. Wielkanoc to szczyt sezonu i płaciliśmy za 7 dni 275 ojro (wliczając jeden dzień w Hohgurgl). Z drugiej strony otrzymuje się w zamian mega-jakość, szybkie wyciągi, gondole, ciekawe atrakcje itd. To był chyba najlepszy mój dotychczasowy wyjazd na narty.
A te tyczki są zrobione z jakiegoś dziwnego materiału i nie trzeba mieć ochraniaczy, aby je obijać. Taką technikę doradzili mi goście z obsługi. Przyznam, ze nie potrafię jeździć na tyczkach :oops: ale udało mi się klepnąć 4 czas dnia przy tylko dwóch podejściach :D

Teraz czas na świeżynkę z Soelden z perspektywy DJI Phantom i GoPro:
phpBB [video]

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2013, 10:00

No fajnie, szkoda, że praktycznie zero ujęć z jazdy - myślisz, że da się skręcić kontrolowane ujęcie filmujące kogoś kto zjeżdża? Najlepiej poza trasą?
Ile czasu poświęcałeś na filmowanie? Pytam bo w tym roku pierwszy raz wyjechałem z Gopro i żeby zmontować mój skromny kilkuminutowy filmik z Zillertalu musiałem praktycznie filmować każdy zjazd co trochę denerwowało moją małżonkę. No prawie każdy- gopro się zwiesiło 2 razy i potem do końca dnia relaks (przy okazji ty masz hero 2 czy hero 3?)

Znajomy był w Soelden na święta BN - ponoc zapłacić 300E za tydzień a że wiało i była mgła przez 2 dni to poziom wkur... był przeogromny.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2013, 11:10

onzo pisze:No fajnie, szkoda, że praktycznie zero ujęć z jazdy - myślisz, że da się skręcić kontrolowane ujęcie filmujące kogoś kto zjeżdża? Najlepiej poza trasą?
Ile czasu poświęcałeś na filmowanie? Pytam bo w tym roku pierwszy raz wyjechałem z Gopro i żeby zmontować mój skromny kilkuminutowy filmik z Zillertalu musiałem praktycznie filmować każdy zjazd co trochę denerwowało moją małżonkę. No prawie każdy- gopro się zwiesiło 2 razy i potem do końca dnia relaks (przy okazji ty masz hero 2 czy hero 3?)

Bez problemu da się phantomem kręcić kogoś poza trasą. Niestety moja ukochana nie wyjeżdża poza ratrakowane trasy i nie miałem kogo kręcić.
Weź pod uwagę, że mając gopro2 lub 3 możesz sobie oglądać na telefonie co kamery kręcą (z jakims 1,5 s opóźnieniem) - to może ułatwiać sprawę poczatkującemu.
Na filmowanie poświęciłem 2 dni z 7. Kwestia organizacji. Jak chciałem coś pokręcić to składałem kijki w gongoli lub na krzesełku i wioo! To ja musiałem czekać na żonę.
Miałem 2 kamery GP2 i GP3. Trzymałem je w kieszeni w kurtkce ( a nie na kasku :lol: ) GP2 używałem do koptera a GP3 do ujęć z kijków. Choć kopter lubi bardziej GP3 - mniej jello effect i lata troszkę dłużej (lżejsza kamera).
Nagrałem w sumie parę zjazdów a żona parę moich skoków. Na podstawie tego zrobię spokojnie 5min filmik.
PS. Koptera wywiozłem w małym plecaczku. Złożyłem w gondoli smigła i nagrałem w sumie 25 minut materiału. Złożyłem koptera i zostawiłem w przechowywalni. Szybko, sprawnie, zgrabnie.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2013, 11:08

Teraz widło z samych kijów:
phpBB [video]

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2013, 11:55

Fajne videła :) Obejrzałam wszystkie, łącznie z tymi z poprzednich lat i oświadczam tym samym że kończę przygodę z zimą w tym roku. Żadnego śniegu więcej, nawet na video. Amen.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2013, 12:16

eska pisze:Obejrzałam wszystkie, łącznie z tymi z poprzednich lat i oświadczam tym samym że kończę przygodę z zimą w tym roku. Żadnego śniegu więcej, nawet na video. Amen.

O co chodzi?! Myślałem, że widła te sa zachętą na narty a tutaj taki klops :?

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2013, 12:27

Widła super, w czym montujesz :thumbsup:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2013, 12:27

IQM1 pisze:Widła super, w czym montujesz :thumbsup:

dziękuję bardzo! Cieszę się, że komuś się podobają.
Pinnacle 14 studio HD ale to było ostatnie widło w tym frustrującym programie. Teraz będzie Final Cut Pro.
Nie pamiętam czy umieszczałem link do własciwego forum z całą historią mojego Soelden od 3 lat.
Jakby ktoś się bardzo nudził i miał ze 2h do przebimbania to polecam:
http://www.skiforum.pl/threads/37741-So ... ywie-GoPro
W powyższym linku równiez wytłumaczenie czego rzucam Pinnacle.

Wróć do „Offtopic”