Mistrzostwa Europy Kiteracing 2014 MIELNO POLAND!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post14 wrz 2014, 10:13

fajna ta kanapka, to jakaś nowa tajna strategia? :lol: masakra ile tam jest linek :shock:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2014, 10:49

Mikolpa pisze:fajna ta kanapka, to jakaś nowa tajna strategia? :lol: masakra ile tam jest linek :shock:

Warto było być na miejscu, aby oglądać podobne spektakle każdego wietrznego dnia. Fakt, że wiatr był marginalny i nawet czasami lekki offshore więc to było głównym powodem kanapkowania, inwertowania, przepadania.
Linek gąszcz. Każdą trzeba sprawdzić i parę wyregulować po paru godzinach na wodzie. Zawodowcy sobie z tym radzą - mają know-how, wymieniają się doświadczeniami i utrzymują regularny kontakt z projektantami. Sympatyczny Roman - projektant Elfów był na miejscu i trymował osobiście swoim zawodnikom.
Nie wiem jak poradzi sobie z tym amator. Myślę, że tak nie może być i producenci poprawią ten błąd w kolejnych rocznikach.
A jak działa źle wytrymowany latawiec-komórka to zapytajcie Niebrzydkiego z jego doświadczeń z rewskiego Forda.
Druga strona medalu:
Jest już paru czołowych zawodników, którzy zdeklarowali się, że nigdy nie wrócą na pompowane, bo lepsze osiągi, niższy dół, trochę polityki.
Mogę potwierdzić, że jazda na wiatr i w dół wiatru jest dużo lepsza a minimalny wiatr to wręcz jakiś żart.
Jest w sieci filmik z Mielna jak sędzia trzyma wiatromierz a w tle Julien Kerner szaleje na Elfie 18m (i mojej desce foil 8) ) przy wietrze 3-4 węzła. Próbowałem w tym samym czasie na nowym Velocity 14m i niestety zwiozła mnie asekuracja. Dor Zarka próbował na Edgu 19m i rejsówce z podobnym marnym efektem. Floriany dwa byli na Chrono 18 i rejsówkach - pływali w ślizgu ale łapali dziury.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2014, 11:36

BraCuru pisze:
Mieliśmy 5 lub 6 namiotów na sprzęt. Jeden dla Komisji Regatowej. Jeden dla Protestowej. Jeden dla mediów:
Obrazek

:thumb:

peace

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2014, 21:55

Ziomek. pisze:Jeden dla Protestowej.