Chicken loop

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post16 wrz 2014, 17:40

Po kolejnym przetarciu i urwaniu chicken loopa w barze Besta 2010 (nie jest to miłe zwłaszcza daleko od brzegu) szukam czegoś mniej zawodnego.
Szkoda mi wywalać super wygodny bar besta. Pasuje do tego chicken z podwójną linką depowera, stoperem i linką bezpieczeństwa przechodzącą przez środek. Identyczne systemy ma np. Nobile, Blade. Czy ktoś może ostatnio kupował coś takiego lub ma dojście do części do Nobila? Z góry dzięki za info.

maryjka
Deska: 50/50
Latawiec: 50/50 FUEL GP
Postawił piwka: 65 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post16 wrz 2014, 21:34

Niestety Nobilowy też czasem nie wytrzymuje.
Części zamienne są w fabryce w Bielsku.
Peter Lynn jest nie głupi, tylko drogi.
http://www.latawki.pl/products/380/p/254

kowal2x
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post22 wrz 2014, 15:24

ja wymieniłem na best 2013, był solidny

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2014, 20:17

robinm pisze:Po kolejnym przetarciu i urwaniu chicken loopa w barze Besta 2010 (nie jest to miłe zwłaszcza daleko od brzegu) szukam czegoś mniej zawodnego.
.

możesz wymienic na bar BESTa 2013 lub nowszy - i nie zerwiesz linki depowera juz nigdy
albo, jeśli chcesz zachować swój stary bar - dokupić nową linkę depowera z nowym CL - mamy je w sprzedaży ( --> wake@wake.pl)
jednak na starym barze, choć wolniej - i tak się kiedyś przetrze, podobnie jak we wszystkich innych barach na rynku..

peae

Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2014, 13:32

Ziomek. pisze:
robinm pisze:Po kolejnym przetarciu i urwaniu chicken loopa w barze Besta 2010 (nie jest to miłe zwłaszcza daleko od brzegu) szukam czegoś mniej zawodnego.
.

możesz wymienic na bar BESTa 2013 lub nowszy - i nie zerwiesz linki depowera juz nigdy
....

peae

wyjaśnisz? są z tytanu czy jak? ;)

Awatar użytkownika
robinm

Post23 wrz 2014, 17:26

Sprawa jest prosta w tym co ja mam z 2010 dali cienką linkę w oplocie wsadzoną w wąż z PU 10x6,5mm - linka się przeciera, obecnie wrócili chyba do linki z 2008-2009 minimalnie grubsza ale bez oplotu, raczej się nie przecierała.
Aby nie wyrzucać baru i nie wydawać 200-300zł, kupiłem dynemę, wąż z PU i sam sobie ten kawałek wykonałem, powinien być trwalszy niż oryginał - zobaczymy. No i można sobie zrobić dużego (do uh) lub małego chickena jak kto lubi.

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2014, 19:15

Robin, polecam kevlarową, sklep żeglarski w Czeladzi parę złoty a dała radę na Salu, Fuercie , 4 razy na Kosie i działa dalej :shock:
a i spróbuj tak jak w starszych barach bez otuliny, "sztanga" dużo lepiej chodzi :D

pozdro :w

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2014, 12:52

ronino pisze:
Ziomek. pisze:
....

peae

nie, nie są z tytanu ..wyjaśnienia - jeśli faktycznie TEGO szukasz - znajdziesz na http://www.bestkiteboarding.com

peace

Awatar użytkownika
ronino
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2014, 15:33

Ziomek. pisze:
ronino pisze:
Ziomek. pisze:
....

peae

nie, nie są z tytanu ..wyjaśnienia - jeśli faktycznie TEGO szukasz - znajdziesz na http://www.bestkiteboarding.com

peace

czytałem i nic o tytanie nie ma ;) - a na poważnie trochę chyba popłynąłeś - inki depowera maja po prostu do siebie to że się zużywają i przecierają i tyle - no chyba że mnie w końcu oświecisz jaki to ma patent Best na to

Awatar użytkownika
robinm

Post25 wrz 2014, 06:40

Wiecie co po co ta spina? Forum i dział Naprawa nie służy chyba do tego.
Po pierwsze nie chodzi o linkę depowera tylko o chicken loop (obrazek w necie http://www.bestkiteboarding.com/en/rp-b ... mall-v1-v2 )
Jeżeli Wam się to popsuje - nie ma już tego w sprzedaży to możecie kupić cały kpl chicken loopa nowszy model 2013/2014
http://www.bestkiteboarding.com/en/rp-b ... icken-loop
lub coś podobnego innej firmy. (sprawdziłem i np. wake.pl jest dostępny kpl i mają dobre ceny)
Ja sobie to dorobiłem (w ramach terapii zajęciowej :D ) i zajęło mi to za pierwszym razem z 1,5h (ręczne szycie), następny o połowę krócej.
Aby wykonać ten element musi Wam zostać metalowy koralik ze starego chickena bo nie jest to do kupienia.

a linka depowera w barach Besta to normalny element, który się zużywa i ja dla świętego spokoju często wymieniam ją profilaktycznie jeżeli wygląda niepewnie.
Kosztuje to parę zeta kupując linkę dyneema bez oplotu na metry (porządnej firmy) i nie jest problemem przy minimalnych zdolnościach manualnych,

Awatar użytkownika
ronino
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2014, 14:10

robinm pisze:Wiecie co po co ta spina? Forum i dział Naprawa nie służy chyba do tego.
Po pierwsze nie chodzi o linkę depowera tylko o chicken loop (obrazek w necie http://www.bestkiteboarding.com/en/rp-b ... mall-v1-v2 )
Jeżeli Wam się to popsuje - nie ma już tego w sprzedaży to możecie kupić cały kpl chicken loopa nowszy model 2013/2014
lub coś podobnego innej firmy. (sprawdziłem i np. wake.pl jest dostępny kpl i mają dobre ceny)
Ja sobie to dorobiłem (w ramach terapii zajęciowej :D ) i zajęło mi to za pierwszym razem z 1,5h (ręczne szycie), następny o połowę krócej.
Aby wykonać ten element musi Wam zostać metalowy koralik ze starego chickena bo nie jest to do kupienia.

a linka depowera w barach Besta to normalny element, który się zużywa i ja dla świętego spokoju często wymieniam ją profilaktycznie jeżeli wygląda niepewnie.
Kosztuje to parę zeta kupując linkę dyneema bez oplotu na metry (porządnej firmy) i nie jest problemem przy minimalnych zdolnościach manualnych,

ale jaka spina - ja naprawdę chętnie bym brał jakiś bar gdzie depower by się nigdy nie zrywał :thumbsup:

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2014, 14:52

ronino pisze:
robinm pisze:Wiecie co po co ta spina? Forum i dział Naprawa nie służy chyba do tego.

ale jaka spina - ja naprawdę chętnie bym brał jakiś bar gdzie depower by się nigdy nie zrywał :thumbsup:

A nie wystarczy ci bar z oplotem poliuretanowym jak np. Airusha lub Flexifoila?

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2014, 20:34

ronino pisze:

...no to TAKI właśnie możesz sobie kupić w BEST KITEBOARDING :idea:

popływaj na tym rok, dwa , trzy i wróć na forum :thumb:

peace

Awatar użytkownika
ronino
Kontaktowanie:

Post25 wrz 2014, 21:50

Ziomek. pisze:
ronino pisze:

...no to TAKI właśnie możesz sobie kupić w BEST KITEBOARDING :idea:

popływaj na tym rok, dwa , trzy i wróć na forum :thumb:

peace

dobra nie chce mi sie ciągnąć dyskusji - rok dwa trzy to nie nigdy - nigdy to się tylko Ziomek nie myli ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2014, 10:00

ronino pisze:dobra nie chce mi sie ciągnąć dyskusji - rok dwa trzy to nie nigdy - nigdy to się tylko Ziomek nie myli ;)

..cztery , pięć, sześc.. tego nie sprawdzałem - "dopiero" niepełne trzy sezony ten system BESTa ma :idea:

peace

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”