Bardzo proszę o Wasze opinie na pytanie z tematu.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Fordon pisze:Rally.
Bylo duzo pisane na forum o roznicach miedzy RPM a Rally.
Fordon pisze:Moim latawcem na poczatek czy jak kto woli dla poczatkujacego byl stary C-Shape z 2006 roku. Dalem rade sie nauczyc? Dalem.
namor pisze:Jeśli wymiana diametralnie różnych opinii byłaby bez sensu tym samym sens forum byłby pod znakiem zapytania. Jako początkujący wiele nauczyłem się czytając rozbieżne opinie na temat sprzętu. Najbardziej się cieszyłem, że ktokolwiek ma czas i ochotę odpowiadać na moje pytania.
JanuszD pisze:Zeby nie bylo, ze sie tylko czepiam. Dlaczego moim zdaniem RPM, a nie Rally. Zdecydowanie jestem zwolennikiem szybszych latawek i glownie z tego powodu Rally mi nie pasuje, jest zdecydowanie wolniejszy od RPM'a. Plywalem na jednym i drugim w roznych warunkach i na roznych rozmiarach wiec nie za bardzo moge potwierdzic, ze Rally w tym samym rozmiarze ma wiecej mocy niz RPM. Pewnie tak jest, ale te roznice nie sa az tak zauwazalne.
Co do testow danego modelu w listopadzie to nie widze tego
namor pisze:Statystyka to potęga i dzięki niej mamy prognozy pogody, i gdybym się na niej oparł czytając forum nie kupiłbym Varial X 9m gdyż jest dla mnie za szybki. Dlatego mam wątpliwości czy szybka latawka jest lepsza dla początkującego.
Raven2kx pisze:Bardzo proszę o Wasze opinie na pytanie z tematu.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
JanuszD pisze:Fordon pisze:Moim latawcem na poczatek czy jak kto woli dla poczatkujacego byl stary C-Shape z 2006 roku. Dalem rade sie nauczyc? Dalem.
I tu jest chyba sedno, nie uwazasz, ze C-Shape z 2006 i C-Shape powiedzmy 2012-2013 o jednak zdecydowanie inna konstrukcja?
Fordon pisze: Chodzi o to, ze na starej, kiepskiej konstrukcji ja dalem sie rade nauczyc, a skoro ja dalem rade sie nauczyc to kazdy spokojnie da rade na RPM a nawet i Fuel`u, bo sa jednak o wiele latwiejsze w porownaniu do starego Takoon`a. Tylko po co brac Fuel`a ktory jest trudniejszy od RPMa i znowu po co brac RPMa skoro jest trudniejszy od Rally? RPM jest szybszy, mniej wybacza bledy, jest raczej dla sredniozaawansowanych niz dla poczatkujacych. Mozna sie na nim nauczyc, tak samo jak mozna sie nauczyc na Fuel`u czy na Takoon Skoop 2. Tylko przyjemnosc, prostota, szybkosc i latwosc nauki juz zupelnie inna. Poza tym Rally nada sie nie tylko do nauki i na poczatek, ale i posluzy na dluzej, potem tez bedzie dawal frajde.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość