Flysurfer - BOOST - nowa linia latawca pompowanego

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post20 mar 2015, 18:23

Parę ujęć z lądu i śniegu :-)

phpBB [video]

phpBB [video]

Kusy
Deska: FLYRADICAL / RACE
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post28 mar 2015, 18:32

Mega dobry edit z udziałem BOOST'a :thumbsup:

phpBB [video]

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post13 kwie 2015, 22:27

Jeśli ktoś ma ochotę oblatać nowy produkt Flaja na półwyspie, niech skrobnie do mnie wiadomość.
Mam 3 sztuki do testów w rozm. 9m/11m/13m

Obrazek

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2015, 21:21

Jeśli mam być szczery, ten laawiec przypomina mi ( przynajmniej kształtem ) Crossbowa z 2006 r...rozumiem że ma być boost ale ten etap rozwoju kite też już minął i są konstrukcje noszące lepiej i przyjemniej od klasycznych bow.

A tak już zupełnie szczerze to ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o niemieckiej firmie która przez X lat (?) przekonywała wszystkich z uporem lepszej sprawy że na wodę najlepsze są powolne, ciężkie i niebezpieczne "komórY" a teraz nagle stara się być "pro" i "cool"...Z czym do ludzi panowie z FS, są firmy, a nawet modele latawców z dłuższą historią rozwoju niż pompowane flaje :wink: Nic dziwnego że zbiera się baty za hipokryzję.

Mimo wszystko powodzenia w temacie, z filmiku powyżej wnioskuję że niedługo powstanie również pompowany model dedykowany na snowkite ;) a może i na land...

Awatar użytkownika
Rhall

Post18 kwie 2015, 00:01

przemass pisze:Jeśli mam być szczery, ten laawiec przypomina mi ( przynajmniej kształtem ) Crossbowa z 2006 r...rozumiem że ma być boost ale ten etap rozwoju kite też już minął i są konstrukcje noszące lepiej i przyjemniej od klasycznych bow.

A tak już zupełnie szczerze to ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o niemieckiej firmie która przez X lat (?) przekonywała wszystkich z uporem lepszej sprawy że na wodę najlepsze są powolne, ciężkie i niebezpieczne "komórY" a teraz nagle stara się być "pro" i "cool"...Z czym do ludzi panowie z FS, są firmy, a nawet modele latawców z dłuższą historią rozwoju niż pompowane flaje :wink: Nic dziwnego że zbiera się baty za hipokryzję.

Mimo wszystko powodzenia w temacie, z filmiku powyżej wnioskuję że niedługo powstanie również pompowany model dedykowany na snowkite ;) a może i na land...

Jeśli mam być szczery, twój post (przynajmniej formą) przypomina mi wpis trolla. Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, komuś jeszcze się skojarzy z innym bowem i co z tego? Latałem i teraz latam na Booście w ramach testów (na które zapraszam) i ten bow, ani źle nosi, ani gorzej się prowadzi.
Uważam, że pod względem osiągów nie zostawia nic do życzenia. Ma sporą windę, przyjemny hangtime i idzie szybko do tego dysponuje pokaźnym zakresem wiatrowym, podobnie jak inne nowe konstrukcje. Może się spodobać amatorom lotów - oldschoolowych trików, typowym freeriderom, jak i rejsiarzom. Nie poleciłbym go stricte do wakestyle, a wave nie próbowałem. Trochę jeszcze na nim polatam i skrobnę jakąś recenzję.

Co do samego fs, nie wiem co żeś się tak napatoczył? Czyżbyś otrzymywał od nich listy z pogróżkami? Jeżeli marketing i reklamę traktujesz jako nakłanianie do latania na komórkach to masz słabą głowę. Gdyby konstrukcje komorowe były niebezpieczne, to pewnie zaniechano by ich produkcji lata temu. Masz jakiś dostęp do statystyk wypadków na LEI i komórkach? Jakoś speed gliderzy i paralotniarze latają na konstrukcjach bez "kondoma z powietrzem".
Z ciekawostek, pierwsze kroki na wodzie stawiałem na latawcu komorowym, który był ani powolny, ani ciężki, ani niebezpieczny. Żyję i mam się dobrze :)
Nie rozumiem, o co masz pretensję do firmy, która wychodzi do ludzi z szerszą gamą produktów? To źle, że prócz komorowców wprowadziła pompki? Wolałbyś by na rynku była tylko jedna pompka firmy x?
Wg mnie proces technologiczny stworzenia dobrego komorowca jest o wiele bardziej czasochłonny i droższy niż pompki.

Z czym do ludzi? Jeśli ma być pro i cool jak to określiłeś, to z dwoma modelami LEI: Cronix charakterystyka open-c oraz Boost o kształcie bow.
Które możesz przetestować na półwyspie i wypowiedzieć swoje zdanie bez hipokryzji.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2015, 10:00

Rhall pisze:
Jeśli mam być szczery, twój post (przynajmniej formą) przypomina mi wpis trolla. Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, i.

..Ty se &^%$ nie wycieraj UZNANYM modelem :lol:
najlepiej: z grubej rury - bełknąć marketingowo porównując na dzień dobry nieznaną Ładę do poszukiwanego na rynku drogiego Merca :thumb:
BRAŁVO :clap: :D

Przemass - wiesz po czym nowomodne forumowe fachury obecnie poznają Trolla?
po dacie rejestracji - dla przykładu ja ze swoim początkiem 2004 jestem TURBO trollem - Ty już tylko MEGA
( a tak naprawdę jestem KRYPTO trollem - bo mam konto 2003 , tylko haseł nie pamiętam , bo i maila tamtego nie mam..)

NOWOMODNA kite fachura ma zupełnie NOWATORSKIE od WSZYSTKICH :idea: "ciekawostki" :thumb:

Rhall pisze:Z ciekawostek, pierwsze kroki na wodzie stawiałem na latawcu komorowym, który był ani powolny, ani ciężki, ani niebezpieczny. .

:doh:

..Przemas, "hipokryto: :twisted: - do zo na wodzie, latajmy nisko na naszych staromodnych badziewkach :lol: KEEP LOW :thumb:

, gdyż na wysokie loty ..

Rhall pisze: to masz słabą głowę..
:lol: :lol:

..to akurat ostatnie CO bym o TOBIE, znając z wody kilkanaście? lat pomyślał :hand:

peace

ps: utrwalę TU - TE POMYSŁY :idea: żeby editów nie było :wink:

Rhall pisze:
przemass pisze:Jeśli mam być szczery, ten laawiec przypomina mi ( przynajmniej kształtem ) Crossbowa z 2006 r...rozumiem że ma być boost ale ten etap rozwoju kite też już minął i są konstrukcje noszące lepiej i przyjemniej od klasycznych bow.

Jeśli mam być szczery, twój post (przynajmniej formą) przypomina mi wpis trolla. Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, komuś jeszcze się skojarzy z innym bowem i co z tego? Latałem i teraz latam na Booście w ramach testów (na które zapraszam) i ten bow, ani źle nosi, ani gorzej się prowadzi.
Uważam, że pod względem osiągów nie zostawia nic do życzenia. Ma sporą windę, przyjemny hangtime i idzie szybko do tego dysponuje pokaźnym zakresem wiatrowym, podobnie jak inne nowe konstrukcje. Może się spodobać amatorom lotów - oldschoolowych trików, typowym freeriderom, jak i rejsiarzom. Nie poleciłbym go stricte do wakestyle, a wave nie próbowałem. Trochę jeszcze na nim polatam i skrobnę jakąś recenzję.

Co do samego fs, nie wiem co żeś się tak napatoczył? Czyżbyś otrzymywał od nich listy z pogróżkami? Jeżeli marketing i reklamę traktujesz jako nakłanianie do latania na komórkach to masz słabą głowę. Gdyby konstrukcje komorowe były niebezpieczne, to pewnie zaniechano by ich produkcji lata temu. Masz jakiś dostęp do statystyk wypadków na LEI i komórkach? Jakoś speed gliderzy i paralotniarze latają na konstrukcjach bez "kondoma z powietrzem".
Z ciekawostek, pierwsze kroki na wodzie stawiałem na latawcu komorowym, który był ani powolny, ani ciężki, ani niebezpieczny. Żyję i mam się dobrze :)
Nie rozumiem, o co masz pretensję do firmy, która wychodzi do ludzi z szerszą gamą produktów? To źle, że prócz komorowców wprowadziła pompki? Wolałbyś by na rynku była tylko jedna pompka firmy x?
Wg mnie proces technologiczny stworzenia dobrego komorowca jest o wiele bardziej czasochłonny i droższy niż pompki.

Z czym do ludzi? Jeśli ma być pro i cool jak to określiłeś, to z dwoma modelami LEI: Cronix charakterystyka open-c oraz Boost o kształcie bow.
Które możesz przetestować na półwyspie i wypowiedzieć swoje zdanie bez hipokryzji.

Awatar użytkownika
Rhall

Post18 kwie 2015, 11:29

Ziomek. pisze:..Ty se &^%$ nie wycieraj UZNANYM modelem :lol:
najlepiej: z grubej rury - bełknąć marketingowo porównując na dzień dobry nieznaną Ładę do poszukiwanego na rynku drogiego Merca :thumb:
BRAŁVO :clap: :D

Zacytuję siebie w całości.
Rhall pisze:Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, komuś jeszcze się skojarzy z innym bowem i co z tego?

Ważne jak latawiec lata, jak wygląda to drugorzędna sprawa. Z resztą X-bow ma batensy i więcej tub poprzecznych, bridle, bloczki, zaworki, materiał. To wszystko się też różni.
To że flaj wszedł w produkcję pompek nie znaczy, że produkuje w technologii z przed 10 lat :hand:
Przykład paru różnych Bow-ów:
Obrazek

Ziomek. pisze:Przemass - wiesz po czym nowomodne forumowe fachury obecnie poznają Trolla?
po dacie rejestracji - dla przykładu ja ze swoim początkiem 2004 jestem TURBO trollem - Ty już tylko MEGA
( a tak naprawdę jestem KRYPTO trollem - bo mam konto 2003 , tylko haseł nie pamiętam , bo i maila tamtego nie mam..)

..Przemas - do zo na wodzie, latajmy nisko na naszych staromodnych badziewkach :lol: KEEP LOW :thumb:

na wysokie loty ..

Rhall pisze: to masz słabą głowę..
:lol: :lol:

peace

Mógłbyś na dobrą sprawę nawet i być założycielem tego forum. Oceniam po treściach jakie ktoś weń przelewa.
Przelewacie we fs hejt dla hejtu, bo ich produktu, który to rzewnie krytykujecie w tym temacie nawet nie widzieliście na oczy.
I co to za argumenty? Bo flysurfer produkuje komorowce? Bo wszedł na rynek pompek?
I to wy siejecie zamęt nie mając żadnej styczności z produktem, porównując go do starych latawców.
To ma być dział recenzji i opinii? Litości - k..wa spece z obrazków.

..ale zaraz przecież reprezentujesz konkurencję, wszystko jasne :)

@Ziomek, @Przemass
Gdybyście chociaż na 5 minut weszli na latawkę, obejrzeli ją z bliska, dotknęli to bym się nie odezwał, przyjął krytykę.
Ale tak to :hand:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2015, 13:21

Kolego @Rhall, nie irytuj się tak, ani o moją głowę nie martw ;)

Forum jest od tego żeby wyrażać swoją opinię i ja moją wyraziłem - jest na rynku takie mnóstwo świetnych latawców ( nie-komórek ), uznanych firm które od lat budują swoją markę, również poprzez takie działania marketingowe jak organizacja zawodów, wspieranie teamów czołowych riderów etc. - że nie widzę sensu napychania kabzy panom z FS którzy wreszcie :pray: ogarnęli się że nikt (prawie :hand: nikt ) na ich latawcach nie chce latać. Widziałem Cronixa, przez półtora roku od kiedy powstał w 2 ( dwóch ) egzemplarzach, boost'a jeszcze nie widziałem i pewnie długo nie zobaczę - nie dziw się więc że o testy ciężko.

Samemu latawcowi ( pompowanemu ) nie mam wiele do zarzucenia, na pewno jednak, właśnie przez wzgląd na wcześniejszą hipokryzję marki nie będę przyklaskiwał ani achał lub ochał nad kolejną mniej lub bardziej udaną kopią Edge'a ( boost ) czy GP? ( Cronix ).

peace

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2015, 14:07

Rhall pisze:
Mógłbyś na dobrą sprawę nawet i być założycielem tego forum. Oceniam po treściach jakie ktoś weń przelewa.

To ma być dział recenzji i opinii? Litości - k..wa spece z obrazków.

..zbędnie się podkładasz - choćby z TEGO "obrazka" - pierwszy z brzegu "spec od obrazków" powie Ci , że co najmniej DWA :idea: z wymienionych przez Ciebie przykładów to NIE są BOWy :idea:
tylko STUPROCENTOWE :idea: DELTY
dla Twojej nauki, bo widać czerpiesz ją głównie z forum : BEST Kahoona (NIGDY BOWem nie była :idea: ) a i SS RALLY w niczym BOWa nie przypomina :wink:

Rhall pisze:Przykład paru różnych Bow-ów:
Obrazek

..specu od .. "przelewania opinii" :wink:
taki lajf , że jedni opinię tworzą - inni przelewają :wink:

peace

Awatar użytkownika
Rhall

Post18 kwie 2015, 16:14

Hehe, no przecież pisałem spece od obrazków. Po obrazku wiesz, jak latają, jakie mają osiągi, czy trwałość.
Nie rozdrabniam się na bow, delta, hybrydy, c-shape'y, czy open-c. Bo gdyby analizować obrazek, to prócz kajtów bow, doszukasz się hybrydy ;) patrz caba i best.
Trzymam się podziału na bow-y, do których wchodzi delta, potem hybrydy czyli mix bow'a i c-shape, ostatecznie na c-shape.

Tym sposobem Twoja kahoona dla mnie jest hybrydą delta, pasi?

Jest różnica między tworzeniem opinii opartej na teście/recenzji sprzętu, a wyssanej z palca, jak to czynisz.
W przeciwieństwie od Ciebie wziąłem te latawce na testy, żeby się przekonać i jak narazie nie "przelałem czyjejś opinii", nawet jeszcze nie wyraziłem własnej :)

airman
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2015, 18:22

Całkowicie się z wami zgadzam chłopaki (przemass, ziomek) - ja również jestem bardzo zły :wink: na Flysurfera, że tak późno wszedł w temat latawców pompowanych! A na poważnie - dzięki temu, że mamy bardzo duży wybór miedzy firmami, modelami jesteśmy w stanie - oczywiście jak tylko tego chcemy zakupić latawiec swoich marzeń, który w 100% spełni nasze oczekiwania. Trzeba tylko poświecić trochę czasu na testing - niemal wszyscy dystrybutorzy stwarzają taką możliwość ...
Pozdrawiam

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post19 kwie 2015, 19:18

airman pisze: jesteśmy w stanie - oczywiście jak tylko tego chcemy zakupić latawiec swoich marzeń, który w 100% spełni nasze oczekiwania.

ja już zakupiłem , cały set, kolejny sezon
wszystko dzięki FilipowiN :notworthy: :pray: który opacznie dał mi się karnąć w 2012 ..i tyle widział swoje latawce :thumb:
..a teraz pół Rewy na nich pływa..

peace

Borat z Kazachstanu
Deska: Brunotti
Latawiec: Nobile

Post19 kwie 2015, 21:39

przemass pisze:A tak już zupełnie szczerze to ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o niemieckiej firmie która przez X lat (?) przekonywała wszystkich z uporem lepszej sprawy że na wodę najlepsze są powolne, ciężkie i niebezpieczne "komórY" a teraz nagle stara się być "pro" i "cool"...Z czym do ludzi panowie z FS

jest na rynku takie mnóstwo świetnych latawców ( nie-komórek ), uznanych firm które od lat budują swoją markę, również poprzez takie działania marketingowe jak organizacja zawodów, wspieranie teamów czołowych riderów etc. - że nie widzę sensu napychania kabzy panom z FS którzy wreszcie :pray: ogarnęli się że nikt (prawie :hand: nikt ) na ich latawcach nie chce latać.

... na pewno jednak, właśnie przez wzgląd na wcześniejszą hipokryzję marki nie będę przyklaskiwał ani achał lub ochał nad kolejną mniej lub bardziej udaną kopią Edge'a ( boost ) czy GP? ( Cronix ).

...a później spakuję swoje zabawki i będę się bawił w swojej piaskownicy :snooty:
A na dodatek, na złość, odmrożę sobie uszy :evil:

airman
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2015, 10:49

Ziomek. pisze:
ja już zakupiłem , cały set, kolejny sezon
wszystko dzięki FilipowiN :notworthy: :pray: który opacznie dał mi się karnąć w 2012 ..i tyle widział swoje latawce :thumb:

peace

No i właśnie o to chodzi !!! Tobie podpasywał jeden model latawca, a komuś innemu po przetestowaniu podpasuje zupełnie inny - bo każdy ma swój styl !!!
Znam np. wielu chłopaków, którzy kupując całe sety latawców komorowych i wydając przy tym 2 razy więcej pieniędzy w porównaniu do pompek, są z nich mega zadowoleni i nie zamieniliby ich na inne...
Będąc ostatnio 2 tygodnie na Coche gdzie testowaliśmy Boosta, niektórym osobą nie przypadł do gustu, a kilku wprost przeciwnie i tu zapadły decyzje o wymianie całego setu np. z Northa na Flysurfera !!!
Obrazek

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post20 kwie 2015, 11:54

Ziomek. pisze:ja już zakupiłem , cały set, kolejny sezon

Ogólnie wszędzie na spotach nadmorskich w PL Airushy Razorów widać coraz więcej, ale po tym co (kogo) widziałem na nich w sezonie (np. na zatoce kaleczących skoki przez zenit), to jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że część z tych osób kupuje je, bo jest teraz taka "moda". Tzn. lekka moda na sprzęt dla prosów była od zawsze (pisałeś nawet o tym sam w odniesieniu do braku zainteresowania dechą NBL Nobila), ale oboje wiemy że są osoby, które pływają na nich bo widzą Ciebie (to co potrafisz i tu nie śmiem Ci niczego ujmować) i jeszcze kilku takich, którzy coś potrafią. Nic mi do tego, że ktoś woli się trochę pomęczyć na trudniejszym sprzęcie, zamiast wybrać deltę czy bowa, bo widzi jakie ziomek robi na Razorze cuda w Rewie. Ale pewnie jak by ziomek robił takie cuda na Flaju, to i kolejne pół Rewy by śmigało na Flaju :wink: A podejrzewam, że nawet i na tym Flaju coś by Ci tam wyszło podobnego do ostatniego filmiku z Kahooną, jak byś się na nim przepłynął ze 2-3 razy :)

Wróć do „Recenzje & Opinie”