przemass pisze:Jeśli mam być szczery, ten laawiec przypomina mi ( przynajmniej kształtem ) Crossbowa z 2006 r...rozumiem że ma być boost ale ten etap rozwoju kite też już minął i są konstrukcje noszące lepiej i przyjemniej od klasycznych bow.
A tak już zupełnie szczerze to ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o niemieckiej firmie która przez X lat (?) przekonywała wszystkich z uporem lepszej sprawy że na wodę najlepsze są powolne, ciężkie i niebezpieczne "komórY" a teraz nagle stara się być "pro" i "cool"...Z czym do ludzi panowie z FS, są firmy, a nawet modele latawców z dłuższą historią rozwoju niż pompowane flajeNic dziwnego że zbiera się baty za hipokryzję.
Mimo wszystko powodzenia w temacie, z filmiku powyżej wnioskuję że niedługo powstanie również pompowany model dedykowany na snowkitea może i na land...
Rhall pisze:
Jeśli mam być szczery, twój post (przynajmniej formą) przypomina mi wpis trolla. Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, i.
Rhall pisze:Z ciekawostek, pierwsze kroki na wodzie stawiałem na latawcu komorowym, który był ani powolny, ani ciężki, ani niebezpieczny. .
Rhall pisze: to masz słabą głowę..
Rhall pisze:przemass pisze:Jeśli mam być szczery, ten laawiec przypomina mi ( przynajmniej kształtem ) Crossbowa z 2006 r...rozumiem że ma być boost ale ten etap rozwoju kite też już minął i są konstrukcje noszące lepiej i przyjemniej od klasycznych bow.
A tak już zupełnie szczerze to ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o niemieckiej firmie która przez X lat (?) przekonywała wszystkich z uporem lepszej sprawy że na wodę najlepsze są powolne, ciężkie i niebezpieczne "komórY" a teraz nagle stara się być "pro" i "cool"...Z czym do ludzi panowie z FS, są firmy, a nawet modele latawców z dłuższą historią rozwoju niż pompowane flajeNic dziwnego że zbiera się baty za hipokryzję.
Mimo wszystko powodzenia w temacie, z filmiku powyżej wnioskuję że niedługo powstanie również pompowany model dedykowany na snowkitea może i na land...
Jeśli mam być szczery, twój post (przynajmniej formą) przypomina mi wpis trolla. Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, komuś jeszcze się skojarzy z innym bowem i co z tego? Latałem i teraz latam na Booście w ramach testów (na które zapraszam) i ten bow, ani źle nosi, ani gorzej się prowadzi.
Uważam, że pod względem osiągów nie zostawia nic do życzenia. Ma sporą windę, przyjemny hangtime i idzie szybko do tego dysponuje pokaźnym zakresem wiatrowym, podobnie jak inne nowe konstrukcje. Może się spodobać amatorom lotów - oldschoolowych trików, typowym freeriderom, jak i rejsiarzom. Nie poleciłbym go stricte do wakestyle, a wave nie próbowałem. Trochę jeszcze na nim polatam i skrobnę jakąś recenzję.
Co do samego fs, nie wiem co żeś się tak napatoczył? Czyżbyś otrzymywał od nich listy z pogróżkami? Jeżeli marketing i reklamę traktujesz jako nakłanianie do latania na komórkach to masz słabą głowę. Gdyby konstrukcje komorowe były niebezpieczne, to pewnie zaniechano by ich produkcji lata temu. Masz jakiś dostęp do statystyk wypadków na LEI i komórkach? Jakoś speed gliderzy i paralotniarze latają na konstrukcjach bez "kondoma z powietrzem".
Z ciekawostek, pierwsze kroki na wodzie stawiałem na latawcu komorowym, który był ani powolny, ani ciężki, ani niebezpieczny. Żyję i mam się dobrze
Nie rozumiem, o co masz pretensję do firmy, która wychodzi do ludzi z szerszą gamą produktów? To źle, że prócz komorowców wprowadziła pompki? Wolałbyś by na rynku była tylko jedna pompka firmy x?
Wg mnie proces technologiczny stworzenia dobrego komorowca jest o wiele bardziej czasochłonny i droższy niż pompki.
Z czym do ludzi? Jeśli ma być pro i cool jak to określiłeś, to z dwoma modelami LEI: Cronix charakterystyka open-c oraz Boost o kształcie bow.
Które możesz przetestować na półwyspie i wypowiedzieć swoje zdanie bez hipokryzji.
Ziomek. pisze:..Ty se &^%$ nie wycieraj UZNANYM modelem![]()
najlepiej: z grubej rury - bełknąć marketingowo porównując na dzień dobry nieznaną Ładę do poszukiwanego na rynku drogiego Merca![]()
BRAŁVO![]()
![]()
Rhall pisze:Tobie latawiec przypomina crossbowa z 2006, a mi przypomina Ozone Edge, komuś jeszcze się skojarzy z innym bowem i co z tego?
Ziomek. pisze:Przemass - wiesz po czym nowomodne forumowe fachury obecnie poznają Trolla?
po dacie rejestracji - dla przykładu ja ze swoim początkiem 2004 jestem TURBO trollem - Ty już tylko MEGA
( a tak naprawdę jestem KRYPTO trollem - bo mam konto 2003 , tylko haseł nie pamiętam , bo i maila tamtego nie mam..)
..Przemas - do zo na wodzie, latajmy nisko na naszych staromodnych badziewkachKEEP LOW
![]()
na wysokie loty ..Rhall pisze: to masz słabą głowę..![]()
![]()
peace
Rhall pisze:
Mógłbyś na dobrą sprawę nawet i być założycielem tego forum. Oceniam po treściach jakie ktoś weń przelewa.
To ma być dział recenzji i opinii? Litości - k..wa spece z obrazków.
Rhall pisze:Przykład paru różnych Bow-ów:
airman pisze: jesteśmy w stanie - oczywiście jak tylko tego chcemy zakupić latawiec swoich marzeń, który w 100% spełni nasze oczekiwania.
przemass pisze:A tak już zupełnie szczerze to ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o niemieckiej firmie która przez X lat (?) przekonywała wszystkich z uporem lepszej sprawy że na wodę najlepsze są powolne, ciężkie i niebezpieczne "komórY" a teraz nagle stara się być "pro" i "cool"...Z czym do ludzi panowie z FS
jest na rynku takie mnóstwo świetnych latawców ( nie-komórek ), uznanych firm które od lat budują swoją markę, również poprzez takie działania marketingowe jak organizacja zawodów, wspieranie teamów czołowych riderów etc. - że nie widzę sensu napychania kabzy panom z FS którzy wreszcieogarnęli się że nikt (prawie
nikt ) na ich latawcach nie chce latać.
... na pewno jednak, właśnie przez wzgląd na wcześniejszą hipokryzję marki nie będę przyklaskiwał ani achał lub ochał nad kolejną mniej lub bardziej udaną kopią Edge'a ( boost ) czy GP? ( Cronix ).
Ziomek. pisze:
ja już zakupiłem , cały set, kolejny sezon
wszystko dzięki FilipowiN![]()
który opacznie dał mi się karnąć w 2012 ..i tyle widział swoje latawce
![]()
..a teraz pół Rewy na nich pływa..
peace
Ziomek. pisze:ja już zakupiłem , cały set, kolejny sezon
..a teraz pół Rewy na nich pływa..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości