North vegas, ozone c4 czy cabrinha chaos 2013

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Malaga
Deska: Team Series
Latawiec: NKB Vegas
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2015, 14:45

Osobiscie plywam na 12 vegasikuz 2013 roku, powiem Ci latawiec marzenie, na poczatki UH jest świetny.
Czucie na barze tez przemawia na jego korzyść, o popie sie nie wypowiem bo technicznie nie wykorzystuje 100% tego latawca. Jesli jest jak mowisz i zajawka na Uh Ci się wkręciła Vegas. Latawiec bardzo szybki nawet jak na 12 m. Pływałem na C4, jakos mi nie poszedł ten latawiec, jak i sam bar ozone'a.

Pzdr

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2015, 23:48

Malaga pisze:..latawiec marzenie, na poczatki UH jest świetny. Jesli .. zajawka na Uh Ci się wkręciła Vegas. Latawiec bardzo szybki nawet jak na 12 m.

..zgadzam się , że Vegas jest szybki..ale to akurat W OGÓLE nie jest pożądana cecha przy UH :hand:

peace

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post27 kwie 2015, 11:14

Ziomek. pisze:
Malaga pisze:..latawiec marzenie, na poczatki UH jest świetny. Jesli .. zajawka na Uh Ci się wkręciła Vegas. Latawiec bardzo szybki nawet jak na 12 m.

..zgadzam się , że Vegas jest szybki..ale to akurat W OGÓLE nie jest pożądana cecha przy UH :hand:

peace

Nie 2015. Ten w inicjacji skrętu jest imho wolniejszy niż razor w tym samym rozmiarze i na tych samych ustawieniach (waski bar, szybko na tipach).

Tego 2013 też da radę nieco spowolnić - na wąski bar i 'cieżkie na barze - wolne' na tipach. Ale kajt tak czy siak jest dosyc szybki.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 11:33

Wrogu pisze:
Nie 2015. Ten w inicjacji skrętu jest imho wolniejszy niż razor w tym samym rozmiarze i na tych samych ustawieniach (waski bar, szybko na tipach).

.

..aż się nie chce wierzyć , by było to możliwe :hand:

peace

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 11:34

Wrogu pisze:

.

peace

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 12:11

Ziomek. pisze:
Wrogu pisze:

.

peace

Prawdą jest to co pisze wrogu, testowane wielokrotnie :thumb:
btw. Ziomku nie ukrywam że twojej recenzji vegasa 2015 jestem ciekaw najbardziej, popływaj na barze wakestyle 5linek jak i 6linek ( hadlow setup), praktycznie każdy teamrider northa używa tego wąskiego baru do vegasa a nie jak dotychczas baru 5th element a różnica jest znacząca :hand:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 15:51

Kubs0n pisze:btw. Ziomku nie ukrywam że twojej recenzji vegasa 2015 jestem ciekaw najbardziej, popływaj na barze wakestyle 5linek jak i 6linek ( hadlow setup), ..

chętnie sprawdzę przy okazji, ktoś ma w okolicy takiego?
jak widziałem w RPA Team Northa na nich ..to "działały" :hand:

peace

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post29 kwie 2015, 01:08

Ja chętnie użyczę, ale samej latawki. Podpięty jestem na 5th elemencie. Latałem trochę na V2014 i w zestawieniu z moją 2015 faktycznie był szybszy i lżejszy na barze. Chociaż jak zainicjuje się skręt, ciut więcej siły i ciśnie do ciasnego loopa. Ciekaw jestem bardzo niskich v i 6 linek. Nawet na elemencie mi nie szarpie i nie wadzi, ale też znowu nie sądzę pro trików :)

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post29 kwie 2015, 12:55

Jest duza roznica w Vegas 2015 jak juz wsadzisz na low Y (nawet na pieciu linkach). Przy czym jezeli nie zamierzasz wchodzic w 6 linek (hadlow setup) to lepiej kupic dowolny inny brak piec linkowy (np. Airush AP BAR 2015) i zaoszczedzic dosyc duzo PLNow :-)

Na 6 linkach latawiec jest duzo ciezszy na barze i daje duzo wiecej mocy i praktycznie nie ma roznicy przy odpuszczonym/zaciagnietym barze. Dla jednych to moze byc plus dla innych minus. Dla mnie to jest minus bo traci troche dolnego zakresu i jak mocniej przywieje to ciezko zejsc z wody z takim latawcem jak jest wiekszy kawalek do pokonania pieszo po ladzie :P Nie testowalem leashowania na szesciu linkach ale wydaje mi sie ze jest to duzo bardziej niezawodne na pieciu.

Pzdr.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2015, 13:09

ss7pro@gmail.com pisze:
Na 6 linkach latawiec jest duzo ciezszy na barze i daje duzo wiecej mocy i praktycznie nie ma roznicy przy odpuszczonym/zaciagnietym barze. Dla jednych to moze byc plus dla innych minus. Dla mnie to jest minus bo traci troche dolnego zakresu i jak mocniej przywieje to ciezko zejsc z wody z takim latawcem jak jest wiekszy kawalek do pokonania pieszo po ladzie :P

Pzdr.

to trochę nienajlepsze cechy :?

peace

ss7pro@gmail.com

Post30 kwie 2015, 21:06

Ziomek. pisze:
ss7pro@gmail.com pisze:
Na 6 linkach latawiec jest duzo ciezszy na barze i daje duzo wiecej mocy i praktycznie nie ma roznicy przy odpuszczonym/zaciagnietym barze. Dla jednych to moze byc plus dla innych minus. Dla mnie to jest minus bo traci troche dolnego zakresu i jak mocniej przywieje to ciezko zejsc z wody z takim latawcem jak jest wiekszy kawalek do pokonania pieszo po ladzie :P

Pzdr.

to trochę nienajlepsze cechy :?

peace

Dla ludzi pływających 4fun raczej tak :) Ale w innym wątku TrueKejner pisze ze chciałbym mieć takiego kite który zawsze daje full power :p Widocznie zawodnika takie cos pasuje :p

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2015, 21:29

Ziomek. pisze:
Kubs0n pisze:btw. Ziomku nie ukrywam że twojej recenzji vegasa 2015 jestem ciekaw najbardziej, popływaj na barze wakestyle 5linek jak i 6linek ( hadlow setup), ..

peace

Od 2 dni na dradze można było się karnąc na Vegasie 2015 odpowiednio na 14,5m 13m i 10m na barze wakestyle z niskim Y :thumb: prawdopodobnie w sobote również będzie okazja

ss7pro@gmail.com

Post01 maja 2015, 13:54

Kubs0n pisze:
Ziomek. pisze:

peace

Od 2 dni na dradze można było się karnąc na Vegasie 2015 odpowiednio na 14,5m 13m i 10m na barze wakestyle z niskim Y :thumb: prawdopodobnie w sobote również będzie okazja

Chlopaki z VegasTeam71 siedza na dradze :-)

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post01 maja 2015, 14:22

Kubs0n pisze:
Ziomek. pisze:

peace

I jak wrażenia?

Ziomek co masz na myśli "działały"?

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post01 maja 2015, 14:44

jedi1 pisze:
Ziomek co masz na myśli "działały"?

..jak coś działa to jest OK
ja osobiście LUBIĘ jak coś działa :thumb:
jak działa słabo - to forum nie lubi .. mnie :lol:

chłopaki wyglądali jak z przeciwnego obozu od Flajserfera Boosta - wyglądało, że Vegasy im nie przeszkadzają w pływaniu :thumb:

pace

Wróć do „Recenzje & Opinie”