lockin pisze:Fajnie by było, miałbym rozgrzewkę przed Świnoujściem

Prawie zapomniałem że miałem coś napisać
Specem od wyjazdów na północ to raczej nie jestem ale byłem przez kilka dni w zeszłym roku w Świno i przez kilka dni w Wolinie więc coś tam popływałem
W Świnoujściu pływałem tu, a raczej parkowałem tu.

To z prawej to darmowy parking tuż przy spocie obok wiatraka, pływałem tam przy E i NE, jest tam wtedy flat i dość nierówny wiatr, fala jest jak wypłyniesz za wejście do portu ale i tak lipna. Przy NE i E uważaj na wchodzące do portu promy, zwłaszcza te wysokie. Jakieś 30m za promem wiatr zdycha do zera i wszystko co w powietrzu spada jak liść do wody. Jest tam też podobno super (robi się też fala) przy N i NW. Bardzo szeroka plaża, na której w zeszłym roku była wydzielona strefa na kite, uważaj na muszle bo można pociąć nogi a co gorsza tubę w latawce.
To z lewej to płatny parkin ( na pewno w lipcu/sierpniu) tuż przy ostatnim zejściu na plażę po polskiej stronie. Jak dla mnie to przy E, NE i N było tam genialnie, wiatr o wiele równiejszy niż przy wiatraku no i ta fala

, plaża szeroka i 100m w lewo w stronę Niemiec praktycznie pusta bez plażowiczów.
Przy SW i W pływałem jeszcze tu

dojazd z miejscowości Wolin. Przy silnym wietrze robi się spora fala, jak jest zmienny kierunek to jest mega czop. Płycizna na jakieś 70-100m od brzegu, jak wieje to pewnie zawsze ktoś tam jest. W podobno wchodzi na Bałtyk na zachodnią część Dziwnowa ( nie ma falochronów).
Przy E/NE pływałem w Karshagen.

zaznaczyłem płatny parkin jakieś 100m od brzegu. Ciekawy spot, jest tam jakieś 200m od brzegu mielizna, a pomiędzy mielizną a brzegiem płytka na 30/50cm woda co powoduje całkowity flat a jak zrobisz kilka halsów za mieliznę to jest fajna fala. Po drodze masz jeszcze Uckeritz ale tam nie pływałem ale jest Tu kilku Fanów tamtych terenów więc pewnie coś napiszą
Przy N/NW pamiętaj jeszcze o słynnym i ulubionym przez niektórych Międzywodziu. Przy S i SE masz pływanie na Karsiborze tak że rejony Świnoujścia ogarniają każdy kierunek więc jak tylko będzie coś wiać to pewnie popływasz