Jutro koncze sezon snowkite:(

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2006, 00:04

Jutro jade zakonczyc sezon snowkitowy na Feldbergu http://www.kiteschule-skywalker.de/ . Prognozy na jutro sa obiecujace i szkoda przegapic okazje bo w srode wracam na stale do kraju.
Jak by ktos byl to latam na zoltym FS Spirit :D
No a niedlugo czas poraz pierwszy zejsc na wode.Juz sie nie moge doczekac 8)

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2006, 00:07

A co w Feldbergu kończy się śnieg :?:

powiedz mi ile masz km z Brzegu Dolnego na tą miejscówkę?

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2006, 00:10

Z Brzegu Dolnego to bedzie jakis 1000 km :shock:
Z pod Karlsruhe gdzie mieszkam to jakies 200km czyli ok 2h 15 min jazdy.
A snieg sie konczy bo 3 tyg temu bylo jeszze ponad 4m a zostalo 50- 100 cm.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2006, 11:42

No i po sezonie :( Moze uda jeszcz mi sie po powrocie do Polski wyskoczyc do Zielenca ale wszystko od pogody zalezy.Wczorajszy wyjazd moge zaliczyc do udanych.Od samego do rana do ok 12 wiatr byl ok wiec smigalem na 10m FS.Wychodzily piekne skoki z ladowaniem bywalo roznie.Jedno ladowanie moglo sie skonczyc fatalnie jak nie tragicznie gdyby nie kask.Podczas skoku obrocilo mnie(a wcale tego nie planowalem) i wyladowalem tylem na nartach, dodatkowo bylo jeszcze z gorki.W tym momencie scielo mnie z nog i przyp........m tylem glowy o twarty zmrozony snieg.Przez sekunde czulem sie jak w Seksmisji.Ciemnosc widze ciemnosc, ciemnosc widze.Gdyby nie kask to nie wiem jak by sie to skonczylo.Inny skok mogl zakonczyc sie ladowaniem na drzewie wiec darowalem juz sobie skakanie w tym miejscu i przenioslem sie na inne.Po 12 zaczelo wiac coraz mocniej wiec spakowalem Spirita i wyciagnolem 5,5 Radsailsa.Ten to dal mi popalic a wszystko spowodowane bylo bardzo silna wiosenna termika lub jak kto woli szkwalami .Z 10 kts robilo sie nagle 25.Latawiec skladalo w kawal szmaty by potem otworzyl sie i wystrzelil mnie w kosos.Po jakims czasie nie mialem juz sily na ta walke.Ponadto skoki wychodzily cos za wysokie jak na 5,5 m latawca wiec odpuscilem.Pozatym duzo ludzi zaczelo sie skladac.Zostali tylko twardziele na BOWach.Przy gornej stacji wyciagu zagadal do mnie kolo ktory prowadzi szkolenia snowkite.Adres szkoly wyzej.Pogadalismy o pierdolach i mowi zeby wpasc za tydzien bo jest Kajt festiwal.Mowie mu ze chetnie ale w srode wracam do Polski a on nagle po polsku" To ty z polski jestes? :D "
Jak sie okazalo Krzysiek na dodatek ziomal z Wroclawia zalozyl sobie szkole i uczy Niemcow smigac na kajcie.Szkoda ze tak pozno sie poznalismy bo zaproponowal mi prace w swojej szkolce na weekendy.Wyzej podany adres to jego szkolki. Swiat jest bardzo maly :D
Moj pierwszy zimowy sezon moge zaliczyc jako udany jak nie zajebisty.Smigalem praktycznie co tydzien.Dodatkowo w tygodniu jezdzilem na czyms takim http://www.doomwheels.com/articles/buildwod.php Do wszystkiego doszedlem sam w pelni swiadomy zagrozen i niebezpieczenstw.Pomoglo mi w tym napewno 10 letnie doswiadczenie paralotniowe. Oczywiscie nie neguje tutaj szkolen itd. i nie namawiam do do samodzielnej nauki..Poprostu znam siebie i swoje mozliwosci.
No a juz niedlugo czas na wode :lol:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2006, 12:32

Fajna relacja !
w ogóle miejscówka z tą latarnią :?: :wink: czy co to jest też meeeega wygląda :) Aż sie chce tam pojechać w przyszłym roku :D

pozdrawiam ! eska.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2006, 12:58

Generalnie bardzo polecam ten spocik.Miejsca jest duzo, teren nie jest jednolity(spot jest w ksztalcie siodla) dodatkowo widok na Alpy od Zugspitze po Mt.Blanc .Rewelka.No i jest gdzie poszusowac www.liftverbund-feldberg.de/
. Jesli chodzi o przyszly rok to Krzysiek mowil ze nie wie jak bedzie z pozwoleniem.Jest to teren parku krajobrazowego.A wiadomo ze Niemcy to kraj policyjny i tu trzeba miec zezwolenie na wszystko.Jedyny problem to odleglosc .Odemnie z Brzegu lub z Wrocka to jakies 1000 km :(

Wróć do „Snowkiting Forum”