Poznań na MIEDWIE!! będzie dobra zabawa i testy Petera Lynna

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post21 maja 2006, 21:20

Wielkie dzieki dla Bobiego i Jastrzebia za ratunek :!: :beer: Akcja byla profi :twisted:

bobi92
Kontaktowanie:

Post21 maja 2006, 22:16

rolnik pisze:Wielkie dzieki dla Bobiego i Jastrzebia za ratunek :!: :beer: Akcja byla profi :twisted:
Prosze bardzo polecam sie na pszyszlosc :) . Tylko szkoda ze nikt mnie nie zlapal przed walnieciem w kampera :oops:

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 01:24

bobi pisze:Tylko szkoda ze nikt mnie nie zlapal przed walnieciem w kampera :oops:

Całe szczęście, że kamper cały... :D

ps
Co do miejscówki to powiem wam, że jest to Zachodnio-pomorski Hell :!:
Warunki wyśmienite, mielizna daleko wysunięta w jezioro (jest gdzie pływać), atmosfera i towarzystwo pierwsza klasa :!:
Szkoda że tylko obserwowałem, a nie korzystałem z uroków... :cry:
I co ważne z Poznania jest tylko 200km :!: (czyżby zawiązywała się wielkopolska kite-owa mekka :?: :D )

Andrzej dzięki za zaproszenie...skorzystamy z niego jeszcze nie raz (mam nadzieję, że jest wielokrotnego użytku... :D )

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 01:44

No problemo Rolnik 8)
Ciekawe czy wiesz ze za wczesnie sie zwinales w niedziele. Po g. 15 dawalo rowne 20 wezelkow a Bobi trzaskal mega loty (tym razem z dala od przyczep;) . Chwile wczesniej tez poleciaaaalem kilka razy :twisted:

Weekend super udany, imprezka przednia!
Co do testow - sprobowalem 16 m Venoma II. Za slaby ze mnie zawodnik zeby pisac recenzje, ale moge powiedziec ze podobala mi sie jego stabilnosc, ladne odpuszczanie szkwalow, ciag do gory i same skoki - bardzo latwe i mieciutko ladowane. Jak na szesnastke, potrzebowalem dosyc sporo wiatru zeby dobrze poplynac, ale to pewnie z braku umiejetnosci...

Dzieki i Pozdro dla calej Ekipy!

toomaj
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 08:32

Jastrzab faktem jest ze PL maja nieco gorszy dol niz pompowance, sam sie o tym przekonalem i trzeba bardziej pracowac przy dolnych zakresach zeby z wydobyc z nich moc. Przy nieco wiekszym wietrze od ich minimum baardzo ladniutko ciagna, no i tak jak wszyscy tu pisza ciag w gore swietny i mieciutkie ladowania.
Gora za to duzo lepsza niz w pompowancach

Mozna juz conieco powiedziec i o wstawaniu z wody - najpierw utopilismy z sebastianem vortexa 14m - ten najlatwiej ma wstawac z wody - no i faktycznie - Seba byl pierwszy raz na wodzie i to on byl wpiety a ja asekurowalem go z tylu i podpowiadalem "ktora linke ciagnac" - latawiec poszedl bez problemu w gore, nawet mimo tego ze "przewinal sie lezac na wodzie"

Jak osobiscie zwodowalem przy dosc silnym juz wietrze Venoma 16m to okazalo sie ze jeszcze brakuje mi nieco praktyki. Za pierwszym razem poszlo super gladko - chwilunia i kite w powietrzu. Za drugim meczylem sie ladnych pare minut zanim udalo mi sie go wystartowac, ale dalem rade :idea: . Przy okazji przetestowany zostal fakt, ze nie biora wody.

Jak latawka laduje na krawedzi natarcia przewracam go przy pomocy przednich linek na plecy. Sprzet ustawia sie w pozycji wyjsciowej do startu "tip on tip". Potem ogolna zasada to ciagnac tylna linke "tipa" lezacego na wodzie. Jeszcze brakuje mi nieco praktyki w koncowej fazie. W kazdym razie latawce wstaja z wody bez wiekszych problemow. Aha dodam ze jak walczylem z ta 16 to byla juz nawet przewinieta i rowniez na "lewej stronie" mimo to tak sie potem uklada ze odwija sie i startuje ok.

W sumie zastanawiam sie i musze wyprobowac czy PL jest w stanie zrobic odwrotny start :idea: . Zaczalem sie nad tym zastanawiac bo: jak sie przeciagnie za bardzo power na tasmie w stosunku do wiejacego wiatru, to po sciagnieciu za bardzo krawedzi splywu latawiec zaczyna delikatnie opadac do dolu - tak jakbysmy zaciagali hamulce w zwyklej komorce.

Nigdzie nie wyczytalem jeszcze o takiej mozliwosci (www.arcusers.com), ale trzeba to wyprobowac :idea:

Gość

Post22 maja 2006, 08:48

Tak wiem o 8 sek lotach Bobiego ale ja mialem naprawde dosyc gdzie fotki ?Pozdro rolnik

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 10:30

Co do PL to tez probowalem swoich sil i umiejetnosci (mizernych) na Venom II 16m,niestety o ciagu w gore skokach nie moge nic powiedziec,ale co do stabilnosci to juz sporo.Jak dla mnie jest to super kajt do nauki,przy "powrotach" z buta,nie trzeba sie tak skupiac na kajcie tylko mozna spokojnie wracac,wydaje mi sie tez ze jest dosc szybki..ale nie jestem specem,wiec tylko tak mi sie wydaje 8)
Ogolnie,bardzo fajny sprzet i mozna na nim niezle wymiatac,co niektorzy to udowodnili...
A tak wogole to super miejsce,ludzie,atmosfera...ekstra... :twisted:
Ps.Wielkie dzieki Preston!!

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 10:58

pitoo pisze:Andrzej dzięki za zaproszenie...skorzystamy z niego jeszcze nie raz (mam nadzieję, że jest wielokrotnego użytku... :D )

Zaproszenie jest dozywotnie :!: Ja też wam chłopaki dziekuje za tak liczne przybycie, mam nadzieje że nie raz jeszcze :)

Co do kite mekki to ona już od dawna tam istnieje :wink: tylko was jakoś tam brakowało , ale wierze że nadrobicie straty :idea:

Niebawem na kite-planet.pl pojawi sie mala recenzja z tego week-endu poparta fotkami - zapraszam.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 11:37 przez andrek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
B-rider
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 11:22

Dzieki wielkie za rewelacyjna organizacje zlociku.
Chlopaki, naprawde dobra robota.

Warunki wiatrowe przednie - moze poza elementami deszczu.
Ale to zostaje do dopracowania na raz kolejny :lol:

Mily czas i mega wysokie loty

Pozdr.
Grzegorz

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 11:23

Bylo ekstara! Impreza w tramwaju super :D Z fotkami u mnie krucho, ale cos tam z cam dorzucam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdr

bobi92
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 21:06

Anonymous pisze:Tak wiem o 8 sek lotach Bobiego ale ja mialem naprawde dosyc gdzie fotki ?Pozdro rolnik
Loty to ja mialem po walnieciu w przyczepe ale nie 8 sekundowe tylko dlusze . ale loty o mialem mocne ciagnelo w kosmos :). Szkoda ze prognoza na ten weeken sie kapcila ale badzmy dobrej nadzieji ze sie zmieni :( :twisted:

andrek
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 21:23

bobi pisze: Loty to ja mialem po walnieciu w przyczepe ale nie 8 sekundowe tylko dlusze......

o przepraszam to nie byla przyczepa :wink:
tylko ten z lewej

Obrazek

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 21:39

Nie ma co sie dolowac, do weekendu daleko i prognozy zmienia sie jeszcze 5 razy.
Ale za to jutro bedzie pieknie :D
Wybiera sie ktos?

Pzdr.

andrek
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 21:44

JastrząB pisze:Nie ma co sie dolowac, do weekendu daleko i prognozy zmienia sie jeszcze 5 razy.
Ale za to jutro bedzie pieknie :D
Wybiera sie ktos?
Pzdr.

no ja z rolnikiem raczej (bo jeszcze nie jest pewne) bedziemy , ale tak po 9 rano, a ty :?:

Awatar użytkownika
JastrząB
Kontaktowanie:

Post22 maja 2006, 22:05

Ja z przyjemnoscia sie pojawie, o ile bedzie transport.
Kube probuje namowic ale jakos taki malo chetny ostatnio, a to zajety, nie moze plywac za dlugo bo raczki bola, itd... :wink:
Nic wiecej nie napisze bo sie zdenerwuje jeszcze i mnie wiecej nie zabierze :lol:

Pozdro i Do zobaczenia na wodzie (hope so!)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”