Doradzi mi ktoś mądrze w zakupach ? Mam Waroo 13 z 2007 . Pływam ogólnie mało jak wielu ludzi którzy mają rodziny . Myślę nad zakupem:
1. Lithium 9 2017 i 12 2016 z barem za 6400 lecz nie wiem czy jest sens tyle kasy wywalać jeśli mało pływam a 9m to już tak zapobiegawczo bo prawie nigdy takiego wiatru na śródlądziu nie ma , na Helu jestem raz na rok ale mam plan resztę życia spędzić na wycieczkach kajtowych bo mam już 41 więc chce robić to co lubię
2.Switchblade 2014 po małej naprawie poszycia , reszta OK , z barem 2016 1950pln + do tego Lithium 12 2017 za 3300 i używać razem z barem Cabrihny
3. Zostać przy starym Waroo który jest w bdb stanie i dokupić tylko tego SB z barem którego też moge używać z Waroo ?
4. Eleveight PS 8 i 12 , nówki z barem za 6800 od dystrybutora , tu mam obawy czy da się to kiedyś odsprzedać bo to nowa marka więc nie wiadomo.
Za tydzień lecę na Maltę więc na coś muszę się zdecydować , w ostateczności polecę z moim eksponatem który póki co działa niezawodnie czego nie mogę powiedzieć o Turbinie 2016 17 w której po jednym pływaniu końcówka żebra się rozpruła i wylazł balon po czym pękł no ale powiedzmy że za mocno napompowałem , takie przyzwyczajenie z Waroo
Żona mówi bierz te Lithiumy bo świeże i takie ładne niebieskie

a ja sam już nie wiem .