AlMastar pisze:czy coś się zmieniło w sprawie woo vs piq vs xensr ?
bo moje zamówienie Xensr 3D (czy tam 2 .0) utknęło, już od 6 miesięcy nie mogą mi go wysłac i zastanawiam się który z dwóch pozostałych czujników kupić - jakieś przemyślenia ?
Ja używam piq od roku. Więc opinie i przemyślenia mam takie :
1. bateria trzyma na ok 6-7h pływania, w niskich temp o dziwo tylko nieznacznie spada.
2. świetna według mnie aplikacja na androida
3. łatwe zgrywanie co trwa z 10s a wiem że niektórzy w woo mają z tym problem
4. dużo danych do analizy i porównań, historia wszystkich zapisanych sesji dostępna cały czas przez aplikację
5. pomiary są dokładne, ale też zdarzają się wyniki błędne podobnie jak i w woo o czym było pisane w innym wątku
6. łatwo można dodać spot, którego nie ma na liściem, wystarczy wysłać wiadomość z aplikacji i dodają spoty, nawet nietypowe
7. po kilku miesiącach od wdrożenia uruchomili ranking, który można dzielić według lokalizacji: global, kraj, spot, koledzy i czasowo: od początku aplikacji, wczoraj, w tym miesiącu, w tym roku i wybrany okres.
więc sporo plusów ale....
ale nadal trochę mało posiadaczy piq w Polsce. Przy ostatnich orkanowych warunkach były tylko dwa wyniki, mój i kogoś z Polski kto pływał w Barra Grande (niem mam pojęcia gdzie to). I w międzyczasie pojawiła się lista z woo i z Polski było kilkanaście wyników. Jak w tym momencie damy Polskę przez ostatni miesiąc mamy 7 wyników z czego 3 uzyskane poza granicami naszego kraju. Na tle innych nacji z Europy wygląda to słabo. Francja 250, Niemcy 60, Anglia 30, Dania 30 itd., razem w tym miesiącu 680 wyników z czego nie są to wszystkie sesje, tylko te najlepsze poszczególnych osób w tym miesiącu. Wyników woo w Polsce raczej jest sporo więcej, dlatego miałem przez chwilę myśli żeby przesiąść się z piq na woo, ale jeszcze poczekam i liczę że aktywność Polków w piq wzrośnie

w woo podoba mi się jeszcze ten "marketing" w podsumowaniu sesji, czyli np. sumą skoków przeskoczyłeś dzić jakąś tam wieżę, lub most, albo swoim najlepszym dziś skokiem przeskoczyłeś samolot, merketing ale fajny, wesołe porównania