W DZIALE SPOTY ..szeroko opisana ŁEBA!!!!!!!!! pozdro.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
CAUTION KITES POLSKA!!

Post25 kwie 2004, 21:06

w dziale SPOTY ..bardzo szeroko i mam nadzieję zachecająco opisana ŁEBA!!!!! jedno z najbardziej zajebistych miejsc nad Polskim morzem do Windsurfingu i Kitesurfingu ..Polecamy!!

miszcz

Post27 kwie 2004, 11:06

siema ...Fajnie że ktoś dał taki szeroki opis ŁEBY..zawsze myślałem, że warto by byo tam pojechać na wakacje..teraz jestem 100% przekonany , że warto tam siedzieć i pływać..najlepiej z tego wygląda.!

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post27 kwie 2004, 15:02

Chyba sie troszkę niezdrowo tą okolicą podniecacie. Pamiętajcie że aby pływać na Łebskim, to trzeba kawałek ok.5km (dokładnie nie pamiętam)podjeżdżać autem na łąki, na których nic nie ma oprócz paru krów. Woda w jeziorze jest mętna i mniej zdrowa od moczenia się w solance (o dziwo kajtowi bardziej to pasuje).
Natomiast otwarte morze jest takie samo wszędzie, głębokie i zimne.
Oczywiście dochodzi tamtejsza termika raczej 3-4 niż 5B, która czasami wygasa kompensowana wiatrami znad zatoki puckiej :wink: .

Caution!

Post28 kwie 2004, 01:58

igor..
spędziłem w Łebie połowe życia pływając na desce . wszystkie sezony od 1995 po 50 dni..więc chyba wiem o czym mówie:) kiedys były takie sezony że na morzu było 10 dni z wiatrem 4B ...a na ŁEBSKU może 10 dni w sezonie nie wiało..
..termik na jeziorze ŁEBSKU nie może sie kompensowac z jakimś wiatrem z zatoki , bo poprostu jest inna geneza tego wiatru!!termik na ŁEBSKU powstaje przez nagrzanie się ruchomych wydm , które mają olbrzymią powierzcnię (biegną wzdłuż całego jeziora)...wiatr powstaje z różnicy temperatur pomiędzy wydmami i jeziorem lub cieplejszym (bo płytszym i zamknietym) jeziorem a zimniejszym morzem, ...ma siłę prawie zawsze 4B a często dochodzi do 15-18 węzłów! Na jeziorze im mocniej i dłużej (więcej dni pod rząd) świeci śłońce tym mocniej wieje (najlepsze termiki robią się w lipcu i na przełomie lipca i sierpnia, kiedy to na plaży B można się opalać , albo pływać jak ktoś chce na fwc ..z zaglem wielkości omegi:)

jeżeli chodzi o termiki na samym morzu to masz rację zazwyczaj są słabsze ..3-4b ..z zachodu ..często ..od godziny 11 ...i bryza popołudniowa ok 15-17..
ale jakoś nie zauważałem wspomnianej przez Ciebie kompensaty czegos z zatoki?:))..POZDRAwiam RESpecta!!!!

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2004, 12:44

Krótko mówiąc baza CAUTION będzie jednak w Łebie :D :idea:

Wróć do „Forum Główne”