jastrząb pisze:Wypowiedz nieco zawila, podobnie jak moj dylemat...
Pozdrawiam
10tki, ktora nie jest az tak fajna
wodzie wydaje mi się to awykonalne
MarioKite pisze:Mam Psycho3 13 i jestem zadowolony ze nie kupilem 10tki jako pierwszej.Waga najwazniejsza zeby dobrac rozmiar to jasne, ja waze 85 kilo do 87.Jak sie rozwiewa to juz zaczynam plywac i patrze czy moge juz ostrzyc,jak moge tzn ze jest zabawa,bo za chwile moge zrobic skok i pokombinowac tricki te ktore potrafie.Co najwazniejsze psycho3 jest bardzo szybki i zwrotny nawet przy slabym wietrze,to niesamowite ,do tej pory nie moge sie nadziwic ze 13stka tak szybko skreca nawet przy 3Bf,zachowujac przy tym rowny ciag przez caly okres skretu.Skoki natomiast m.in. dzieki tej szybkosci i ogromnemu depowerowi sa latwe,wysokie i bardzo pionowe!.Byl jeden dzien kiedy 13stka byla mi za duza, jakies 2 tyg.temu.Wialo zdrowo powyzej 26 wezlow i wtedy zaczynal sie odlot,ale tylko podczas podmuchow.Oczywiscie nie bylem na wodzie,tylko kolega trzymal mnie za raczke trapezu,latawiec zdepowerowany max,ja zaciagalem bar i podciagalo mnie do gory na wyciagniecie jego rak i wisialem wpowietrzu dopoki nie odpuscilem baru,latawiec stabilny byl jak skala.A ze kolega powazny facet bylnie puscil mnie ani razu,nim tez nie targalo.
10tke wlasnie otrzymalem,czeka na wyjazd,wiadomo gdzie:-)
chlopaki plywali w tym czasie na 10tce waga,93kg okolo i byl zadowolony,Andrzej(airman) mowi ze ma wiekszy gorny zakres niz speed7,to super
drugi kolega waga okolo 73kg tez byl w pelni zadowolony z komfortu plywania na 10tce
Andrzej natomiast plywal w tym samym czasie na swiezutko rozpakowanej 8ce waga 68kg
i tez byl zadowolony,natomiast okazalo sie ze 8ka ma niewiele wieksza predkosc niz 10tka,i z tego co pamietamy jest to celowe rozwiazanie flysurfera,zeby latawiec sluzyl do plywania, a nie do pizgania nim na lewo i prawo z predkoscia swiatla.Dzieki temu zabiegowi okazalo sie ze 8mka ma dobry dolny zakres ,jak juz wiatr siadl do ok.17-20wezlow.Plywanie na niej bylo caly czas wydajne,ale juz nie tak miodne jak na 10tce.
Wszyscy plywali na deskach wodnowiatrowych przecietnych rozmiarow.
10tka ma namoj gust wystarczajaca predkosc,najlepszym dowodem na to byla sytuacja na wodzie,kiedy wsiadlem na pozyczonego speed7 plynalem za psycho3 10 blisko,kolego zrobil szybki zwrot,nie zauwazyl mnie ,a ja nie zdazylem zareagowac nawet i patrzylismy razem jak z ogromna predkoscia latawce wpadaja na siebie a linki krzyzuja sie.
Splynelismy do brzegu i okazalo sie ze linki speeda przeciely plotno ps3 az bylo widac slady przypalenia na krawedziach rozdarcia![]()
Na szczescie serwis komorowcow jest prosty, a dzieki Andrzejowi szybki i solidny,latawczyk na drugi dzien zszyty wrocil do wlasciciela i lata wlasnie od 4 dni w Egipcie
Podsumowujac moje typy przy wadze 85kg to 13stka i 10tka,a jak bedzie wialo 40 wezlow i wiecej to pojde wypozyczyc sprzet.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości