Promocja sprzetu na forum

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 13:16

W ostatnim czasie nasze forum troche zmienilo swoj charakter .... wiadomo wielu z nas czerpie z kajta nie tylko przyjemnosc ale i pewne finansowe profity .... ale czy promujac na sile sprzet na forum robia dobrze i czy taki rodzaj reklamy przynosi konkretne zyski .... ja osobiscie czytajac to forum nie wiem dlaczego ale zrazilem sie do Globeridera... i nie wiem jaki sysem czy jakego kajta ta firma musiala by wyprodukowac bym sie do niej teraz przekonal ... to samo dzialo sie z Cabrinha ... teraz producent Loopa powinien sie zastanowic z kim podpisal umowe bo jak tak dalej pojdzie to loop przez to forum tez nam zbrzydnie .... i nawet jego cena mu nie pomoze .... chlopaki zastanowcie sie co robicie ..... kolejna sprawa to signx i ziomek (Dołączył: 04 Maj 2004
[1% z całości / 8.88 postów dziennie] tu smiem stwierdzic ze fajnie iz tak duzo piszesz ale wyciagajac jakies stare tematy skutecznie zasmieciles nasze forum) wasze prywatne sprawy chyba tez przyniosly wam niezbyt oczekiwany efekt. Bo jesli mnie sie ktos zapyta jaka szkolke wybrac polece my wszystkie za wyjatkiem waszych .... tak czy inaczej pozdrawiam i mysle ze forum stanie sie kiedys takie jakim bylo jeszcze kilka miesiecy temu

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 13:20

dlaczego ale zrazilem sie do

[cynizm]
A ja zraziłem się do SS bowiem całe to forum jest jedną wielką reklamą tej firmy.
[/cynizm]

Gość

Post12 maja 2004, 14:38

A ja prosze o więcej takiej "promocji"
Jestem na etapie wyboru szkółki, potem czeka mnie zakup sprzętu. Sporo jest różnego rodzaju szkółek, trudno podjąc decyzje tylko na podstawie ofert zamieszczanych na stronach internetowych. Nadaktywności niektórych osób na tym forum pozwoliła mi choć troche poznać osoby stojące za tym wszystkim dzięki temu mój wybór stał się łatwiejszy :D

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 14:47

A ja się zraziłem do trapezów bo wszystkim się podsuwają pod zęby, a mi NIE ! chyba mam popsuty ??? zraziłem się do wody bo zimna czasami, zraziłem się do kajtów bo nie ma wiatru i zraziłem się do niektórych kiteforumowiczów bo są skarżepyty, zraziłem się do siebie bo piszę głupoty i zraziłem się do reklam w TV i na Kiteforum.
Buziaki :!:
i do koszulek też już się zraziłem

ZaŻenowany

Post12 maja 2004, 15:47

cze
skoro poznając prawdę ktos się zraża do autora to ...
wytarczy poczytac posty, próba odczytania ich tonu, chwila refleksji i wszystko wiadomo ! przykro, ze hase tak szybko sie zraza ! ja sie do was nie zraziłem, choc jeszcze nie wpsółpracujemy - warto jednak nie oceniac ludzi/ szkołek/ firm po kilku listach polemiki !

pedro

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 16:51

signx jesli chodzi o Ciebie to wystarczy ze swoje "PRYWATNE" problemy bedziecie zalatwiali na prywatnym gruncie.... ja osobiscie nie mam nic do loopa bo mialem ta przyjemnosc plywac na loopie na 2004 rok i jak juz niejednokrotnie mowilem rewelacja .... ale meczy mnie juz doszukiwanie sie plagiatow i wysluchiwanie ze kajt takiej a nie innej firmy jest najlepszy a jakis tam producent kajta czy tez baru zgapil projekt do firmy krora taki bar sprzedaje 5 (kilka) razy drozej ..... zreszta nie moge powiedziec ze Loop na 2004 jest rewelacyjny ...... zaraz ktos mnie wysmieje ze jak moge powiedziec ze cos takiego jak Loop moze byc dobre ..... a co dziwniejsze w takie sprzeczki wchodza nie zwykli ludzie ktorzy te kajty kupili i na nich plywaja ale dystrybutorzy owego sprzetu ....

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post12 maja 2004, 17:16

hase, nie uda nam sie uniknac sporow na forum, takie jest z reszta zalozenie forum dyskusyjnego kazdy pisze co chce, co do zawartosci merytorycznych niektorych tematow to bywa roznie ale tak zawsze jest forach. spojrz na sfd.pl, jest tam kila podgrop w ktorych uzytkownicy wypoeiadaja sie rzetelnie i jest SZATNIA w ktorek kazdy pisze co chce i jak chce (glupoty). Jesli uwazacie ze nie warto toczyc luznych dyskusji na ogolnym forum proponuje wprowadzic przytoczonej wyzej SZATNIE lub PLAZE albo PUB :D + <piwo> w ktorej kazdy mogl by zapodac temat i sie wypowiedziec.

Ps. Nie unikniemy wypowiedzi "sponsorowanych" gdyz jest to naturalne na zamknietych forum poswieconym tylko jedenej tematyce.

Pozdr LN

Awatar użytkownika
mareks
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 18:26

Zgadzam się że unikanie wypowiedzi "sponsorowanych " jest trodne, ale na pewno można starać zachować w tym umiar. Forum powinno działać jako miejsce gdzie można zdobyć kokretną informację o sprzęcie, miejscach i ludziach którzy to uprawiają. Jeżeli ktoś przekracza granice i zaczyna uprawiać komercję pisząc byle co, byle jak , i na byle jaki temat byleby tylko było go widać powinien być banowany (przez administratora lub chłodzony przez innych użytkowników forum). To my decydujemy jak to forum wygląda i od naszych reakcji zależy kto i w jaki sposób będzie to miejsce wykorzystywał.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post12 maja 2004, 18:32

Moim zdaniem to polemiki takze osobiste jezeli sa na forum to poto aby zostaly poddane ocenie.Zostaly ocenione negatywnie i wszystko jest ok.Jak chodzi o komercje to takze jest potrzebna .Zawsze znajdzie sie jakis niezadowolony i zadowolony ktory cos napisze na temat danej marki ,wiele recenzji daje obraz calosci(zle jak jedna osoba jest pod kilkoma nikami to juz jest ponizej pasa).Dla mnie niewiele warte sa sponsorowane testy w gazetach.Przeciez chodzi o to zeby forum "zylo" :beer:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2004, 23:20

hase pisze:[1% z całości / 8.88 postów dziennie] tu smiem stwierdzic ze fajnie iz tak duzo piszesz ale wyciagajac jakies stare tematy skutecznie zasmieciles nasze forum)

O istnieniu forum dowiedziałem się na spotkaniu organizacyjnym PZKite - więc zalogowałem się i zacząłem pisać
Przejrzałem tematy i w niektórych z nich miałem informacje dość aktualne.
Więc wypowiedziałem się.
Co do "polemiki" - zauważ: przeprosiłem, wycofałem się..
Nie ja zacząłem - ale ja skończyłem..
To nie ma sensu..

pedro

Post13 maja 2004, 07:55

:-)
dziwny jest ten świat !
polemika się skończyła między zainteresowanymi
to teraz nastepni drążą temat ! :-)
czy to zauważyliście !
"nie ja zaczałem" ?:-) znowu śmiesznie się robi - na szczęście to juz poza mna ! ufff !

pozdro for all k8ters

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post13 maja 2004, 11:09

Jejku - dajcie już sobie spokój. Nieważne kto :!: Chyba wszyscy mają dosyć takiej dyskusji. Dobrze dla Was, że nie można was wyplonkować, bo pewnie dużo by to już zrobiło...

Waciakowski

Post13 maja 2004, 12:56

bardzo dobrze dla was ze osoby zwiazane profesjonalnie z kajtem pisza na forum, z reguly sa to osoby b doswiadczone i u ktorych mozna sporo zalatwic. Wiec bardziej radzilbym wykorzystywac takie znajomosci a nie denerwowac sie ich aktywnoscia.

pozdro

p.s. Dzisiaj zajebiste plywanko w Sopocie kier. północno- wsch 4B

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 maja 2004, 13:44

:notworthy: czy juz mamy bic czolem o ziemie w podziece? :? Nie zapomnij ze gdyby nie kibice to pilka nozna by nie istniala - moze to zbyt odlegla metafora 8) :think:

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post13 maja 2004, 14:27

Ale fakt faktem, ze klimat ogolnie jest zajebisty na forum - najwieksze polskie forum o kite, sporo w sumie piszemy, jest co poczytac kazdego dnia i poza tym na forum sa osoby od dopiero zaczynajacych myslec o sprobowaniu kite'a, tych plywajacych, az po czolowke polskich riderow i instruktorow. Tak tez mysle, ze nie ma co przejmowac sie chwilowymi niesnaskami. Skoro juz glowni bohaterowie noweli zakonczyli temat to proponuje, zeby inni tez do tego nie wracali, a merytoryka i sens forum ogranicza sie do tresciwych postow 8)

Wróć do „Forum Główne”