Opis
W ten weekend próbowałem kite na jeziorze nidzkim.
Ojciec ma tam żaglówkę wiec stwierdziłem, że warto czegoś w pobliżu poszukac mając baze na łódce.
Próbowałem na 2ch miejscówkach(1. 2. ze zdjęcia)
1.
Wygląda to tak jakby ktoś wyciął z lasu kawałek mający służyć za miejsce na biwak.
tak więc wiatr w tym miejscu, na zdjęciu satelitarnym widać to wycięcie, odbija się od drzew i kite mocno przepada.
Poległem.
2.
Tu wydawałoby się lepiej (kierunki wiatru zaznaczyłem na focie) ale i tak kite mi przepadał i wpadał w dziury.Pewnie dlatego że 2. jest nieco przysłonięte przez cypel i jest tam dość wysoki brzeg tak wiec nawet po wstaniu za chwile łapał jakąś dziure i lądował.
3.
tu zapytanie do was.czy ktoś tam próbował? miejscówkę wymyśliłem jak już wiatru nie było;)ale wydaje się obiecująca.
ciężko tu mówić o plaży ale za to z 50-80m w głąb jeziora jest płycizna która widać na satelicie woda mniej więcej do ud, powyżej pasa.
wydaje sie, że przy kierunkach:
N ES S SW W NW
wiatr byłby na niej czysty i dość sprzyjający.
Kierunki wiatru nadające się do pływania:
N ES S SW W NW
Niebezpieczeństwa:
Dużo drzew na brzegach.
Co sądzicie o próbach na mazurach?
jakoś mało spotów znalazłem na forum. czy nikt tam nie jeździ?
dam znać jak to jest na 3. kiedy mi się uda tam pojechać, ale dopiero w zeszłym roku zrobiłem iko2 i może wogóle to zły pomysł robić na jeziorach?
widziałem na forum spot w nowych gutach na śniardwach. wydaje się obiecujący przy SW W NW.Są jeszcze inne miejscówki na śnierdwach przy wiatrach wschodnich?szeroki ostrów?
macie jakieś doświadczenia?