Kite & RaFał w GAZECIE WYBORCZEJ - DUŻY FORMAT poniedz.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 12:39

znowu zacznie sie wojna hehehe na slowa ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 13:02

signx pisze:chciałem spytać, gdzie jest źródło informacji (www, ...) ?? :wink:
" ... od sześciu lat prowadzi własną szkołę, ..."

mamy 2007 rok :wink:

to też było w moim sprostowaniu AUTORYZOWANEGO artykułu
który ...pozostał niewydrukowany:

dla ścisłości - 6 lat szkoleń - 5 lat własnej szkoły :idea:
chyba że i w tych datach coś ci nie pasuje :?:

signx pisze:z innej beczki !
- osobiście tez odebrałem artykuł negatywnie - na pewno nie zadziałał pozytywnie, ale kto wiec ?? moze to i dobrze

zdziwiłbym się gdybyś cokolwiek co zrobiłem ja kiedykolwiek odebrał pozytywnie :wink:

TEN ARTYKUŁ NIE MIAŁ zachęcić tabunów zielonych ludzi do kite
jeśli to rozumiesz przez "nie zadziałał pozytywnie"

signx pisze:[
- przeraża mnie ilość osób, które corocznie "wchodzą" w kitesurfing; nie kwestionując poziomu szkół i szkoleń po przeczytaniu zdań tekstu w wyborczej

TAK - ograniczmy to, bo my już "jesteśmy w kite" - pływamy sobie
to teraz "zabrońmy" innym :roll: :?:

signx pisze:
"... Po kilku dniach masz to w garści ..."

TEGO TEŻ NIE WYPOWIEDZIAŁEM :idea: :idea:
..jeśli ma to znaczenie :wink:

signx pisze:
czy nie powinno sie więcej szkolić ( za kasę oczywiście), wystawiać legitymacje po zaliczeniu jakiegoś testu, ... ?? nie wiem !

napisz od razu: kroić kasę po kolei :wink:

signx pisze:rozumiem, ze uznaje sie ze ktos pływa, jak zrobił 5-10 halsów x 100 m w prawo i w lewo
ale ...
czy to wystarczy ??

pedro

"nie wystarczy"
do zawodów, 9 bf itd
do zabawy i uśmiechu - TAK :idea:

zrobiłem prawko 10 lat temu
od tego czasu parę kilometrów przejechałem
a obok Kubicy a nawet Kuchara bym nie stanął..

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 13:06

Ziomek jak zwykle caly i zdrow wyszedl z atakow na jego osobe :)

pozdro dla szkolki wake.pl
szkoda ze brak troszke czasu zeby zjawic sie u was :(

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post14 sie 2007, 13:20

Ziomek. pisze:Gaspar - Twój post był chyba pisany bardzo "na gorąco"
bije od niego sensacją - czy Ty aby nie pracujesz w Gazecie :?: :wink: :hand:

Gaspar pisze:Nie rozumiem autorki tekstu... mam wrażenie, ze na podstawie jednego wypadku sport ten jest juz przekreslony, ze nie powinno sie, wedlug niej, juz go uprawiac.... .

- GDZIE TO WYCZYTAŁEŚ? :shock:
- na JAKIEJ podstwaie taki wniosek :?: :doh:

Gaspar pisze:ale ze tak najechali na kajta i jeszcze sposob porownywania i urywkowe przytaczania ziomka... dziwie mu sie, ze autoryzowal ten tekst... wyszla z tego antyreklama... .

- jak napisałem w poscie powyżej - NIE autoryzowałem :idea: :idea: :idea:

Gaspar pisze:i nie wydaje mi sie ze wszyscy kitesurferzy rzucaja prace zeby sprawdzac pogode i to jak wieje...
.

-CZY MY na pewno czytaliśmy i mówimy o TYM SAMYM artykule?
- GDZIE TO wyczytałeś :shock: :idea: :doh:

Gaspar pisze: ale problem polega na tym ze.. ogolnie przedstawiono kitesurferow jak bande oszolomow i wariatow nie znajacych granic i ryzyka... oderwanych od rzeczywistosci ryzykantow nie umiejacych zyc w spoleczenstwie czy zwiazku...
pieknie.

"ogólnie" - to teraz na maturze podobno jest egzamin sprawdzający
CZYTANIE TEKSTU ZE ZROZUMIENIEM :idea: :idea:
..wiem - ja też zdawałem ją wcześniej :wink:

pozdrawiam

Ziomek, ja odebrałem to bardzo bardzo podobnie do Gaspara, tak samo odebrała to masa osób nie mających z tym sportem wiele wspólnego. Nie chodzi tu o grę słów a o przemyślenia po przeczytanym tekście i są one wg mnie i nie tylko jak najbardziej negatywne.

Co do matury to ci powiem, że pechowo strzeliłeś... bardzo pechowo...

:twisted:

ZaŻenowany

Post14 sie 2007, 13:28

Ziomek jak zwykle caly i zdrow wyszedl z atakow na jego osobe

jakich ataków ???
czy ja kogokolwiek atakuje ?? tu jak zwykle to samo !

:wink: no 2003 to ... :wink:
mam własny HP w Zielencu :wink: nie mój, ale własny :wink:
ale to nie ważne !

nie zadziałał pozytywnie - ludzie (ogólnie ) nie odbiorą kitesurfingu jako przyjaznego sportu / będzie przyklejona łatka a wiem jak to działa, bo w Ministerstwie potrzeba było ponad roku, zeby wytłumaczyc co to jest, uargumentować ze bezpieczny, ze sie rozwija, ze ... - tam siedzą urzędasy i ... jesli taka pani Hela jedna czy druga przeczyta ten text, to kolejny raz bedzie trudniej - o to MI CHODZIŁO !

TAK - ograniczmy to, bo my już "jesteśmy w kite" - pływamy sobie
to teraz "zabrońmy" innym

?? gdzie to wyczytałes ??
pisałes cos wczesniej o
CZYTANIE TEKSTU ZE ZROZUMIENIEM

ja nic nie ograniczam - szkolę, popularyzuję, ... osz w mordę !

razu: kroić kasę po kolei

póki co to nijak nie pasuje do tego co robię !! no co innego taka duża szkoła :wink:

do zabawy i uśmiechu - TAK

masz rację, ale niestety sam wiesz, ze sa tacy, ktorzy po kursie nie robią tego dla zabawy i uśmiechu, tylko od razu próbują iśc w hardcore a ... niestety 100 m halsu to za mało - O tym PISAŁEM !

H5

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 13:35

nie wiem do czego ma prowadzić ta dyskusja alle gdy koledzy Z i S piszą w tym samym poście - z reguły jest gorąco :wink: :D

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 13:39

maciekt1000 pisze:nie wiem do czego ma prowadzić ta dyskusja alle gdy koledzy Z i S piszą w tym samym poście - z reguły jest gorąco :wink: :D

dokladnie tak jak piszesz
z drugiej strony lubie taka wymiane zdan w ich wykonaniu :)

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 13:47

chyba nie tylko my obaj lubimy. Toż to mały smaczek tego forum :wink:

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post14 sie 2007, 13:47

to znaczy że lipa z wiatrem na Helu :P

ZaŻenowany

Post14 sie 2007, 14:01

:wink:
heh, mało pisze na tym forum, ale musze chyba totalnie odpuścic, bo co bym nie napisał to bedzie ATAK :wink:
a przeciez ludzie mogą miec rózne zdania, przemyslenia, ... i jak sami widzicie, nie byłem jedynym, który tak odebrał ten text ! :!:

no chyba ze tu NIESTETY rządzą juz definitywnie inne zasady !
juz to przerabialismy ! :wink:
i nie robi to na mnie wrazenia, bo są tacy, którzy mają patent na wiedzę i nieomylność :wink:

pedro

Awatar użytkownika
Gaspar
Deska: Skywalker fishbone (2008)
Latawiec: switchblade (2013)
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 16:38

Ziomek. pisze:Gaspar - Twój post był chyba pisany bardzo "na gorąco"
bije od niego sensacją - czy Ty aby nie pracujesz w Gazecie :?: :wink: :hand: .

Niestety nawet do faktu mnie nie chcieli ... :wink:

Gaspar pisze:Nie rozumiem autorki tekstu... mam wrażenie, ze na podstawie jednego wypadku sport ten jest juz przekreslony, ze nie powinno sie, wedlug niej, juz go uprawiac.... .

Ziomek. pisze: - GDZIE TO WYCZYTAŁEŚ? :shock:
- na JAKIEJ podstwaie taki wniosek :?: :doh: .

mysle ze nie rozumiesz slowa wrazenie... to jest indywidualne odczucie... wrazenie to nie wniosek :idea:

Gaspar pisze:i nie wydaje mi sie ze wszyscy kitesurferzy rzucaja prace zeby sprawdzac pogode i to jak wieje...
.

Ziomek. pisze:-CZY MY na pewno czytaliśmy i mówimy o TYM SAMYM artykule?
- GDZIE TO wyczytałeś :shock: :idea: :doh: .

tutaj kolejne pojecie ... 'interpretacja ' ... to jest moja prywatna interpretacja ... wiesz...tak jak z wierszem :wink:

Ziomek. pisze:
Gaspar pisze: ale problem polega na tym ze.. ogolnie przedstawiono kitesurferow jak bande oszolomow i wariatow nie znajacych granic i ryzyka... oderwanych od rzeczywistosci ryzykantow nie umiejacych zyc w spoleczenstwie czy zwiazku...
pieknie.

"ogólnie" - to teraz na maturze podobno jest egzamin sprawdzający
CZYTANIE TEKSTU ZE ZROZUMIENIEM :idea: :idea:
..wiem - ja też zdawałem ją wcześniej :wink:

pozdrawiam

Drogi ziomku... nie wiem na jakiej podstawie przyczepiasz sie do mojego obioru tekstu i wrazen... to co ty zrobiles to jest wybitnym czepianiem sie... czyzbym urazil twoje skromne ego :?: ... jestes straaasznie wrazliwy... w sumie nic nie napisalem, co mogloby Ciebie urazic... wiec bardzo sie zdziwilem :shock:

Ogolnie... to mature mam juz za soba i milo ja wspominam :D ... mysle ze co do wyksztalcenia nie bedziemy sie sprzeczac 8) :twisted: ...
pozostan prosze fachowcem w dziedzinie sportu i moze marketingu :wink: .... a nie czepiaj sie forumowiczow... tym bardziej ich nie 'obrazaj'... zwlasza jesli tobie nic nie zrobili...
zamiast stac sie jakims autorytetem na tym forum wyrabiasz takie glupoty.... :doh: rozumiem ze ma byc Ciebie duzo i ma byc " glosno" ale nie przeginaj

bez wrogich intencji :wink:
Gaspar
P.S.
dobrych wiatrow :)

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post14 sie 2007, 23:50

Fajny (ponoć, bo nie znałem) facet leży pod ziemią, a na forum znów "dyskusje"....
Kitesurfing sportem bezpiecznym nie jest i pewnie jego urazowość jest w czołówce extremalnych. Po co z tym dyskutować?
Czy artykuł zniechęca? Trochę. Ale, do jasnej cholery, to nie są bierki. Można przelecieć parę metrów i skończyć żywot na betonowej donicy, nawet będąc doświadczonym riderem.
Brak autoryzacji w Wyborczej - dość częsty standard polskich mediów, to mnie w sumie nie dziwi.
Uważam, że w takim poście dyskusje są co najmniej niesmaczne - zginął jeden z nas.
A już uwagi dot. listu żony Rafała są potwornie nie na miejscu.
Pozdrawiam i więcej pokory - zginął człowiek.

Awatar użytkownika
anfenger

Post15 sie 2007, 01:32

Mass pokłony dla Ciebie i Twoich słów ,zbierałem się do napisania czegoś podobnego , byłeś szybszy , a odnośnie niebezpieczeństwa to i bierkami można sobie kuku zrobić

Blesso

Post15 sie 2007, 09:24

Mass /Anfenger -

primo - Rafala nie ma miedzy nami, ale to nie oznacza ze nie mozemy miec wlasnego zdania na temat przyczyn wypadku oraz dyskutowac na tematy bezpieczenstwa a nawet sprzeczac sie o to. Cenzure chcecie wprowadzac?

drugie primo -Poziom dyskusji uzalezniony jest od "kultury" rozmowcow(tej wrodzonej jak i nabytej) ale takze od pewnej dozy szacunku jakim sie darzymy.Jako ze sa miedzy paroma osobami osobiste"niescislosci"-przewaznie wyjada one w toku romozwy.Jest to naturalne ze ktos moze miec male "ale" do kogos. "Sprawa" Rafala akurat nie ma na to wplywu

trzecie primo -ten post jest o artukule w Gazecie. O wypadku Rafala jest inny post.

ostatnie primo -apel - Ludzie - patrzcie bardziej "przez palce" na to co mowia w swoich postach inni i nie traktujcie powaznie kazdego slowa.Wiadomym jest ze zabarwienie emocjonalne slowa moze byc rozne i jest ono ciezkie do zdiagnozowania np w formie "pisanej"

i maly PS do all
Cytowanie w swojej odpowiedzi polowy txtu poprzednka by stwierdzic"jestem za" lub przeciw to typowe lamerstwo

Blesso

Awatar użytkownika
p4w3l
Deska: Naish Custom Global 2011

Post15 sie 2007, 09:52

Artykuł jest mega amatorski. Nie promuje ani nie anty-promuje. Po prostu plącze się między zachwytem a strachem przed nieznanym sportem ( dla autora tekstu ). Coś w stylu "bosz, takie ładne kolorowe a takie niebezpieczne...". Nic na temat dobrych i złych spotów i nic na temat że: "trudne i niebezpieczne ale z dobrym instruktorem to dziewczynki w warkoczykach przy nierównym i b. silnym wietrze dają radę".

Dodatkowo czytając miałem wrażenie profanacji w stosunku do zamieszczanych cytatów. Sie artykuł tanim kosztem "wzbogacił" o elementy sensacji. żenada. Zrobili z nas oszołomów.

Wróć do „Forum Główne”