Flysurfer Pulse vs. Psycho III - TEST

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2007, 00:33

po sezonie plywania (ostatnio codziennie) musze powiedziec tylko jedno Kocham ten latawiec: Rozkladasz sie w 5 min sam startujesz i masz kolosalnego depowera poza tym ciąg w gore niesamowity
jak na razie nie zamienie na nic innego, a problemy ze wstawaniem komorek z wody to w przypadku p3 - bujda
pozdrawiam

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2007, 10:24

Mnie zawsze śmieszy jedna sprawa: kiedyś gdy nie było 5 linek przy C-shape'ach wszyscy mówili, że jak komórka wpadnie do wody to się jej nie podniesie - równolegle ja pływałem, uczyłem i pokazywałem, że FS wstają z wody praktycznie same - same się odwracają, wystarczy tylko podpiąć CL i kite idzie do zenitu. Potem jak się pojawiły 5 linki to mówiono o tym, że wstają lepiej od komórek, bo nie ma już problemu z odwracaniem, a komórki przecież jak spadną do wody to koniec, a FS i tak trudno odwrócić.
Teraz - gdy FS zmienił system na bardziej full safety, a mniej odwracajacy latawiec i kiedy rzeczywiście odwraca się je trudniej (bo nie robią tego same), ale za to jest z tego wiele korzyści; równolegle istnieją bowy, które lepiej się odwraca - wszyscy dalej mówią, że komórki się ciężko podnosi z wody. I tak się zastanawiam - kiedy to się skończy :?: ;)

yanosik
Deska: DaMystery
Latawiec: Twister
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2007, 11:04

onzo pisze:... równolegle istnieją bowy, które lepiej się odwraca - wszyscy dalej mówią, że komórki się ciężko podnosi z wody. I tak się zastanawiam - kiedy to się skończy :?: ;)

...jak Ziomek zacznie sprzedawać Flysurfera :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2007, 11:54

jak Ziomek zacznie sprzedawać Flysurfera

daj spokój Yanosik niech kazdy plywa na czym chce a Ziomek chociaż sie zawsze czepia to i tak jest wielkim kozakiem i robi dobrą robotę restekpa :thumb:
ps a komorki i tak wstają najszybciej hehehe(z mojego skromnego doswiadczenia)

yanosik
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2007, 12:33

daj spokój Yanosik niech kazdy plywa na czym chce a Ziomek chociaż sie zawsze czepia to i tak jest wielkim kozakiem i robi dobrą robotę restekpa

Oczywiście, ja też mam dla Ziomka ogromny SZACUN :)

...nie lubię tylko opinii, typu: "komorowe są gorsze, bo jest ich mniej :shock: " - bo to nie jest merytoryczne uzasadnienie !!!

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2007, 12:48

Ale przynajmniej plywasz na czyms co jest zjawiskowe i inne niż wszystko (i wcale nie gorsze)
pozdrawiam

yanosik
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2007, 07:17

kowal pisze:Ale przynajmniej plywasz na czyms co jest zjawiskowe i inne niż wszystko (i wcale nie gorsze)
pozdrawiam

...taki Mercedes wśród latawców he he :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2007, 07:49

yanosik pisze:
kowal pisze:Ale przynajmniej plywasz na czyms co jest zjawiskowe i inne niż wszystko (i wcale nie gorsze)
pozdrawiam

...taki Mercedes wśród latawców he he :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ktoś to kiedyś porównał do manula i automatu w samochodzie, manual lepszy bo więcej kierowców używa ;) . Ale czy napewno :think: Ja tam swoje wiem i czekam z niecierpliwościa na speeda :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 01:09

yanosik pisze:
...jak Ziomek zacznie sprzedawać Flysurfera :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...komorowce zacznę sprzedawać jak zacznę na nich pływać
a zacznę na nich pływać mniej więcej wtedy - jak zacznę używać
dłuugich limuzyn, z promieniem skrętu >20m i silnikami max 60KM
..czyli mooże po 60-tce :wink:

pozdro

yanosik
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 08:25

"The PSYCHO 3's awesome potential was proven again with Sebastian Bubmann being German Champion 2006! In winds of up to 40k nots he further proved that Flysurfers new designs are not just leading the pack in the lighter winds but are also first choice at the other end of the beaufort scale." (cyt. z www.flysurfer.com)

Nie mam więcej pytań Wysoki Sądzie !!!

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 08:55

jak zacznę używać
dłuugich limuzyn, z promieniem skrętu >20m i silnikami max 60KM

wypisz, wymaluj - Twój vw passat :D :wink:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2007, 10:43

onzo pisze:Mnie zawsze śmieszy jedna sprawa: kiedyś gdy nie było 5 linek przy C-shape'ach wszyscy mówili, że jak komórka wpadnie do wody to się jej nie podniesie - równolegle ja pływałem, uczyłem i pokazywałem, że FS wstają z wody praktycznie same - same się odwracają, wystarczy tylko podpiąć CL i kite idzie do zenitu. Potem jak się pojawiły 5 linki to mówiono o tym, że wstają lepiej od komórek, bo nie ma już problemu z odwracaniem, a komórki przecież jak spadną do wody to koniec, a FS i tak trudno odwrócić.
Teraz - gdy FS zmienił system na bardziej full safety, a mniej odwracajacy latawiec i kiedy rzeczywiście odwraca się je trudniej (bo nie robią tego same), ale za to jest z tego wiele korzyści; równolegle istnieją bowy, które lepiej się odwraca - wszyscy dalej mówią, że komórki się ciężko podnosi z wody. I tak się zastanawiam - kiedy to się skończy :?: ;)

hahaha speed mimo ze ma ar 5,9 sam się odwraca bez proszenia o łaskę nie wspominając o innych o mniejszym AR

Wróć do „Recenzje & Opinie”