bronix pisze:Co roku na mazurach na początku września oraganizowana jest akcja sprzątanie mazur ,w której biorą udział mieszkańcy ,żeglarze i wszyscy chętni szanujący piękno tego regionu .Może warto powielić ten schemat
bronix pisze:Cześć ale mi wcale nie chodzi o termin tylko sam zamysł takiej akcji a że w wakacje to wiadomo że najlepiej by było zorganizować
eska pisze:bronix pisze:Cześć ale mi wcale nie chodzi o termin tylko sam zamysł takiej akcji a że w wakacje to wiadomo że najlepiej by było zorganizować
Ja to widzę tak - świadomy człowiek sprząta sam po sobie, a także po innych jak się trafi jakiś śmieć i nie ma z tym problemu, a wszelkie "AKCJE" to są krótkofalowe i raczej działają jako jednorazowy zryw.
Oczywiście można się krzyknąć we wtorek jak nie wieje i odwalić robotę na Helu, ale przypominam tylko że są od tego specjalne służby, które biorą za to kasę za rok z góry i powinny się wywiązywać ze sprzątania a nie liczyć na społeczników. Widzisz śmieci - dzwoń do urzędu miasta, mają zasrany obowiązek sprzątania.
I jeszcze jedno - policja w Pucku jest do bani - jak podkablowałam gościa który wywalał w rezerwacie Beka śmieci typu opakowania po kapeluszach i drogich dobrach luksusowych to mi na komendzie po przesłuchaniu powiedzieli, że umarzają sprawę, bo .... ten Pan to taki nobliwy obywatel, na pewno on tych śmieci nie wyrzucił tam....
Na drugi raz dostanie je przesyłką kurierską na własny koszt, albo prosto przez płot do ogródka.
Wrogu pisze:No to podrzuce kontynuacje tekstu, widac, ze machina sie rozkreca, ciekawe jak sie to skonczy.
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/613251,polwysep-helski-urzednicy-chca-spotkania-na-szczycie-w,1,id,t,sa.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości